2500 севернокорейци – роби в Монголия и Полша

90% от спечеленото от тях отива обратно в КНДР
23 дек 2015 21:58, Елка Василева
169
2500 севернокорейци – роби в Монголия и Полша
Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Над 2500 севернокорейци са изпратени да работят в Полша и Монголия при ужасяващи условия, предаде ДПА, цитирайки агенция Йонхап.

Около 1800 души от изолираната диктаторска страна са принудени да работят в строителния сектор или в шивашки фабрики в Монголия, отбелязва агенцията, позовавайки се на сеулския Център за информация за човешките права в Северна Корея.

Други 800 души са изпратени в Полша, където работят в корабостроителната индустрия и строителството, добави правозащитната група на конференция, организирана в Сеул.

На севернокорейските работници се плащало по по-малко от 100 долара на месец при 12-часов работен ден. Въпреки това 90 на сто от спечеленото от тях се изпращало обратно в Северна Корея като "твърда валута, за да се избегнат икономически трусове" в страната, на която са наложени санкции от ООН, било изнесено на конференцията.

През октомври специалният докладчик на ООН за човешките права в Северна Корея - Марзуки Дарусман, изнесе данни, че над 50 000 севернокорейци работят в чужбина при условия, равнозначни на принудителен труд.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
0
 
! Отговори
BOC преди 8 години
ТРАКТОРЕееее, Трактотере, песента на Тодор Колев излезе след 1989 г., а не по Бай Тошово време!
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли някой демократ да ми обясни как за 25 години глад и мизерия севернокорейците от 17 милиона станаха 25. Досега според американската пропаганда половината трябваше да са измрели от глад а пък те имат един от най-високия естествен прираст в света и нараснаха с 8 милиона. А в демократична България където 25 години послушно изпълняваме заповедите на западняците от 9 милиона станахме 6
39
0
 
8
 
! Отговори
заложник преди 8 години
Над 2500 севернокорейци са изпратени да работят в Полша и Монголия. А в България има 7 милиона заложници на режима на пожарникаря.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКъде виждаш носталгия по социализмаНавсякъде
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Северна Корея има много малко дългове, докато САЩ и ЕС живеят на гърба на евтина работна ръка от Източна Европа, Африка и Азия и имат 200 трилиона долара дълг към децата и бъдещите поколения, които още не са се родили.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 48Да беше немислимо някой да влезе във вас и да открадне, затова всички крадяха от работните си места....Не е вярно - не всички, а само някои. И тях рано или късно ги изпращаха в трудови лагери. А сега тези които крадат от държават ги правят министри и депутати.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС може спокойно да плаща по-високи надници на севернокорейците отколкото на западноевропейците нали, но не го прави....Не го прави защото новината е партенка. ЕС от няколко години вече не може да си вдигне гащите и е пред разпад и се чудят какво да измислят да обяснят на хората колко е зле в Северна Корея и колко е добре в ЕС.
34
3
 
3
 
! Отговори
МРЪСНИЦИ преди 8 години
КАКВОТО Е ПРИ ТЕЗИ РОБИ СЪЩОТО БЕШЕ И ПРИ ТОШО СЪЩОТО Е И ПРИ БОЙКО - ПАРИ ВСЕ НЯМА АМА ИМА КАКВО ДА КРАДАТ С МИЛИАРДИ
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТракторЛъжеш. Преди 89та нямаше обири на жилища. Битовата престъпност започна да се развива при евроатлантизма. Сега е в стихията си. След празниците пак ще четем в пресата колко жилища са били обрани докато собствениците са били на почивка, а набезите по селата дори не се споменават вече, това е ежедневие а не новина.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС може спокойно да плаща по-високи надници на севернокорейците отколкото на западноевропейците нали, но не го прави. Същото е и с българските роби в ЕС и САЩ получават няколко пъти по-ниски надници и плащат по-високи данъци от местните. Но българите така си поискаха след 1989 г. да махнат комунизма и да се върнат към робството.
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА българите стават за гюбре, само за това стават - да направиш гюбре от раята.
30
2
 
9
 
! Отговори
Трактор преди 8 години
При Бай Тошо нямало престъпност ли? тези ги приказвай на лапетата, може да ти повярватАз съм живял при соца и два пъти ни обираха апартамента, също ина комшиите, колелото ми го крадиха 3 пъти, а от колите се крадеше на поразия, гуми ,чистачкиИмаше една песен на Тодор Колев, точно по този повод написана "Да ти откраднат чистачките"в която се пееше за кражбите при соца
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Todor Jitkov!Abe tiq Poltqci, nali sa v Europa? Nqmali koi da im zamaha prast za tova che naemat nelegalno rabotnici ot severna koreika?
28
1
 
8
 
! Отговори
До 36 преди 8 години
Ти не си бил в Северна Корея, за да знаеш каква е съдбата на пенсионерите там.Но ако това е твоят идеал за държава, никой не ти пречи да се преселиш там.
27
0
 
5
 
! Отговори
Спас преди 8 години
На тези хуморески и децата не се вързват вече!:))) Минималната заплата в България е 200 евро. Как ще работят за 100$?????...........в строителството и корабостроенето?????? ХААААА Майтапчии, не нам!:)
26
1
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 8 години
не знам за кое време говориш. Ако е било преди 1960-1965 г., може и да е било така, макар че не навсякъде ромите са били уседнали. тези, които са имали къщи и работа са си били интегрирани. Но след вноса на роми откъде ли не, всичко се е променило.През 80-те години пък квартирните кражби в големите градове бяха като епидемия и не бяха дело само на роми.
25
1
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
Да беше немислимо някой да влезе във вас и да открадне, затова всички крадяха от работните си места. Много сте странни. Хем си спомняте с умиление комунизма (а някои само и приказки са слушали) хем когато държавата реши да наложи някакъв контрол и скачате.ПС: Комунизма не е само 70-80г. поинтересувайте се с цената на какво е построено всичко.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само 2500 севернокорейци роби? По- добре да преброим колко роби от малка България по света... Повече от 3 милиона!
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако животът е бил толкова лош при социализма защо тогава е тази носталгия по времето преди 89та година.------------------------------------------------------------------------Къде виждаш носталгия по социализма, носталгия изпитват само дъртите комунисти и членовете на ДС, защото тогава си крадяха безнаказано, а сега не могатНарода ако е живял хубаво при соцализма, нямаше да изгони Тодор Живков с камъни, нямаше да го съдят по сума ти дела и соцализма нямаше да фалира
22
1
 
6
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
1800 човека пращали твърда валута в СК с цел да се подпомогне икономиката. Това го е написал някой велик мозък.ПС: България има 2 млн. човека зад граница и не може да се оправи.