Турция ще съжалява за сваления руски самолет. Многократно!

Владимир Путин: Няма да им се размине само с доматите
Обновена: 3 дек 2015 13:05 | 3 дек 2015 12:30, Елка Василева
428
Турция ще съжалява за сваления руски самолет. Многократно!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Турция ще съжалява "многократно" за това, че е свалила руския бомбардировач близо до сирийско-турската граница, заяви руският президент Владимир Путин, като добави, че Москва няма да игнорира "подпомагането на терористи" от Анкара, предаде Ройтерс.

Вероятно само Аллах знае защо направиха това, може би Аллах е решил да накаже властите в Турция, лишавайки ги от разсъдък, каза руският президент в годишното си послание към двете камари на руския парламент .

Путин обвини Анкара, че подкрепя терористите, но смята турския народ за приятелски.

"Знаем кой в Турция си пълни джобовете и позволява на терористите да извличат печалба", каза руският президент. „Турският народ обаче е добър, трудолюбив и талантлив. В Турция имаме много отдавнашни и надеждни приятели. Подчертавам, че ние не слагаме знак за равенство между тях и частта от днешната управляваща върхушка, която нови пряка отговорност за смъртта на нашите военнослужещи в Сирия", каза руският лидер.

Още по темата

Путин подчерта, че Русия не се готви и няма да дрънка с оръжие. Той заяви, че Русия няма да използва сила в отговор на атаката на турските ВВС срещу руския Су-24, но и няма да се спре само с икономическите ограничителни мерки.

"Не се готвим и няма да дрънкаме с оръжие. Но ако някой си мисли, че, извършвайки подло военно престъпление, убийство на наши хора, ще им се размине само с доматите или някакви ограничения в строителния и други отрасли, то те дълбоко се заблуждават", допълни Путин.

Ние още веднъж ще напомним за това, което те направиха и те още много пъти ще съжаляват за направеното. Ние знаем какво трябва да направим, каза руският лидер.

В забележка, ясно насочена към Запада, Путин изтъкна, че страните "не трябва да прилагат двойни стандарти за тероризма" или да използват терористични групи за собствените си нужди.

Путин изрази увереност, че е невъзможно силите на една единствена страна да победят. Той посочи, че ситуацията се усложнява от постоянната финансова подкрепа, която получават терористите.

Заплахата от тероризма нараства. Все още не е решен проблемът в Афганистан. Ситуацията в тази страна е тревожна и не вдъхва оптимизъм. А неотдавна устойчиви и между другото доста благополучни страни от Близкия изток и Северна Африка - Ирак, Либия и Сирия - се превърнаха в зона на хаос и на анархия, от които идва заплахата за целия свят, каза руският президент.

Путин подчерта, че борбата с тероризма е борба за свобода, правда и справедливост, за живота на хората и за бъдещето на цялата цивилизация. Русия знае какво е агресията на международния тероризъм, отбеляза нейният президент и посочи, че в средата на 90-те години на миналия век страната му и гражданите й са преживели тежки терористични атаки. Необходими бяха близо почти 10 години, за да се пречупи гръбнакът на престъпниците, обърна внимание Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент подчерта, че е необходим единен международен фронт в борбата с тероризма.

Трябва да забравим за всички спорове и разногласия и да създадем един мощен юмрук, един общ антитерористичен фронт, който да действа на основата на международното право и под егидата на ООН, призова той.

Путин каза, че онези, които са забъркали кашата в Близкия изток, са открили пътя за терористите.

Както е известно, "някои искаха да сменят неугодни за тях режими и грубо да наложат своите правила", отбеляза руският президент. В резултат на това какво стана? Забъркаха каша, разрушиха държавността, насъскаха хората едни срещу други, а после просто, както се казва у нас в Русия, си измиха ръцете и проправиха пътя за радикалите, екстремистите и терористите, констатира Путин.

Путин започна тазгодишното си послание към руския парламент с едноминутно мълчание в памет на руските военни, загинали в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Шалварите "цветко, петко"!
276
0
 
1
 
! Отговори
никси преди 8 години
До Анонимен Няма такава забрана,но руснаците са хора с чувство за национално достойнство,а и в испанските и гръцки курорти са добре дошли.
275
2
 
