Надежда Савченко започна суха гладна стачка

Няма информация в коя колония ще излежава присъдата си
6 апр 2016 11:14, Елка Василева
43
Надежда Савченко започна суха гладна стачка
Надежда Савченко. Снимка: архив, Reuters

Бившата военнослужеща от украинската армия Надежда Савченко, осъдена в Русия за убийство на двама журналисти, опит за убийство на трети и за незаконно минаване на руската граница, започна суха гладна стачка. Това съобщи за ТАСС адвокатът й Марк Фейгин.

Руски магистрати осъдиха на 22 март бившия украински военен пилот Надежда Савченко на 22 години затвор и глоба от 30 000 рубли. Савченко заяви, че не се признава за виновна, не признава и присъдата, но няма да я обжалва.

Още по темата

В момента Савченко лежи в следствения изолатор на град Новочеркаск (Южна Европейска Русия) и още няма данни в коя наказателна колония ще бъде изпратена. Според закона това трябва да стане до 10 дни, след като ръководството на изолатора получи известие за влизане на присъдата й в сила. Администрацията на заведението е длъжна да информира един от роднините й къде я изпращат.

Според адвокатите на Савченко властите на Украйна правят постъпки осъдената да бъде изпратена за изтърпяване на наказанието в родната си страна, добавя агенцията.

Един от адвокатите й - Николай Полозов, съобщи в понеделник, че Савченко ще обяви суха гладна стачка с искане за незабавно връщане в Украйна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: РусияНадежда Савченко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
12
 
! Отговори
Червонец преди 8 години
Администрацията на следствения изолатор на град Новочеркаск ще направи неочакван и много хитър ход, ако удовлетвори постъпките на властите на Украйна, осъдената да бъде изпратена за изтърпяване на наказанието в родната си страна. Да я етапират да лежи в затвор в Донбас, т.н. Новорусия, която е част от Украйна, според твърденията на Куев. Опълченците от ЛДНР изключително много ще се зарадват на такъв развой на събитията.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това плашило още живо ли е , ама и нагла
2
5
 
20
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Тя вече 3 месеца е на "гладна" стачка, оказа се, че това означавало да не яде твърда храна и се тъпче ц бебешки пюрета. Ако проследите снимките от процеса ще видите, че за тези 3 месеца е качила поне 10 кила от тази "стачка" :)
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бляда ще я напой.