Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран

Джеймс Улси не смята присъдата за крайна
Обновена: 24 яну 2016 20:53 | 24 яну 2016 20:48, Петя Славова
242
Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран
Снимка: архив, Reuters

 „Трябва да направим всичко възможно да върнем в САЩ Едуард Сноудън. Той трябва да бъде съден за предателство, да има справедлив процес с жури по нашата американска съдебна система и ако бъде признат за виновен, да бъде екзекутиран, заяви пред bTV бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Според него Едуард Сноудън е отговорен за смъртта на голям брой хора. Той е предател и аз бих подкрепил смъртна присъда за него“, каза още Улси, който допълни, че Сноудън е направил това, до голяма степен, воден от руснаците. 
 
Той не смята, че подобна присъда би била крайна, когато става въпрос за измяна. Даде и пример: „Хората в полицията в САЩ, в ЦРУ работят в тясно сътрудничество с мексиканските власти срещу трафика на жени и деца. И доколкото знам, имаха напредък, но след като Сноудън разкри секретна информация този напредък вече го няма.
 По неясни причини по този начин той реши да разкрие и на изнасилвачите и на трафикантите на жени и деца секретни факти.”
 
Улси е назначен от Клинтън на поста през 1993 г. Той твърди, че петролната ера е свършила. У нас е да консултира партньори и разговаря с правителствени ведомства и частния сектор за новите технологии в областта на енергетиката.
 
Има добри впечатления от страната ни, въпреки студа. „Храната ви е прекрасна”, споделя той. Улси е израснъл в Оклахома и тогава е искал да бъде каубой. По-късно е решил да преподава, но след магистратурата си променя мнението. Практикува право във Вашингтон, преди да оглави ЦРУ. 
 
Любимият му шпионски филм е немския  „Животът на другите”.  - за Източен Берлин през 70-те години. "Това е най-доброто качество, което може да достигнат шпионските филми”, каза той.
 
Коментира, че професията му е трудна. Все пак човек е под прикритие и се опитва да подбере агенти от чужди държави, а малко хора могат да водят такъв живот. 
 
Улси коментира и новата война, която се води: „Ще има опити да се спечелят сърцата и умовете чрез социалните медии и всичко друго, което може да се използва. Няма да можем да подбираме как точно електрониката ще работи, защото може да открием, че другите страни ще предприемат стъпки да разрушат нашата електроника. Това може да доведе до промени. Може да има още по-сериозно надпреварване в бъдещето".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
6
 
! Отговори
Толерастин преди 8 години
Ба си мамата! Тоя ако е у нас шеф на ДАНС бая хора ще трябва да бъдат екзекутирани!
44
2
 
5
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 68НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН! АКО НЕ Е КАЗАЛ НИЩО СЪЩЕСТВЕНО ФАКТОРИТЕ В САЩ НЯМА ДА ИЗПАДАТ В ИСТЕРИЯ ЗА НЕГО, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОЗИ ПУДЕЛ НА СНИМКАТА. ТОВА ЧЕ ПРЕЗ МЕДИИТЕ Е САМО ЗАГАТНАТО Е ДРУГО.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
67 Как кои онези които напират от изток , кои мислиш че ще ти спаси зелката
42
0
 
5
 
! Отговори
русофил преди 8 години
А Литвиненко трбваше да е жив! Хаха!
41
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сноуден, не казва нищо съществено!Това са само плоски клюки и дсипломатически интриги за балъци!Припомнете ми --ако е дал информация за нещо "ПОТРЕСАВАЩО"...ха,ха,хааааааа...Обикновен "бърборко" от ЦРУ.......след ката го изгонят от работа.
40
0
 
