Путин се готви за избори: Сеч в силовите структури

Президентът уволни с указ 8 вископоставени служители
141
Путин се готви за избори: Сеч в силовите структури
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин извърши кадрови промени в някои федерални органи, предаде ТАСС, като цитира съобщение на официалния президентски портал за правна информация.

Сред освободените от длъжност са първият заместник-председател на Следствения комитет на Руската федерация Василий Пискарев и заместник-председателят на СК Юрий Нирков.

В президентския указ не се посочват причините за уволнението на осем високопоставени служители на правоналагащите органи и назначаването на 12 други, но, както отбелязва "Файненшъл таймс", това става по-малко от месец след създаването на Национална гвардия под прякото командване на президента и се възприема като стъпка за укрепване на дисциплината в силовите структури, които са опора на властта на Путин.

С указа също така се назначава Игор Краснов, известен следовател, отговарящ за разследването на убийството на опозиционния политик Борис Немцов, за заместник-председател на СК.

Сред уволнените са също Дмитрий Неклюдов, заместник-министър на вътрешните работи за Република Крим, отговарящите за транспорта в два федерални окръга и шефовете на две управления на Федералната служба за изпълнение на наказанията - в Москва и Свердловска област.

Промените се тълкуват и като подготовка за парламентарните избори през септември и президентските през 2018 г.
Британският вестник припомня, че в събота с указ бе назначен бившият финансов министър Алексей Кудрин за заместник-шеф на президентския Икономически съвет.

Макар и очаквано, назначението бе потвърждение, че Кудрин - един от най-дългогодишните довереници на Путин, засилва влиянието си.

Според "Файненшъл таймс" някои от уволненията изглеждат свързани с обществено недоволство от поведението на конкретни личности. Copwatch.ru - група наблюдатели, които документират случаи на полицейско насилие и корупция, похвали смените на шефовете на затворите в Москва и Свердловска област, припомняйки стари скандали.

"Има надежда за положителна промяна", заяви групата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
7
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
65 Теб Русия или Европа те интересува и трябва да те разочаровам но Путин отдалечава Русия от Европа , не я приближава до Европа .
28
6
 
7
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Калинке тези дето си ги избираме са част от нас , те преди да ги изберем са били ние , после след като ги изберем стават те , но те са пак същите , те не са нещо различно от нас . Хубавото е че расте младо поколение и една част от него слава Богу е качествена и дано в бъдеще те направят България наистина Европейска и просперираща.
27
6
 
3
 
! Отговори
hehe преди 7 години
Каквото и да направи Путине лошо за ЕС и САЩ и добро за Русия !
26
3
 
4
 
! Отговори
андрюша без катюша преди 7 години
Основния мотив е ,че е заложено за популяризирането на руската политика в България на прости и ограничени хора ,чието милиционерско минало вместо да помага всъщност тежи.
25
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Бойко смело напред народа е с теб и ти вярва. Бойко Борисов ще ни измъкне от кризата, аз и българският народ му вярваме.Агент Джеф Халеман!ЦРУ!!!
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да се напъва Путин няма да може да достигне висините на Ким Чен Ун със 101% гласували за него.Все пак едно 99,99% ще направи !
23
4
 
5
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Поради тази причина предлагам братският американски народ да ни прекара по въздуха тръбопровод, например "Тексас-Краваристан--София Абсурдистан", по който да тече мед и масло, може и долари.Агент Леми Рънди!ЦРУ!!!
22
7
 
8
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Слава на Русия и на Владимир Владимирович!!!Агент Скот Томас! ЦРУ!!!
21
4
 
11
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
58 Защото са прости Василев , това е моето обяснение , та какво е общото между червените милионерии червените бабички. 45 години ни управляваха много прости хора и на власт беше простотията . Сега 25 години за съжаление не можем да се отървем от нея или се отърваваме много бавно и мъчително поради простотията на болшинството от народа на когото тя си му харесва .
20
11
 
8
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Русия и руският народ си голяма хапка за Краваристан и Евро..гейски съюз, няма да я пречупят. Това да не е Ирак или Либия, а кравари?Агент Дейвит Фиджер!ЦРУ!!!
19
2
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
55 В поне 6/8 от партиите в парламента
18
4
 
7
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Слава на Русия, слава на Владимир Путин-мъж на място и държавник от световна класа.Агент Хенри Дилинджър! ЦРУ!!!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само така!Цял живот мечтаех някой да огради Русия с висока стена или дори силово поле, през което после и молекула да не може да проникне.Никой не смееше да направи такова нещо, докато накрая се появи Путин и вече почти завърши това благородно дело!
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав Путин, че заради него горивата са евтини, а ние вече ускорено се интегрираме към Запада!
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно нещо е сравнението на пресата и действителността. В пресата се хули всячески Путин, а в действителност от Западна Европа и Израел около 30 000 човека до момента са подали документи за постоянно живеене в Русия или възстановяване на руското си гражданство. Оня ден говорих с бивши руснаци, изселили се в Гърция т.н. понтийски гърци. Доста от тях също искат да се върнат в Русия.Немците дори искат цял регион за компактно заселване. До момента от тях са подадени 3 000 молби за това.
14
5
 
9
 
! Отговори
прокто лог преди 7 години
До малобройните русофоби: освен псувни и примитивни обиди, друго не можете да измислите! Напрегнете си задните части и измислете нещо по-умно!
13
6
 
7
 
! Отговори
пълно безсилие преди 7 години
В братска Америка цари пълно безсилие, отчаяние и фрустрация. Не можаха да предотвратят присъединяването на Крим към Русия и нямат никаква идея, какво да правят със Сирия, ДНР и с ЛНР. Очевидно в бъдеще правилата на световната външна политика ще се определят от Путин. Американците са деградирани от Путин в ролята на статисти, които само гледат като хипнотизирани зайци и не могат да реагират по никакъв начин.
12
6
 
7
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Колкото по-спокоен и уверен е Путин, толкова повече изпадат в истерия, параноя и шизофрения драскачите от отдел Агитация, пропаганда и дезинформация на Цру!
11
0
 
5
 
! Отговори
До 25 Хенде Хох преди 7 години
Абсолютно прав си! Цялата битка не е между русофили и русофоби (и двете групи изобщо не познават руската култура), не е между леви и десни, а е между недоволни и доволни от статуквото.Подозирам обаче, че би сгрешил, ако се опиташ да оцениш колко хира действително желаят радикална примяна на статуквото! Да, хората мрънкат, оплакват се, искат да се оправят разни дребни неща, но само единици биха поискали радикална промяна на целия им живот!
10
3
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
"Президентът уволни с указ 8 вископоставени служители".Е, пак добре. Ако беше Сталин, щеше направо да ги разстреля.Нет человека - нет проблем!