Ново убийство в бежански център в Швеция

Това е втори случай за месец
14 фев 2016 08:13, Александър Попов
68
Ново убийство в бежански център в Швеция
Снимка: Reuters

Шведската полиция разследва убийство в център за кандидати за убежище след сбиване между обитатели на центъра, предаде Ройтерс.

Това е втори подобен случай за месец, след като 22-годишен служител в бежански център за непълнолетни без придружител беше убит с нож. Случващото се поражда тревога, че властите не са в състояние да се справят с големия брой кандидати за убежище в страната.

Полицията съобщи, че сбиването е станало вчера следобед в Юсне - крайбрежно градче с около 2500 жители в Източна Швеция, на около 240 км от Стокхолм, но не посочи повече подробности.

Шведски медии отбелязват, че в сбиването са участвали четирима души и е бил използван остър предмет. Изглежда в него са участвали само мигранти, живеещи в центъра и няма ранени служители.

В края на 2015 г. Швеция се отказа от политиката на отворени врати към мигрантите и въведе граничен контрол и проверка на самоличността, за да спре наплива от кандидати за убежище в страната, след като миналата година там пристигнаха рекордните 163 000 души.

Шведската агенция по миграцията очаква към 140 000 кандидати за убежище през 2016 г., но правителството заяви, че няма да допусне подобни цифри и ще въведе още мерки за ограничаване на притока при необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Швециябежанциубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прегледах почти цялата онлайн преса в Швеция --- няма такава новинаВ Швеция и Германия има сериозна цензура на мигрантски новини. В големи интернационални преси го пише. Чети повече.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Коломбус, Охайо, Сомалийски бежанец влязал в ресторант и се нахвърлил с нож върху клиенти безразборно само преди 3 дни. Първо влязал да пита каква е религията на собственика. Много такива новини не получават никакво внимание.
25
0
 
11
 
! Отговори
тя преди 8 години
Така , така ... "бежанците" все повече се проявяват, а след време "жална им майка" на шведите!
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...Това е втори подобен случай за месец, след като 22-годишен СЛУЖИТЕЛ в бежански център за непълнолетни без придружител беше убит с нож....Много обрани сте станали.Явен инструктаж.Убита е жена,шведка,работеща за благосъстоянието на "децата бежанци" на по 24 години.
23
1
 
17
 
! Отговори
ined преди 8 години
Хубава работа ама шведска
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До anonimtozi link se otvarialarm-soderhamn.se/2016/02/14/sandarne-larm-om-drunkning/
21
3
 
2
 
! Отговори
anonim преди 8 години
До Анонименima i az jiveia tam,grada se kazva Soderhamn.https://youtube/watch?v=ena1FtLi-iQ&feature=youtu.beosven tova v gdarcheto niama bolniza i nai-blizkata e na okolo 70km. Znam zashtoto sam imala dostatachno problemi s tova i e mnogo nepriatno posrednosht ako se naloji da tarsish speshna pomosht i posred zima da patuvash do Hudiksval.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
??? От къде се измислят тези новини ... Прегледах почти цялата онлайн преса в Швеция --- няма такава новина
19
0
 
30
 
! Отговори
ххх преди 8 години
До El Turco"Недоразвитостта на българина няма нищо общо с османската империя.":) То не само, ами и недоразвитостта на турчина има бая общо с тая империя.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре са направили жалко,че не са се избили повече.
17
2
 
26
 
! Отговори
ххх преди 8 години
До Анонимен"Всички имали общо с отоманците са недоразвити."Уви така е - най-ретроградната империя през последните 500 години.
16
1
 
34
 
! Отговори
ххх преди 8 години
До El Turco"Не се коси Босе за нас - ние сме корав и жилав народ, градил империя след империя в продължение на 2 хилядолетия!" Да, забравих че според туранските фантазии сте едва ли не произлезли от атлантите, открили сте Америка, а според една статия един от султаните ви е направил и първата подводница. Машала. Все така добре да се справяте както през последните 200 години :D .А кюрдите, симпатични са ми всички нормални люде, които се борят срещу неоосманистки ислямисти от третия свят.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До El TurcoЗащо се заяждаш? Няма нужда просто. Корави народи балканските, но за съжаление са били под отоманска власт. Всички имали общо с отоманците са недоразвити.
14
1
 
3
 
! Отговори
do fakt преди 8 години
kakto kaza chicho Qstreb ti si "kuha leika" koqto povtarq edni i sashti stihotvoreniq vzemi se informirai malko be chovek ne jiveem v 70,80 te. sega informaciqta teche ot vsqkade vsqka sekunda
13
1
 
28
 
! Отговори
ххх преди 8 години
До El Turco"Учил съм го 4 години в Диарбакър и Ергани!"Все хубави места, цивилизовани и приятни, дано си си останал там :)
12
1
 
26
 
! Отговори
ххх преди 8 години
До El TurcoТурко, друг въпрос, понеже Ерди ви влачи в Ориента, откъдето ви измъкна Ататюрк, като загубите и тази война в Сирия от кои територии е най-вероятно да се лишите?
11
0
 
15
 
! Отговори
ххх преди 8 години
До El Turco"Болшинството от състава на професионалните спец-части, воюващи срещу тях са от кюрдски произход!" Ей тоя Ердоган яко ви е промил мозъчетата :) "Много са малко българите, които да си имат що-годе реалистична представа за обстановката в Турция"Още по-малко са тези които имат реалистичен поглед за това какво става в България, но хората като цяло са си *** и ограничени същества. Не правиш изключение.
10
1
 
19
 
! Отговори
ххх преди 8 години
До El TurcoТурко, обикновено турците не бягат от ЕС а към него :) така че тия републики дето ги сънуваш...По-добре вземи научи малко кюрдски, като на първо време изучиш молби за пощада, оправдания и изречения в които обясняваш колко обичаш кюрдите и как не би желал да ти завират дулото на автомата без смазка у ремуса.
9
1
 
2
 
! Отговори
do xxx преди 8 години
da taka ni natisnaha che v yug ne ostana ni edi terorist turskata spec slujba mina sas prahosmokachka a tezi koito gi podkrepqt ostanaha s prast v ustata
8
1
 
15
 
! Отговори
ххх преди 8 години
До El Turco"Нали всеки роден в България е българин?"Не не е :) както и не всеки роден в страната от третия свят - Турция е турчин.