15
 
! Отговори
до 47 преди 8 години
Кои талибани? Правителствата създават терора за да има страх и гражданите да се чувстват напълно зависими от тях. Живеем в една огромна перверзия. Икономически, психически... всякак зависими. Правителството на САЩ(и не само) влезе в ролята на нашите мутри от прехода. Първо показват разбития магазин, счупените крайници и кървавите лица, и после ти предлагат застраховка. На мутрите плащахме с пари. На правителствата със свободи....
39
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 години
петрола рано или късно ще свърши,това е факт,въпросът е-кое ще е новото гориво и технология и как да сложат ръка върху него,така,че да не може човек сам да си го набави,а да дава пари за да може да го има.Така,че според мен ще се опитат да не е електричеството,защото всеки има достъп и може да го произвежда.Предстои да видим
38
1
 
26
 
! Отговори
42 преди 8 години
СНОУДЪН КАЗА ИСТИНАТА: ЦРУ ПОКРОВИТЕЛСТВА ПРЕСТЪПНИЦИ И ОСИГУРЯВА ЧАДЪР НАД ТЯХ, УЖ В ИМЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ, А СЕ ПРАВИ САМО С ЦЕЛ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ. ВСИЧКИ ГОЛЕМИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ ЦЕНТРАЛИ НА СВЕТА СА НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ЗАЩИТНИЦИ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ.
37
0
 
19
 
! Отговори
Х преди 8 години
Изнасилването и трафика на наркотици са криминални престъпления и с тях се занимават ФБР и полиция , а не ЦРУ.Това което говори този е чиста глупост за да излъже тъпите американци.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как ще стане това " всеки самостоятелен обект ще може индивидуално да се снабдява с ел.енергия"? Как един завод за автомобили ще се самозахрани? Или стоманолеярна?
35
4
 
14
 
! Отговори
ив преди 8 години
Тоя съвършен боклyk не може да бъде съдник. Малко винтче от машината на злото.
34
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Технически Сноудън е предател, Меркел е герой хуманист, Левски е терорист.. обаче както знаем винаги има две страни на монетата. Сноудън защити интереса на редовия американец. Защо едно правителство избрано да защитава хората си работи срещу тях и защо имат наглостта и мандата да преследват истинските герои на това общество?!?!
33
1
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Да, помят петрол само че накрая ще видят дъното на шишето. И ще видят, че нямат и един приятел.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
54 Браво печелиш жълтата фанелка с глупостите си , дерзай все така
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
49 Влез в сайта на RWE и се информирай за новостите в Германия .Колкото до ядреният синтез , да той на даден етап сигурно ще бъде овладян и ще влезе в употреба , но не и в конвенционалното електроснабдяване , защото до 10 години всеки самостоятелен обект ще може индивидуално да се снабдява с ел.енергия
30
7
 
23
 
! Отговори
По темата: преди 8 години
Путин каза, че Сноудън не притежава НИКАКВА информация, която може да бъде ползвана от ФСБ.Всички знаеха, че Гугъл не може ей така да дойде от нищото и да задмине фирма с традиции като ЯхуВсички знаеха, че едно колежанче не може да намери така от нищото средства за фирма като Фейса.Всички знаят кой създаде Алкайда, Ислямска държава.А на тоя "патриот" ще кажа, че ЦРУ със сигурност е имало данни за 9/11, където загинаха хиляди американци
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Георги Кадурин, откога стана и шеф на ЦРУ?
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
46 хахахахахаххаха , как е мурзилке , *** ли е шефа на банката , сигурно не знае какво говори така ли тюбетейки
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран - да истината трябва да умре,тя няма място в този свят на лъжата и корупцията.Това не е демокрация,това е най-тоталитарното управление,ръководено от хората с много пари,властта е техния бог,парите са техния слуга.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците затварят старите ядрени централи, защото скоро ще имат нова технология - казва се ядрен синтез. ПО безопасно, по мощно. Но по принцип това не го пише в "новинарските" сайтове а в специализираните научни такива. Не пречи да се образовате, дава една приятна вътрешна удовлетворенсот....W7-X e едно добро начало