Новосибирск се украси с десетки билбордове за Сталин

Все повече руснаци се възхищават на диктатора като на силен лидер
Обновена: 5 май 2016 22:11 | 5 май 2016 22:10, Камелия Цветанова
370
Новосибирск се украси с десетки билбордове за Сталин
Снимка: Reuters, архив

Билбордове в чест на съветския диктатор Йосиф Сталин се появиха в третия по големина град в Русия преди 9 май, когато руснаците честват победата си над нацистка Германия във Втората световна война, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Местният клон на Комунистическата партия на Руската федерация в Новосибирск заяви, че е сложил преди Деня на победата десетки плакати, отбелязващи заслугите на Сталин като главнокомандващ на съветските сили, разгромили нацистите. Според партията военните ветерани са доволни, че тя "възстановява историческата справедливост".

По оценка на изследователи по времето на Сталин при политически чистки са били екзекутирани над 1 милион души. Още милиони хора са загинали в затворническите лагери или при масов глад и депортиране.

Сега обаче все повече руснаци се възхищават на Сталин като на силен лидер, извел страната им до победа и устоял срещу Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: СталинНовосибирск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
4
 
! Отговори
бий да те уважават преди 7 години
още им държи влага от мустакатия Грузинец Сталин
200
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази носталгия към сатрапа сталин който е изтребил милиони руснаци за пореден път показва че от тази измислина нация нищо не става
199
5
 
8
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Паметта на хората е къса ,а глупостта винаги е в повече...
198
9
 
2
 
! Отговори
Атанас преди 7 години
Сталин е евреин.
197
1
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До Анонимен 289Киев не е столица на Само. Само е в днешна Чехия. Скандинавците пристигат в Киев в 862г., тоест 200г. след Кубрат. Само тези скандинавци, които служат във варяжката гвардия на византийския имератор (около 6000души) ги наричат ''варяги''. Добре обучени наемници минаващи често през Киев на път от Константинопол до родните си места в скандинавия.
196
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
276, ти бе аланколоо, къде го чете това. Нито дори Българска история не си чел, камо ли чужда. Набий си го в главата, Киев носи името на брата на Кубрат - Кий, който го прави столица на държавата САМО, която през 652 год се обединява с Велика България. Столицата на Българите от Фанагория се премества в Киев. Начело на новото обединение застава Кубрат. Какви ги плямпаш скандинавци. Така наречените скандинавци са варяги - сбирщина от постоянно воюващи, родени в много племена, включая Руски.
195
9
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименНие сме немска провинция само от 10-15 години, когато нарастнаха и доходите ни. Преди това като руска провинция неможехме да докопаме и 100 евро заплатка.
194
10
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименНикой не иска да владее Русия. Това означава по-високи заплати за мужиците и съответно по-скъпи суровини. Да си стоят на студа и да бачкат за 400 евро.
193
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 284Кога една завладяна територия става с нов етнически състав? Кой е притежавал Крим преди русите? Ами дай от никой музей неандерталците да претендират за собственост на Крим! Сега, мнозинството население там е руско, при това родом от Крим. Какво повече?
192
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И просто трябва да си избиете от акъла идеята за владеенето на Русия. Русия може да се владее само от руснаци! Завладяването предполага военни действия. Няма военна сила в момента която може да стори това. НАТО вече е една обикновенна армийка срещу руската. Така че плановете за покоряване на Русия се отлагат за неопределено бъдеще. При положение че руснаците заспят!
191
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
282 С тази уговрка , че онези руси от Крим нямат нищо общо с Московия , тя все още не е съществувала трябвало е да минат векове за да се създаде първо градът после и княжеството пръкнало се от многото княжества наследство от Злтаната орда
190
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами "немците" ни превзеха! Ние сме тяхна провинция сега. Каква ни е средната заплата сега? Или Хитлер би направил нещо по добро за нас? Ние му бяхме добри съюзници и здрав тил. Затова не ни закачаше. Но защо ли обсъждаме някаква вероятност следваща от амбициите на умопомрачен убиец?
189
2
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До АнонименКогато Валдемар (Владимир) се покръства в Крим, е говорил с братята си на скандинавски диалект. Народът му е говорил на ''простая мова'' (днешен украински). Покръстването на русините от Византия, довежда в Русь много българска литература (българия е византийска провинция тогава). Този старобългарски език е обединяващ за народите в Русь е в основата на появилият се по-късно днвшен руски език.
188
9
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
Ако немците сега владееха Русия, дали средната заплата в тази немска провинция щеше да е 400 евро - колкото е сега заплатата в Русия?
187
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гражданска война в Америка -избиват се американци.,гражданска в Русия избиват се руснаци, гражданска в Франция избиват се французи, гражданска в Испания избиват се испанци,септемврийско в България избиват се българи.Има ли разлика в братоубийствените войни.Хитлер избил толкова ,Сталин избил толкова ,Франко избил толкова..
186
2
 
2
 
! Отговори
Мартин Борман преди 7 години
До реалито е такова Благодарим от името на НСДАП, че косвено измихте несправедливо оцапаното име на Фюрера.
185
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До украххаахааххххааа Когато става покръстването на русите в Крим--шведите не са имали държава бе шороше....Ти май си като макетата--и Луната е на укропите..хааахххаааааххххххх..аааа...
184
5
 
2
 
! Отговори
укра преди 7 години
До неграмотниците русофили (ушанковци):Украина е дума с български корен,която означава "Родина".Примери:Роден край,Сръбска Краина,Словенска Краина и други.Има я даже и на полски--Армия Крайва (Родна армия)Киевска Рус означва Киевска Швеция (с името рус са назовавали шведите по това време).Тъй като шведи са основали Киев.А Русия е държава основана много по късно-през 14-15 век,състояща се от угро-фини,изостанали славянски племена и остатъците от поробителите им--татари.
183
3
 
8
 
! Отговори
реалито е такова преди 7 години
СТАЛИН е бил велик за времето си-ФАКТ...А това че е бил жесток--ами кой не е бил жесток--Чърчил или президента на САЩ--които хвърлят атомните бомби върху мирни граждани.??? Такава е била ситуацията тогава-така е постъпил.Да не би сега президентите на свръх държавите да са ангели??--да ви напомня че само в Ирак са убити над 500 000 иракски деца-потвърдено от дър.секретар на САЩ Медлин Олбрайт---И това в ДНЕШНО ВРЕМЕ..!!!!! Така че стига сте гледали само едната страна на медала..а по-сериозно....
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ест чоловек ест проблем,нет человек нет проблем-.товарищ Сталин.Кой е главно- командващия на 9 май 1945г.