Мрачна прогноза: Европа върви по пътя на Хитлер и Наполеон

Супердържавата ще се провали, прогнозира Борис Джонсън
15 май 2016 09:25,
390
Мрачна прогноза: Европа върви по пътя на Хитлер и Наполеон
Снимка: Ройтерс, архив

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, който оглавява кампанията за излизане на Великобритания от ЕС, смята, че съюзът е поел по същия гибелен път като Хитлер и Наполеон, като се опитва да създаде европейска супердържава, предаде Ройтерс.

В интервю за в. "Дейли телеграф" Джонсън каза, че ЕС страда от недостиг на демокрация и от обединяваща власт и затова е обречен да се провали.

Наполеон, Хитлер, различни хора опитаха да направят подобно нещо на онова, което се опитва да създаде ЕС и нещата свършиха трагично, каза Джонсън.

ЕС е един опит да се постигне това по различен начин. Но в основата онова, което липсва на ЕС, е един вечен проблем, който се корени в това, че няма фундаментална преданост към идеята за Европа, смята Джонсън.

Няма единна власт, която хората да уважават или да разбират. Това поражда този масивен вакуум на демокрация, допълва Джонсън, който е сочен за фаворит да наследи премиера Дейвид Камерън на поста.

Бившият кмет на Лондон призова британците да се превърнат на 23 юни, когато е референдумът за британското членство в ЕС, в героите на Европа. Така той повтаря призив на премиера Уинстън Чърчил към британците по време на войната.

Джонсън освен това каза, че напрежението между страните членки на ЕС е позволило на Германия да стане по-силна в съюза, да поеме контрола над италианската икономика и да разруши Гърция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали е лицемерна Русия, но като бяхме в съюз с руснаците нямаше хора, които ровят по кофите за ***. Нямаше еврогейове, нямаше бежанци в България, имахме армия. Бяхме на 30то място в света по индекса на развитие на ООН. А сега сме на 95то място по същия индекс.
105
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм русофил, защота Русия даде 250 000 руски войници за свободата на България. 40 000 руснаци оставиха завинаги костите си в свещеното ми Отечество. 5 века англичани, немци, французи, целия тогавашен ЕС беше приятел *** султана и си гледаха интереса, без да им пука за поробения български народ. Затова съм русофил и съм против лицемерния интересчийски Запад, защото и на Западът не му пука за бедния ми изстрадал народ. Разбрахте ли русофоби, неблагодарници ?
104
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз със страна, в която няма и 1 магистрала като хората, и с минимална заплата от 90 евро, неискам, а и се съмняеа че някои в България иска
103
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От членството ни в Евросъюза сме на загуба с 29 млрд. евро. ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд., платили сме членски внос и такси от 5 млрд. евро. А Борисов взима заеми 30 милиарда.
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС ще се разпадне съвсем скоро.
101
7
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 7 години
Евросъюзът не се е провалил, провалиха се само отделни държава - Гърция, Испания, Португалия, Италия, Ирландия, България икономически, Векикобритания политически, Германия с бежанците, Франция и Белгия със сигурността и атентатите,
100
1
 
12
 
! Отговори
до шоп преди 7 години
Ти си нищо в сравнение с народа, който иска съюз в Русия. Такива като теб са не повече от 10 %.
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа все по-силно катастрофира, а Русия с всяка година се превръща в единствената стабилна държава.
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една война с Русия ще е добре за България. Всяко зло за добро. След нея ще има нов народен съд. Ще се очистим от мършата и България ще се възроди. България ще стане част от Руската федерация и ще просперира.
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борис е прав! Сред англичаните има и умни хора! Историята се повтаря като фарс! Но този път аз няма да участвам във войната с Русия и много моля българофобите и русофобите да не ни въвличат във война с Русия. Резултатът ще бъде същия като предните 2 опита. Путин ще си пие кафето в Берлин и ще се делка Европа, както си иска.
96
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 205Ти наистина си мнооого ***.Светът окло нас не е Уески-ЦЕЦКА, БСП-Лосотов, Черно-Бяло......и т.н.Няма да ме разбереш но това няма значение.
95
10
 
9
 
! Отговори
до шоп. преди 7 години
Кой ще те пита тебе ? Ти си точно господин Никой. Сталин победи в световната война Германия и тогавашния ЕС. Затова Сталин имаше правото да подели света, както намери за добре. И Сталин го направи доста добре! Постави границата между изтока и запада много точно и си имаше ред по света, всички си живяхме добре. Нямаше еврогейове и бежанци в БГ. После дойде Горбачов и унищожи света.
94
7
 
11
 
! Отговори
чукча преди 7 години
Напълно логично ЕС върви по пътя на Наполеон и Хитлер.Но това се казва ЦИКЛИЧНОСТ в омразата към Русия.При първите двама спретнати герои омразата се натрупа до такива нива че трябваше да избие в походите към Русия.Така че и сега ще е същото-както и резултата.
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа няма как да е поела по пътя на Хитлер и Наполеон най-малкото защото Европане е войнстваща. Ако някой е поел по пътяна Хитлер това САЩ.А този психопат Борис Никойси да си гледа собственото блато чийто кмет е ........тежко Мюсли.
92
11
 
6
 
! Отговори
Имам преди 7 години
Искаме по-активно участие на Исляма в управлението на Европа.
91
3
 
5
 
! Отговори
до193 преди 7 години
руснаците купуват имоти навън и по този начин осъществяват инвазия в европа .същата инвазия провежда и турция,а вече и ислямския радикализъм.българия ако иска да съществива има само ЕДИН ИЗБОР;РУСИЯ.европа след някоя година ще бъде вече мюсюлманска еврабия
90
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
европейският съюз е фашистка структура създадена от американските тайни служби за да бъде проводник на американския ционофашизъм.затова това раково образувание трябва да бъде премахнато.след това и основния първичен тумор сащ
89
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Запомните, а лучше запишите: Банды проамериканских неонацистских боевиков под руководством целого ряда агентов ЦРУ (и финансируемые Конгрессом США) свергли законно избранного президента Украины Виктора Януковича, нарушив Конституцию и целый ряд законов Украины, в последующем фальсифицировав выборы, устроив ряд массовых убийств и развязав гражданскую войну. И: Киевский марионеточный режим, опираясь на банды неонацистов и применяя террористические акты и репрессии, держит в оккупации миллионы украинцев, создав в информационном пространстве систему тотальной цензуры и лжи. И никак иначе. Тем бол
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горбачов и западняците са виновни за цялото трагично състояние, в което се намира светът днес. Вината им е, че нарушиха и разрушиха договора между Сталин и Чърчил за подялба на света. Сталин беше много мъдър човек и създаде ред и икономическо благоденствие! А сега е пълна анархия навсякъде!
87
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто сме в ЕС бял ден не сме видяли. Мизерия, анархия, разврата, брутален капитализъм, олигархия. Това е ЕС. Време е да опитаме с нещо друго. Вижда се, че с ЕС нещата не стават. България потъва като тесла в кладенец.