2500 севернокорейци – роби в Монголия и Полша

90% от спечеленото от тях отива обратно в КНДР
23 дек 2015 21:58, Елка Василева
169
2500 севернокорейци – роби в Монголия и Полша
Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Над 2500 севернокорейци са изпратени да работят в Полша и Монголия при ужасяващи условия, предаде ДПА, цитирайки агенция Йонхап.

Около 1800 души от изолираната диктаторска страна са принудени да работят в строителния сектор или в шивашки фабрики в Монголия, отбелязва агенцията, позовавайки се на сеулския Център за информация за човешките права в Северна Корея.

Други 800 души са изпратени в Полша, където работят в корабостроителната индустрия и строителството, добави правозащитната група на конференция, организирана в Сеул.

На севернокорейските работници се плащало по по-малко от 100 долара на месец при 12-часов работен ден. Въпреки това 90 на сто от спечеленото от тях се изпращало обратно в Северна Корея като "твърда валута, за да се избегнат икономически трусове" в страната, на която са наложени санкции от ООН, било изнесено на конференцията.

През октомври специалният докладчик на ООН за човешките права в Северна Корея - Марзуки Дарусман, изнесе данни, че над 50 000 севернокорейци работят в чужбина при условия, равнозначни на принудителен труд.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей русофилчета болпи, съсипахте ни държавицата во веки веков, американците пуснаха две атомни ракети над Япония и от Япония направиха една от най големите икономики в света, от пустинята на Дубай направиха рай на земята, от западна Германия изградиха цяла Европа, вие другари какво изградите ? Северна Корея в сравнение с Южна Корея, Източна Европа беднотия и мизерия, Дамаск в сравнение с Дубай, вие сте чумата на 21ви век, питайте съседните на русия страни
80
6
 
6
 
! Отговори
знаменосец преди 8 години
Същото знаме,което забиха на Райхстага сега е забито в *** на руснаците.Уж бяха победители,а победените са светлинни години напред по каквото се сетите.
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България 90% сме роби но алчните и безскрупулни синьо червени политици.
78
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари русофили да припомним че Севернокорейското джудже и пръв и стратегически съюзник робовладелец на кремълското джудже веднага след Башар Ал Асад и банския на руснаците ирански народ и религия :-)
77
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наблюдател145 те тези доброволни роби помагат с долари и евро на вожда им, нали вожда има 99 процента подкрепа сред народа хи хи хи хи
76
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците изградиха Северна Корея, Щатите изградиха Южна Корея, Южна Корея от космоса изглежда като остров през нощта, в северна корея е тъмно...като в крим...
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тези громят капитализма :-)
74
2
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Робството е специфично състояние на ума. Простичък риторичен "?" - Може ли да си роб в Полша ако не искаш!
73
1
 
20
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
А КОЛКО БЪЛГАРЯ СЛУГУВАТ ПО 12 ЧАСА В БЯЛА ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПА?И ПОСЛЕ КЗПРАЩАТ ВСИЧКО В САНКЦИОНИРАНА БЪЛГАРИЯ ,НА КОЯТО И Е НАЛОЖЕНА САНКЦИЯ БЕДНОСТ НИКАКВИ ЗАВОДИ НИЩО ДЪРЖАВНО И ВИЗОВ РЕЖИМ ЗА БРАТСКИ САЩ И ВЪН ОТ ШЕНГЕН ЗА БРАТСКА ЕВРОПА ХАХАХА КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ АКО МОЖЕХТЕ ДА СЕ ВИДИТЕ ОТ СТРАНИ БОИТЕ СЕ В ЕВРОПА ДА ГОВОРИТЕ НА ВИСОК ТОН ДА НЕ ЧУЯТ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРЯ СЪГЛАСЯВАТЕ СЕ НА ВСЯКАКВА РАБОТА КОЯТО ДАЖЕ И *** И БЕДНИТЕ УКРАИНЦИ НЕ СЕ ЗАХВАЩАТ ТОЛКОВА СТЕ ПРОПАДНАЛИ БОЙКОТО БАНДИТА.
72
1
 
19
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Горе-долу подобни материали за нашите работници в Либия, Ирак, Сирия, Афганистан и т.н. поместваше за бългатските специалисти и западната преса, преди да падне Берлинската стена. Аман от проамериканска идиотска пропаганда.
71
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ндейте такива обидни статии за братска Северна Корея, че русофилската пасмина ги приема, като обида.Все пак Северна Корея е велика държава, с велик народ който притежава велика душевност, а водачът им е разбира се велик стратег.Сега ще почнат да обясняват, как там живота е райски, а хората в пропадналата гейропа живеят в мизерия.
70
1
 
12
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
До Анонимен 135То и Сталин прати роби на запад. Те пък забиха знаме над Райхстага.
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един отдолу вика "комунизмът е робство", ама си купуваш дрехи и техника, произведени от същите роби, само че индонезийски, индийски и филипински.
68
2
 
17
 
! Отговори
стига лицемерие преди 8 години
Колко български роби има на Запад по тази логика? Апропо робство в Полша не е ли оксиморон?Полша нали е ЕС, демокрация, пръв предател...а-а-а, приятел на САЩ? Там още ли има робство? Чувал съм за робство в Бристъл, Ливърпул, САЩ, но за Полша не бях...
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИЕ СМЕ РОБИ В СОБСТВЕНАТА СИ БЕДНА ОГРАБЕНА МИЗЕРНА СТРАНА!
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плащат им по-малко от 100 долара и въпреки туй 90 % отива обратно за да се избегнат икономически трусове в страната. Вие четете ли какво сте написали !?
65
1
 
4
 
! Отговори
O преди 8 години
50 000 raboteli zad granica pri ujasni prinuditelni uslovia..EMI .ZA TOVA NE SA VINONMI NITO SEVERNA KOREIA,OSTE PO MALKO KIM CHEN UN,A STRANITE V KOITO RABOTIAT / AKO VOBSTE TOVA E VERNO /
64
2
 
24
 
! Отговори
Рийс преди 8 години
Не знам какво да мисля за тази статия горе. Значи един северно кореец печели 100 долара на месец и изпраща в Северна Корея 90 долара. Значи той се облича, храни плаща наем може би и плаща сметки за цял месец в Полша с 10 долара? Ако с 10 долара може да се живее цял месец в Полша аз отивам да живея там, но по-скоро това ми мирише на пропаганда срещу Северна Корея.
63
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея поне вземат $100, в рашката са на $90 минимална...
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откраднатото другарю ди си го търси от червените милиардери .От другарите от дс и милите комсомолски секретари . Те обраха държавата да ти напомням ли че при трите другари луканов и виденов . България фалира на двамата ,фалираха банките имаше хиперинфлация ,пирамиди ,мутри ,рекет ,спекула и всичко което можеш да се сетиш . Ето там другарю си търси парите ето там търси виновните