Няма да ни поставят на колене със санкции!

Давутоглу: Анкара няма да се извинява за сваления Су
Обновена: 4 дек 2015 13:50 | 4 дек 2015 12:37, Елка Василева
145
Няма да ни поставят на колене със санкции!
Ахмет Давутоглу. Снимка: Reuters

Турция няма да бъде поставена на колене с икономически санкции, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Тези, които си мислят, че могат да поставят Турция на колене с икономически санкции, грешат", каза Ердоган в реч в Баку.

Турският премиер подчерта също така, че Турция няма да се извинява за сваления на 24 ноември руски бомбардировач Су-24, тъй като е защитавала своята граница.

В същото време Давутоглу се обяви за запазване на открития диалог с Русия.

"Между турския и руския народ няма никакви проблеми. Ние винаги сме се отнасяли с особено внимание към отношенията с Русия. И смятаме, че сега сме длъжни да държим отворена вратата за диалог", каза той.

Давутоглу заяви за пореден път, че в момента на удара по руския Су-24 Турция не е знаела чий е самолетът.

"Използвахме своето законово право да реагираме на самолет, който е нарушил нашето въздушно пространство. Не знаехме принадлежността на самолета. Ударът беше нанесен вътре в границите на Турция", каза Давутоглу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами трябва всеки път Гърция да сваля вашите самолети като навлизат в нейното пространство фес мазен
51
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като си отидат туристите от там ще се постави сам на колене.
50
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 78Малко информация. Давам пример с С-300/400/350/500 тежки опорни комплексиЕдин Комплекс се състои от Радар за обзор, Радар за насочване на ракетите, Опция Радар за насочване на ракетите по балистични ракети, Опция нисковисочинен радар, Опция Вишка за радара за насочване на ракетите за по-голям обсег. поне 8 пускови установки за тип ракета при С-400 са 4 типа ракетиЕдин Дивизион който защитава един град са 6 до 8 комплекса + още командни пунктове и радариСтотици бойни единици
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 67ежегодно постъпват нови ракети на бойно дежурство в Русия!къде ги видя тия ракети? По ТВ Звезда ли :)
48
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 69Уфф извинявайте в написал съм КРИТ вместо Кипър
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 64 чудо голямо тополи борчета всеки в ес може да си направи ядпрено оръжие съответно и да думне москва ако реши да не спазва договори
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не иска да ви поставя на колене, а да ви върнат в първообраза ви. Захлебихте малко икономика покрай Русия и се надухте да се правите на фактор. Реализирахте на практика сръбската погоговорка - "!айно со паре е човек". Е, сега дойде ред да реализирате и втората част на поговорката -"Човек без паре е !айно",т.е. та се върнете в естественото ви състояние.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/12/04/niama-da-ni-postaviat-na-kolene-sys-sankcii.285458,2
45
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 61ЕКСПЕРТЕ Су-24М има 2 защитни системи 1. СИРЕНА и наследниците и още от МиГ-15 и тя определя ОТ КЪДЕ И КАКЪВ радар облъчва самолета. 360 * 360 градуса покритие2. Инфрачервена система за предупреждение за изстреляни ракети в горната полусфера 360 по хоризонтала и 180 по вертикала Намира се на гърба на самолетаФ-16 са атакували Су-24 от зад от Долу с ракета с инфрачервена ПАСИВНА глава за самонасочване. Чак като ракетата е отнесла единия двигател пилотите са разбрали че ги атаку
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Жужо що все се вре при батковците, ами не отива да помага на Дядо Коледа?
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 44Момче,само да те светна че над 80 процента от руските стратегически ракети са съвремени и обновени,ежегодно постъпват нови ракети на бойно дежурство в Русия!За разлика от САЩ на който последната ядрена ракетае пройзведена 1991 г.Така че не знам къде ги четеш тези Натовски анализи че за 15 дена ще превземат Русия!Явно ги има само в болният ти мозък!
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиВтория Су-24 бомби цел и по-малко от минута по-късно(Бомбите още летят) е Улучен от ракетабрей кви самолети имали руснаците бе! Атакуват от космоса и бомбите падат по 20-30 минути :)Не случайно само руснаците има въздушо-КОСМИЧЕСКИ войски :))) Другите са с някакви си само въздушни войски :)
41
3
 
5
 
! Отговори
Рипер преди 8 години
Никой не иска да ви поставя на колене, а да ви върнат в първообраза ви. Захлебихте малко икономика покрай Русия и се надухте да се правите на фактор. Реализирахте на практика сръбската погоговорка - "*** со паре е човек". Е, сега дойде ред да реализирате и втората част на поговорката -"Човек без паре е ***",т.е. та се върнете в естественото ви състояние.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/12/04/niama-da-ni-postaviat-na-kolene-sys-sankcii.285458,2
40
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 58Не за Руснаците а За Турците. Руснаците в КРИМ не са Малцинство. Докато Турците в Крит са Малцинство само 1/3 от острова и то северната част.
39
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиНе са направили геноцид на Арменците. Не са Окупирали Крит. Само контингента там е за защита на Турското малцинство. А че там реално няма туризъм заради военните никой не споменава.ти за Крим, руското малцинство и Русия ли говориш?
38
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 43(45)1. 1.45 преди инцидента от Инджирлик излитат 2 Ф-16 и след това застават в зона на готовностна 10 км от границата на 2000м височина да не се виждат от радара на Лактатия2. Един час преди инцидента 2 Су-24 излитат и остават в зона за изчакване на координати на 20-30 км от границата 30-40 мин3. Първия Су-24 бомби цел и минава в ляв завой към вътрешноста за втори заход4. Втория Су-24 бомби цел и по-малко от минута по-късно(Бомбите още летят) е Улучен от ракетаКласически Въздушен Капан
37
4
 
9
 
! Отговори
Фесконтрол преди 8 години
Фе.сове, да ви припомня за турската работа- накараха ни да си нарежем ракетите, да премахнем граничните съоръжения и да унещожим армията си. Изкупиха ни земята и днес искат да идват тук на коне, демек да ни анексират. Аллах е българин, фе.сове, запомнете добре това!
36
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ****Е как не са разбрали,нали ореваха света,че са го предупредили 10е как да разберат като алкохолиците по стар донбаски обичай трият опознавателните знаци на всички военни машини? Единствената армия в света, която се срамува от страната си !!!! Това не е армия, а сгaн.
35
3
 
14
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Ако беше Американски щяхте ли да го свалите мама ви фе--ве
34
3
 
11
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
Престъпниците се разкайват едва преди екзекуцията
33
4
 
14
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 39За бизнес не мога да говоря но за политика!!!Не са направили геноцид на Арменците. Не са Окупирали Крит. Само контингента там е за защита на Турското малцинство. А че там реално няма туризъм заради военните никой не споменава. Турските самолети не нарушават Гръцкото въздушно пространство или Иракското или Сирийското на редовни интервали? Не са правени нападения над Кюрди на Сирийска или Иракска територия.Турция се оказа втория световен политически лицемер след САЩ