Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран

Джеймс Улси не смята присъдата за крайна
Обновена: 24 яну 2016 20:53 | 24 яну 2016 20:48, Петя Славова
242
Бивш шеф на ЦРУ: Сноудън трябва да бъде екзекутиран
Снимка: архив, Reuters

 „Трябва да направим всичко възможно да върнем в САЩ Едуард Сноудън. Той трябва да бъде съден за предателство, да има справедлив процес с жури по нашата американска съдебна система и ако бъде признат за виновен, да бъде екзекутиран, заяви пред bTV бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Според него Едуард Сноудън е отговорен за смъртта на голям брой хора. Той е предател и аз бих подкрепил смъртна присъда за него“, каза още Улси, който допълни, че Сноудън е направил това, до голяма степен, воден от руснаците. 
 
Той не смята, че подобна присъда би била крайна, когато става въпрос за измяна. Даде и пример: „Хората в полицията в САЩ, в ЦРУ работят в тясно сътрудничество с мексиканските власти срещу трафика на жени и деца. И доколкото знам, имаха напредък, но след като Сноудън разкри секретна информация този напредък вече го няма.
 По неясни причини по този начин той реши да разкрие и на изнасилвачите и на трафикантите на жени и деца секретни факти.”
 
Улси е назначен от Клинтън на поста през 1993 г. Той твърди, че петролната ера е свършила. У нас е да консултира партньори и разговаря с правителствени ведомства и частния сектор за новите технологии в областта на енергетиката.
 
Има добри впечатления от страната ни, въпреки студа. „Храната ви е прекрасна”, споделя той. Улси е израснъл в Оклахома и тогава е искал да бъде каубой. По-късно е решил да преподава, но след магистратурата си променя мнението. Практикува право във Вашингтон, преди да оглави ЦРУ. 
 
Любимият му шпионски филм е немския  „Животът на другите”.  - за Източен Берлин през 70-те години. "Това е най-доброто качество, което може да достигнат шпионските филми”, каза той.
 
Коментира, че професията му е трудна. Все пак човек е под прикритие и се опитва да подбере агенти от чужди държави, а малко хора могат да водят такъв живот. 
 
Улси коментира и новата война, която се води: „Ще има опити да се спечелят сърцата и умовете чрез социалните медии и всичко друго, което може да се използва. Няма да можем да подбираме как точно електрониката ще работи, защото може да открием, че другите страни ще предприемат стъпки да разрушат нашата електроника. Това може да доведе до промени. Може да има още по-сериозно надпреварване в бъдещето".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да бъде екзекутиран?----------------98 Ще бъде съден и съдът ще прецени Дори дава и конкретен пример с трафика на хора Знаеш ли какво е станало след разкритията на Сноудън с внедрените в Мексиканската мафия агенти
64
1
 
3
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Даа , ако и ние екзекутираме проамериканските , проруските и протурските си политици , които "снасят" и продават на чужди държави националните ни интереси , вероятно ще останем без политици!Колко интересно!
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9 Искат да го съдят или ти не правиш разлика между съд и убийство
62
0
 
0
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Огласяват, не оглавяват.. Ех, тия нови технологии..
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искат да убият Сноудън за държавна измяна, а иначе са много възмутвни за убийството на Литвиненко за същото провинение. Ако изобщо е вярно, че Кремъл е замесен в убийството му, де :-D
60
0
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Защо да бъде екзекутиран? За това, че показа на цял свят това, че САЩ шпионира всичко и всеки в разрез с всякакви международни договори и конвенции, и т. н.? Аз пък свалям шапка на хора, които решават с риск за собствения си живот оглавяват неща, които са крайно нередни и от които потенциално страдат милиони.
59
20
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Ако трябва да сме точни - има само един за екзекутиране... - кремълското джудже...
58
0
 