4
 
! Отговори
JANA преди 8 години
***SAMO RYSNAZITE SE BIJAT S TERORISTITE****DRYGITE SLYCHAT AMERIKA***ZELTA NA AMERIKA E DA SASIPE EVROPA***SACHTO NE RASBIRATE TOVA***KOI FINANSIRA I OBU4I TIA RESANJZI***AMERIKA***DAVAI VPERÖT PYTIN***VSI$KI 4ESNI XORA PO SVETA SA S VAS****
274
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците на дали ще съжаляват, те и до сега са били без АЕЦ чернобилски стил или без газопровод за Германия, но руснаците със сигурност ще съжаляват защото путин им забрани да пътуват в чужбина, сега само в *** ще си стоят
273
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 60рОт путин до сега само думи или греша ? Издънка след издънка, брикса страните тъй и тъй не се обединиха с русия, Китай не подкрепи русия за Крим защото китайците си пеят весело крим ваш, Сибир наш, евразийския съюз не се състоя, новоросия няма ток и топла вода, от стратегическите проектина путин ни единтересува не се състоя, нито източен поток за Китай нито южен нито турски, само стратегически проекти неосъществени, но важното е че отмъсти на турците с визи за руските туристи ? Ха ха ха
272
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Putin e nai-vliqtelnata lichnost v sveta za 2015 g. , fesove. ot cql svqt my pojelavat Bog da e s nego, narichat go prezidentat na Sveta, ne vi laja, vlezte vav facebook, ogranicheni sashtestva. Putin e s nai-visok reiting dori v usa i uk.
271
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakvoto i da stane ottuk natatak shte podkrepq Rusia. Ne haresvah rusnacite, no Putin me specheli. Toi e edin dostoen politik, zaslujavasht da bade uvajavan i da bade podkrepen v ruskata borba sreshty terorizma podklajdan ot amerika i k..vata Evropa!!!!!
270
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуйки, и този форум сте налазили яко гледам! Земята българска никога няма да стане турска! Има енда максима- "крадеца вика- дръжте крадеца!" Затова и всички Кирияк-стефчовци в България плюете яко по Русия! харесва ми на мен категоричността, с която Владимир Владимирович заявява, че Пуйкия ще съжалява за сваления самолет-многократно! Дано всичко да не остане предимно на думи! На пуйките крилцата трябва да им бъдат резнати овреме!
269
3
 
9
 
! Отговори
хи хи преди 8 години
Султан Ердоган:- Не беше нож !Путин тихо: - И не беше в гърба....
268
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само това- трябва и да се обрежат и да се закълнат във вярност на султан Ердоган!
267
11
 
4
 
! Отговори
аде писта преди 8 години
изтъркани кагебишки номера Туй ла*но на снимката а разбра ,че Турция купува петрол от ИД преди или с като му гръмнаха на таралясника ?!?!
266
5
 
17
 
! Отговори
някой преди 8 години
всички вие които плюете путин и русия,пуснете си бради и накарайте жените си да носят бурки.върнете се с хиляди години назад.направето го защо стоите...
265
21
 
5
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Ботоксното джудже вече губи почва и в Русия,само нашите червени *** още го величаят.Ето част от стихотворение от вчерашната рус преса: Вранье и рестленость усвоив во всемКакую мьй ценность планете несем?Ичем мьй богатьй и чем хороши?Дтветим Арматьй да плюс Калаши.Тролчета- превод искате ли?
264
1
 
12
 
! Отговори
ani преди 8 години
срина се немският борсов индекс- след речта на Путин...СЛУЧаEност
263
33
 
7
 
! Отговори
Стамболов преди 8 години
Този *** само в Русия си го харесват, платените *** го величаят, а целия свят им се смеят
262
5
 
7
 
! Отговори
ха.ха турецки поток преди 8 години
Проектът за Трансанадолски газопровод (ТАНАП) за доставка на газ за Европа да бъде ускорен и завършен преди 2018 година се договориха Турция и Азербайджан.Това заяви днес турският премиер Ахмет Давутоглу на пресконференция след среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев, предаде ТАСС, цитирана от БТА."На срещата с Алиев се договорихме да завършим проекта ТАНАП не през 2018 г., а по-рано. Във връзка с това на министрите бяха дадени съответни заръки", каза Давутоглу.Той подчерта, че ресурсите в Каспийско море имат голяма роля за осигуряването на енергийната сигурност на Европа.Н
261
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най много ще съжаляват рускините че остават без турски краставици
260
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безпомощността на Русия е очевидна.Като се има предвид, колко си падат по оръжия, войни и тн и щом Вождът им се изтопосва да ръси закани, унижението ще да е жестоко.
259
9
 
22
 
! Отговори
до 331 преди 8 години
Жертва на пропагандата за не знам какъв си вълк. Американски генерали настояват за изритването на Турция от НАТО защото представлява риск и са прави. Да се сетим при инвазията на турците на гръцка земя, колко се намесиха другите. Ще стане белята и после ще има само говорене и предупреждения за Русия. Турция се държи като селски тарикат в бар. Удря шамар на далеч по силен от него, но никога няма да излезе да се бие сам 1 на 1.Само че тука не осъзнава, че е срещу него е собственика на дискотеката.
258
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Паметлив324 всички бягат от руската демокрация, кой с лодки да мие чиниите във Флорида, кой към ЕС факта е че никой не бяга от собственото си добро