Погром в Скопие: Протестът превзе кабинета на президента

Хората влязоха в сблъсъци с полицията, има ранени
Обновена: 13 апр 2016 22:54 | 13 апр 2016 22:54,
102
Погром в Скопие: Протестът превзе кабинета на президента
Снимка: Reuters

Протестът в Македония ескалира, протестиращите нахлуха в кабинета на президента Георге Иванов и го опостушиха. Това съобщи телевизия "Телма", цитирана от "Фокус".

Според телевизията през прозореца са изхвърлени мебели и документи. На много места се виждат да горят купчини от документи и счупени шкафове. Демонстрантите скандират "Превзехме крепостта" предава "Телма".

По-рано хилядите протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията пред македонския парламент и опитаха да пробият кордона на униформените.

За втори пореден ден македонците са на улицата срещу решението на президента Георге Иванов да се прекратят разследванията срещу политици от страната.

Протестиращите замерят полицаите с консервени кутии и пластмасови бутилки с вода, предаде македонското електронно издание "Нова ТВ".

Демонстрантите вървяха по улиците с високо вдигнати ръце и скандираха "Кого защитавате?". Ситуацията се променяше постоянно, а протестът стана масов.

Някои от електронните издания в Македония съобщават за няколко ранени по време на опита за пробив на полицейския кордон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Макетата, айде тихо там че ако събудите бежанците на браздата ще са ви достатъчно.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тихо, че ще ни събудите!
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Скопие мечката идва и в София...
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сашо АнтовскиПич, объркал си се нещо: Македония е част от Благоевградско, учебниците ви по история са пълни с лъжи.
18
4
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
"МАКЕДОНСКИ МАЙДАН"--------ПУТИН РАЗЧИСТВА ПЪТЯ НА МИГРАНТИТЕ ЗА ЗАП. ЕВРОПА!!ПРИ КОМУНИСТИТЕ---НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НОМЕРА Е ---ДА СЕ ПРОБИЕ МАКЕДОНСКАТА ГРАНИЦА!!!!!/..затова другарката от 15-- е В БЪЛГАРИЯ...../
17
4
 
29
 
! Отговори
И јас така преди 8 години
До Анонимна 15 Are you fu**ing kidding me????? Сестро, и ас како тебе сум од Македониа, и ас добро знам што се случува таму и да тврдиш дека се е ок, дека мнозинството се задоволни од политиката на владата ( коа впрочем е срозена од контоверзии, криминал, корупциа) и дека луето што протестираат се платеници е мислее еквивалентно на амеба. Или за тебе сето тоа е нормална работа..? Уствари ти знаеш воопшто луето за што протестираат? Е од такви како тебе државата е лом!
16
47
 
11
 
! Отговори
Сашо Антовски преди 8 години
Благоевградско е част от Македония, такова нещо наречено българи не съществува! Македонци и османци с промити мозъци сте вие!
15
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма такава държава, що е маке все е лай.но
14
15
 
9
 
! Отговори
MAKEDON преди 8 години
Abre.... Bolgari pak se drzite za stapot makedonski... izgleda mnogu go ''haresvate''..... ahahahahahaha..... od nego da ne kurtulite.....
13
9
 
8
 
! Отговори
за 15....ха, ха,хааа преди 8 години
.....НА РУСНАЦИТЕ ЛИ СТЕ ПОСЛУШНИ....??!!!/...също като сърбите , нали ....щом си в България за инструкции.../
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво -така трябва да се действа срещу всеки който работи срещу националния интерес ,а ние се дремем и се занимаваме със свински опашки ,а боковия кабинет по това време изтегли вече 20 милрд. заеми !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Буря в чаша с...вода,утре ще се кротнат.Това е...демокрацията и у нас е...така;тези отгоре демократично ни...яхат и правят каквото си искат.Демокрацията в нашенски...вариант,па и в македонски е...лъжа за наивници и е пълна отживелица.Овластените се самовъзпроизвеждат и мислят само за оцеляването си.Четирите власти,са като орела,рака и щуката в...баснята,като накрая каруцата на народа,остава в...батака.
10
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ни занимавате с държава, която още не може да се избере име и си присвоява културно-исторически факти и събития от историите на съседни държави?
9
4
 
15
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
"МАКЕДОНСКИОТ ВОПРОС"------МАЙ , ВЪРВИ КЪМ ОПРАВЯНЕ.....ХА,ХА,ХАААААААААААА....ШЕ СТАНЕМЕ "ФЕДЕРАЦИЯ"----както е тръгнало .....!!!!!
8
17
 
26
 
! Отговори
Анонимна преди 8 години
Здравейте, Във връзка с тази статия искам да ви обясня как стоят нещата в Македония в момента тъй като аз съм македонка от Скопие и в момента се намирам тук. Като цяло няма как да се случи Украинския Майда тъй като мнозинството хора са доволни от политиката която води сегашното правителство. Това което в момента се случва са хора които са подплатени от СОРОС който подържава опозицията и налива пари във всякакви медии и неправителствени организации. Ние не сме послушници на американците
7
10
 
30
 
! Отговори
Македонка преди 8 години
До 10 АнонименВие от къде знаете всеки македонец какъв е, пък пишете така? Живяли ли сте в Македония? Защото аз съм живяла в България, и не сте нищо по-добри от нас-македонците. Оправете си вашата държава, Македония има истински лидери.
6
7
 
13
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ШЕ ГИ ИЗМЕТАТ ОТ ТАМ ЯКООООО .......ПОМНЕТЕ МИ ДУМИТЕ!!!....НАКРАЯ ШЕ ПОДПАЛЯТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО !!!!!!/....ше фърчи перуш....ха,ха,хааааааааааааа./
5
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния майдан дирижиран от Фашингтон, защото македонците затвориха границата за талибаните и им спретнаха майдан веднага.
4
16
 
40
 
! Отговори
ВМРО преди 8 години
Поздравявам гордият македонски народ! Кога у нас? Българите за 27 години се превърнахме в панелни мишки, хляб да има-другото не е важно.
3
0
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
На "македонски", така...