Мрачна прогноза: Европа върви по пътя на Хитлер и Наполеон

Супердържавата ще се провали, прогнозира Борис Джонсън
15 май 2016 09:25,
390
Мрачна прогноза: Европа върви по пътя на Хитлер и Наполеон
Снимка: Ройтерс, архив

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, който оглавява кампанията за излизане на Великобритания от ЕС, смята, че съюзът е поел по същия гибелен път като Хитлер и Наполеон, като се опитва да създаде европейска супердържава, предаде Ройтерс.

В интервю за в. "Дейли телеграф" Джонсън каза, че ЕС страда от недостиг на демокрация и от обединяваща власт и затова е обречен да се провали.

Наполеон, Хитлер, различни хора опитаха да направят подобно нещо на онова, което се опитва да създаде ЕС и нещата свършиха трагично, каза Джонсън.

ЕС е един опит да се постигне това по различен начин. Но в основата онова, което липсва на ЕС, е един вечен проблем, който се корени в това, че няма фундаментална преданост към идеята за Европа, смята Джонсън.

Няма единна власт, която хората да уважават или да разбират. Това поражда този масивен вакуум на демокрация, допълва Джонсън, който е сочен за фаворит да наследи премиера Дейвид Камерън на поста.

Бившият кмет на Лондон призова британците да се превърнат на 23 юни, когато е референдумът за британското членство в ЕС, в героите на Европа. Така той повтаря призив на премиера Уинстън Чърчил към британците по време на войната.

Джонсън освен това каза, че напрежението между страните членки на ЕС е позволило на Германия да стане по-силна в съюза, да поеме контрола над италианската икономика и да разруши Гърция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Борката Джонсън ще му кажа, че е мрачна прогнозата за Острова, да си види *** там пък после да си вре носа на континента.
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Ингилизия отдавна обичайния поздрав е Салам Алейкум, а най-честото име при новородените е Мохамед. Да излизат колкото се може по-бързо.
84
2
 
7
 
! Отговори
под мен преди 7 години
САДИК ХАН спечели защото в Лондон е най-малкия процент живеещи етнически англичани.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от АхелойА сега същите тези руснаци изкупуват имотите по цял свят--а ти още ходиш в изтърканата си "Ромика".
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време им е на ингилизите да излязат от ЕС и да се обединят с Пакистан и Афганистан. Дружки са много отдавна, време е вече официално да се признае, че Лондон се командва от Лахор и Карачи.
81
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Boris Jonsun potuva v politikata,izmesti go fes i sega vsichko vijda prez kriv makaron.Naprotiv Es tepurva nabira sila
80
2
 
10
 
! Отговори
атаист преди 7 години
все пак ЕС има някъкъв шанс за оцеляване като елемент от ЕВРАЗИИСКИЯТ СЪЮЗ а САЩ нямат никакъв БРИКС почти ги е удавила старият световен ред рухва идва ново световно устроиство
79
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези критики са продиктувани от господарите на острова- Пакистан. ЕС цъфти в сравнение с пакистанската островна колония.
78
5
 
5
 
! Отговори
факт преди 7 години
Англия е пуделът на САЩ и по-добре да се махат от ЕС. Американците са в паника, защото ЕС стана икономика 1 в света и всячески се мъчат да разбият ЕС. Еврото постепенно измества долара като световна валута. С най-голямата икономика идва и най-мощната армия. Скоро ЕС е има обединена армия, която ще е по-мощна от американската. Парите правят армията. Новата империя на света е ЕС и американците панически се страхуват от това. Глупавият Борис е просто пропагандатор на САЩ.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да излизат по-бързо, че току виж като пакистанска васална държава почнали да лобират да приемем Пакистан в Съюза.
76
4
 
2
 
! Отговори
факт преди 7 години
Чета коментарите и се чудя - настина ли българите са толкова прости! Май да! Тогава не очаквайте просперитет на България. С прости хора успешна държава не се гради!
75
1
 
7
 
! Отговори
До антиглобалис преди 7 години
Абсолютно попадение в десятката. Едно е да изтребиш месните хора и да изградиш на гола поляна държава, съвсем друго е изкуствено да се опитваш да обединиш народи, които имат вековни, но различни традиции, обичаи, култура и т. н. Просто трябва да си алхимик за да получиш хомогенна смес от разнородни, несъвместими помежду си продукти.
74
0
 
6
 
! Отговори
ВИЦ преди 7 години
УЕФА започна нова процедура за промени във Футбола .Тези промени се налагат от новите особености от новите Държави приети в ЕС .Правилата се променят заради Турция .Вече няма да се играе за гол . Игрището ще е минирано , играчите ще носят бомби , жените на играчите ще държат дистанционно в публиката .Ще се зачита Победа за Отбора който излъчи последния останал жив играч . Ще се смята и резултата от Публиката .
73
2
 
7
 
! Отговори
истински референдум! преди 7 години
Подкрепяте ли излизането на Бг от НАТО и ЕС!?ДА!
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания вече ще се Нов Пакистан, да изчаката първо какво ще кажат в Карачи и Лахор и тогава да предприемат действия и да си позволяват да дават мнения. Борката Джонсън ще бере големи ядове като се изказва неподготвен.
71
2
 
8
 
! Отговори
антиЕС преди 7 години
ЕС може да има някакво бъдеще само и единственно ако нещата се сведът до една безмитна зона и се разпуснат т.нар му институции!
70
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 124!А бе вие руснаците които сте се заселили в Бьлгария, от кога почнах да решавате какво трябва да се избере от Бьлгарския народ?Давайте си там сьвети на вашите си сьграждани в Евроазийския контрол...
69
2
 
11
 
! Отговори
антиглобалист преди 7 години
Европа е континент и никога няма да бъде "обединена" държава.Европейските народи имат история,имат традиции,имат многообразие но и собствен облик. Точно това бърка в очите на САЩ- сформирана върху изтреблението на местните индианци от *** на Европа-престъпници бяхащи от правосъдието на родните си страни.Европейските народи не искат да бъдат еднородна сивкава подчинена маса на световните господари.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то това всички го знаем не само кмета на лондон
67
2
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Щом един г.ей и бивш кмет на сатанинската столица Лондон признава това, значи нещата никак не са розови. :)