Сирия и Русия извършват етническо прочистване край Алепо!

Давутоглу обвини: Правят го напълно съзнателно
10 фев 2016 18:30, Анисия Иванова
164
Сирия и Русия извършват етническо прочистване край Алепо!
Снимка: БТА

Сирийските правителствени сили, подкрепяни от Русия, провеждат съзнателна политика на етническо прочистване в района на северния сирийски град Алепо, заяви днес турският премиер Ахмет Давутоглу, цитиран от Ройтерс.

"Една от целите на последните атаки е да се извърши етническо прочистване. Етническото прочистване в Сирия и Алепо, целящо да остави след себе си само поддръжници на режима, се осъществява от сирийския режим и Русия по напълно съзнателен начин", заяви той.

"Всеки бежанец, който ние приемем, помага на тяхната политика на етническо прочистване, но ние ще продължим да приемаме бежанци", каза още турският премиер на съвместна пресконференция с холандския си колега. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ванга излезе права като каза крах за америка и Русия ще е велика
101
0
 
2
 
! Отговори
До китайски чай преди 8 години
НАЙ ОБИКНОВЕН ЕВРЕЕН
100
0
 
1
 
! Отговори
китайски чай преди 8 години
Къв е тоя бозав, строен и синеок холандец?
99
0
 
3
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Сега пък нов етнос направихме: поддръжници на режима ?!
98
19
 
20
 
! Отговори
До 125 преди 8 години
Приятел, много си объркан за процентите на русофили и русофоби. Русофилите са една шайка родоотстъпни продажници, които са насадени в България с предварително промити мозъци(в последствие родени и откърмени местно). НИКОЯ друга нация няма подобни *** като русофили. Само в България. Русофобството е нормална реакция на истинските българи, на които им писна разни колхозни при-мати да им пренаписват историята, да им унищожават наследството, да им прилагат геноцид, да им налагат воля. Просто е.
97
1
 
10
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Има достатъчно видеа из нета, където се вижда, че местните посрещат армията като освободители. Включително туркмените в Латакия, за които Ердоган се е разревал. Иначе - то е ясно, че ислямистките бунтовници ще тръгнат да бягат заедно с харемите си.
96
0
 
15
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
Етническо прочистване се е извършвало единствено от Търция преди и сега.На тези голи думи никой не би се вързал.Турските политици и дипломати разбиха турският народ за поколения напред.Найстина жалко.
95
0
 
5
 
! Отговори
Dino преди 8 години
A vie s kiurdite..kakvo pravite?
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно,но общностите също като хората имат памет,емоции,нагласи.Истинта е ,че чувствата между Русия и България охладняха.Това е лошо,защото БГ народ още няма своя нова общност.Нашата общност се фрагментира до "атоми"-отделни личности,които сякаш нямат общо помежду си.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 121а краставицата има 73% вода.....Едно си баба знае, едно си баба бае!безнадеждни сте!
92
0
 
8
 
! Отговори
дедо Недо преди 8 години
Давутоглу, га ядохте кифтетата не ривахте! А сига седнахте да ривети!
91
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много подръжници на Русия има в този сайт, но със сигурност имат роднини приятели или близки които работят в някоя лоша Западноевропейска държава или поне учат там. Но нека да не забравим, че България много години трябваше да плаща на братска русия за освобождението си. Асад и подръжниците също ще плащат няма нищо безплатно.
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давутоглу обвини...и там след време ще твърдят че е имало "турско присъствие"!Знаеме ги тия неща със туркмените и турските "доброволци"!
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция,СА,САЩ и западните еврппейски демокрации са морално задължени да приемат всички бежанци,защото те създадоха и спонсорират ИДИЛ.
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На турците им е тясно,трябват им нови земи и пазари.Това раждане до откат също е форма на човешка алчност в примитивен инстинктивен вариант.Тези ще ни залеят по силата на най-малкото съпротивление и ще се почнат мирни преговори като в Кипър с десетилетия.
87
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо Велика Русия не приема бежанци??? Никой ли не си задава този въпрос и никой ли не смее да попита Русия защо си пиха носа където трябва и не трябва. Като са толкова добронамерени нека да приемат бежанци, но явно икономически са много добре и не могат да си позволят този лукс. Русия изнемогва през последно време поради ниските цени на петрола но обича Путин да се перчи докато обикновения руски гражданин мизерства
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно казано това обеснява защо никой не воюва с ИДИЛ а ИДИЛ са в рака
85
2
 
9
 
! Отговори
Н преди 8 години
Турите са добри търговци, приемали били бежанци заради лошите Асад и Путин, а не заради 3млрд от ЕС.
84
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем скоро ще има бягащи презглава руснаци от Сирия към сибирската тайга.
83
1
 
2
 
! Отговори
Васо преди 8 години
И да приемат повече бежанци с камъни и пясък в джобовете, способни да въртят кирката и лопатата. Щото глобалното затопляне ще ги затрие първо тях.