14
 
! Отговори
до ефрейтова преди 8 години
Ти май не знаеш какво точно казва Сноудън. Той говори само за количеството мета дата събирана и начинът на филтриране. Дефакто никакви "тайни" не разкрива. освен че првителството следи всеки и всичко, знае всички алгоритми за декодиране, пощи, телефони , смс... Той цялата информация я няма, става въпрос за огромни данни, а и не му трябва. Той пусна духа от бутилката , че такава практика има и е погазване на всички свободи в майката на "демокрацията и човешките свободи"
57
0
 
11
 
! Отговори
верту преди 8 години
Абе мили дами и малки момичета, много сте наивни. Още Тесла преди сума години е измислил алтернатива на горивото и електричеството. Това е енегрия която се самовъзстановява като основата е водорода във въздуха. Всичко се пази в тайни от тия които управляват света, представете си какво е да има безплатна енергия навсякъде. Целия живот се променя и те ще изгубят контрола.
56
13
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До АнонименИ Троцки ли беше нещастен случай... - и нашият Георги Марков... - КГБ нито забравя, нито прощава... - прочети колко атентата е организирала срещу Тито, прочети за нашия вожд и учител, за цар Борис трети и ще ти станат ясни нещата...
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Засега само японците са направили опит близък до този на Тесла за прехвърляне на електричество, но само на 50 метра, има още много да се дерзае, и най интересното все някъде този заряд трябва да се създава. Хамстери с колела ли ще отглеждаме. Пак ще има електропренасяне, по един или друг начин....
54
7
 
3
 
! Отговори
ефрейтор преди 8 години
Като бивш ефрейтор от армията съм готов да се обзаложа,че Сноудън лъже като за световното.Той говори това дето американците са го инструктирали да казва и така заблуждава всички.В нито една служба която се занимава със секретни документи няма такъв човек който да има достъп до цялата информация.Той знае част от истината и я примесва със голямо количество лъжи.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАСтранджа,за Литвиненко не знам,как и що е в подробности,но за генерал Лебед със сигурност е нещастен случай! Не омаловажавам заслугите на един от най-достойните мъже на Русия,но фактите са си факти!Мир на праха му и дай Боже повече такива войни като него на всяка страна и държава!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
82 Разбирам те че няма как да разбереш че някой ден ще се откачиш от енергото
51
1
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
Разбирам те, брат, но ако имахме мислещи правителства, а не марионетки на олигарски и медийни магнати, могат ли 2 000 0000 човека да преминат границите на ЕС без никой нищо да им прави?!?!? Какви са тези граници, какво е това чудо? Всичко е планирано и контролирано. Прав е Варуфакис, или трябва демократизация или ЕС отива на ***. Идеята е добра, но дизайна много слаб. Талибаните имат спиране и не е цената да ни подслушват всички, за да ги спрат. Системата се страхува от нас, не от талибаните
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във всяко достойна и уважаваща себе си държава ПРЕДАТЕЛЕ се екзекутират веднага и незабавно! Няма давност,няма опрощение за греховете на всеки,който е решил да продава интересите на РОД и РОДИНА!!!
49
3
 
2
 
! Отговори
русофил преди 8 години
Това са глупости! Петрола няма да сяърши никога! Ще свърши като свъеши водата в океана! Като глобалното затопляне! Дето топли с -18 навън сега!Ще ни свършат мозъците като ги стоплят глобално! Това ще стане!!!
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
69 Има нещо друго Тулски , да по последни изчисления специално петролът би стигнал за още 56 години при сегашното изпопмпване като за САЩ дават 13 години за Русия 26 години ,а за Венецуела ако попма като сега 300 години . Само че в един супермаркет когато една стока започне да липсва на щанда , тя става и непродаваема . За това арабите се хвърлиха с цената на всичко да овладеят колкото се може повече пазари за да си продадат стоката
47
11
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Путин не ги съди... - директно ги убива... - справка: Политковска, ген.Лебед, Литвиненко, Немцов - Каспаров навреме се усети и избяга...
46
1
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Рептила е деградирал до там, че пръска безсилна злоба за срам на по големите влечуги.