В Русия вече не вярват в по-доброто бъдеще

"Московский комсомолец": Оптимизмът се разсея яко дим
Обновена: 15 мар 2016 09:59 | 15 мар 2016 09:55, Елка Василева
99
В Русия вече не вярват в по-доброто бъдеще
Снимка: архив, Reuters

Хората в Русия окончателно изгубиха вярата си в по-добро бъдеще, пише "Московский комсомолец". "Буквално за една година оптимизмът на гражданите у нас се разсея яко дим, а благосъстоянието стигна нивото от края на 90-те", се казва в статията, цитиран от Би Би Си.

Вестникът цитира социологическа анкета, довела до извода, че над половината жители на Русия не могат да се борят с кризата и смятат, че занапред само ще става по-лошо.

"Петдесет и пет на сто заявяват, че лично са засегнати от кризата, 16 на сто - че са им намалили заплатите, 12 на сто - че са започнали да ги бавят. Излиза, че почти една трета от населението е с рязко спаднали доходи", посочва Александър Демидов, оглавяващ Международния институт за маркетингови проучвания.

Освен това кризата вдига разходите за храна в бюджета на руските граждани. В развитите страни хората харчат за хранителни продукти между 12 и 18 на сто от доходите си. В Русия - 46 процента.

Отглеждането на плодове и зеленчуци в личните стопанства също е белег за критична ситуация, отбелязва всекидневникът. От 2001 г. броят на хората, превиващи гръб над лехите, постоянно намаляваше, а сега пак почва да расте. През 2014 г. хората, активно отглеждащи зеленчуци, бяха 39 на сто, а през 2015 г. - 46 процента, се казва в статията.

А само до неотдавна - през май-юни 2015 г., хората бяха в еуфория, напомня "Московский комсомолец". "Повод бе изявлението на министъра на икономиката, че страната е стигнала дъното, значи оттук нататък - само напред, само към щастливо бъдеще. Уви - не стана. Доверието бе измамено с лъжливи обещания. Заради което хората в Русия престанаха да приемат сериозно каквито и да било изявления от държавни служители. Примерно, 55 на сто от запитаните не вярват правителството да има план за спасяване на икономиката", добавя вестникът.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: благосъстояниеРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
4
 
! Отговори
цун кай го преди 8 години
скоро ще ядът ориз помощи от братския китайски народ който масово заселва далечния изток и сибир
53
0
 
1
 
! Отговори
учуден преди 8 години
До Анонимен 85 довиждане,господине турски съжител!!! така е.
52
0
 
1
 
! Отговори
учуден преди 8 години
До Анонимен "интелектулци в България е имало" какво са направили???
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Московский комсомолец": Оптимизмът се разсея яко димСамо сред българското русофилство, оптимизма продължава да набира сили, защото толкова им е акъла на горките.
50
2
 
3
 
! Отговори
кера преди 8 години
Така ще бъде,докато има диктатура.Така ще бъде ,докато този смачкан,тъпкан ,но горд народ не вземе нещата в свои ръце.
49
0
 
1
 
! Отговори
учуден преди 8 години
До 71 още небето във даймонди и така нататък. бухгалтер, къде е факти ? само празни думички имаш
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е Русия да се скапе. Такъв мракобеснически, див и крадлив народоизеднически капитализъм, никъде вече не се практикува, даже в Африка! На бунището на историята
47
0
 
1
 
! Отговори
учуден преди 8 години
До Анонимен 71 къс виц - "българските интелектулци" ха-ха българия е най-прочута в света ха -ха-ха
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 71Поредица от думи и до една - глуп.ави! Кои интелектуалци ти открадна Русия, бе ***? Тя България е бъкала от интелектуалци - едни такива инженери, лекари, философи! Я се скрий! СССР създаде от нищо индустрията на НР България. може де не е било най-съвременното, но преди 9-ти септември и клинци за подковаване на конете и магаретата ни не сме могли да си направим. СССР беше необятен пазар за калпави български стоки. В Коми имахме концесия, каквато никой никога никъде не е имал.
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я не сакам я да съм добре! Я сакам Вуте да е зле! Русия е зле! Ураааа!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 43GоVьо, пиши, пиши все в този дух - правиш неоценима услуга на руснаците и лично на г-н В.В.Путин. Дето ще се хабят да пишат, оставят на теб - вършиш им голяма работа!А от мен: да живее и пребъде Русия и нейните народи, сплотени от великия и достоен народ -страдалец! Те ще издържат на всичко, за разлика от смачканите зад.ници по-назапад, векове смукали богатствата на своите колонии, наследници но роботърговци и унищожители на цели цивилизации и народи!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тука е статия цитираща Би Би Си, който избирателно цитира статия, която е по мемоарите на едана баба, която е живяла в Русия :) :) :)
42
0
 
4
 
! Отговори
мезе преди 8 години
???"казва в статията, цитиран от Би Би Си."абе тука колците ги махаме от доматиту бе!
41
1
 
3
 
! Отговори
учуден преди 8 години
до 65 "русия е ограбила България" -какво конкретно ограбила? колко струва,например, гориво вБълг.Нар.Республ.???!!!
40
1
 
1
 
! Отговори
очевидно преди 8 години
До Анонимен63 за теб и всички българите няма разлика - турци,руснаци,америкаци-социализм,робство,капитализм ВИНАГИ са овцевъди.всички хора от ЮГ неудачници.Например (гърция,португалия) освен с.араби и израел
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До anonymЛъж.еш! Минималната заплата в Русия е много ниска - ?107, на не са твоите $50. Чудя се, защо толкова те интересува Русия и руснаците - нали си независим от тях, а и няма да пътуваш за там никога?
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен10 милона руснаци отиват на ПОЧИВКА в Турция а турците отиват да работят в Русия. Интересно ми е кой според теб живее по добре.Стига сте пписали за живота и жизнения стандарт на Русия ,без вобше да сте запознати.За икономиката и финансите да не говорим.
37
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 8 години
А ние сме много " добреееееее "!!!
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V EVROPA VIARVAT V SWETLO BADESHE DA AMA SAMO GEIOVETE CHE JENITE IM I DASHERITE IM SHE I TE SHE BADAT E::I OT NEGRI ZA TIAH E GOLIAMA RADOST ZATOVA PRIEMAT PO NIAKOLKO MILIONA NA GODINA EVROPA I IM DAVAT VSICHKI PREVILEGII
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До anonymРусия не ограбва нито един народ в света. САЩ ограбват половината свят. Сега разбираш ли защо американския стандарт е по-висок от руския ?