Русия бори алкохолизма, забрани "голямата" бира

Забраняват се разфасовки с обем над литър и половина
Обновена: 21 май 2016 18:05 | 21 май 2016 17:27,
65
Русия бори алкохолизма, забрани "голямата" бира

Две години преди домакинството на световното по футбол властите в Русия са решени да се преборят с т.нар. "бирен алкохолизъм", предава онлайн изданието на РБК, цитирано от bTV. Конкретните мерки ще са забраната на пластмасовите разфасовки с обем над литър и половина.

Забраната за производството на "голяма" бира влиза в сила от 1 януари идната година. Производители и търговци ще имат половин година да се отърват от всички наличности. От 1 юли 2017 г. двулитровките и по-големите й събратя ще се окажат извън закона. При нарушение глобите ще достигат до 500 хиляди рубли (приблизително 13 хиляди лева).

Мерки за борба с "гумената" бира се обсъждат от три години насам. Първоначалният законопроект е предвиждал забрана на пластмасови бутилки с обем над половин литър. Последвала остра реакция на производителите, които обявили, че подобни ограничения ще ги принудят да напуснат руския пазар. Така в крайна сметка се стига до соломоновското решение за бира с максимален обем от 1,5 литра.

Макар че руснаците са известни с пословицата си "Бира без водка е просто загуба на време", популярността на кехлибарената напитка в страната не спира да нараства. Щандовете на големите супермаркети са пълни с десетки марки бира в най-разнообразни разфасовки. Изключително популярни са трилитровките, както и двойните кенчета с обем от 1 литър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Русиядвулитрова бира
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
бг алкаш преди 7 години
БГ ПИЯНИЦИ....АБСОЛЮТНО ДЕГРАДИРАЛА НАЦИЯ!ТИЯ , НЕ МОГА ДА ГИ ДИШАМ ДОРИ!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еднакви прасета са. И англичани и българи. Алкохола на прощава на никого
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо миналата седмица днес бг пуснаха новина че бирата е полезна за сърцето ?
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВсяка година, в следствие на заболявания свързани с алкохолизма, в България умират повече от 250 хиляди човека, повечето от тях са мъже" - Министерство на Здравеопазването на България българите и алкохола са неделимо цяло.Прочети още на: dnes.bg/world/2016/05/21/rusiia-bori-alkoholizma-zabrani-goliamata-bira.303264#comment-newest
46
0
 
1
 
! Отговори
хахахахахахаааа преди 7 години
До Анонимен 52като българи
45
1
 
3
 
! Отговори
умници преди 7 години
лелее забранили голямата бира ами ще пият повече малки
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дддд, на добър час *** ! Спрете алкохола за да станете хора !
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всяка година, в следствие на заболявания свързани с алкохолизма, в Русия умират повече от 250 хиляди човека, повечето от тях са мъже" - Министерство на Здравеопазването на Руската Федерация.И те са притеснени, но руснаците и алкохола са неделимо цяло.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде пак на самагона, сваряван в тенджери под налягане. Преди пиеха одеколон Тройной, ама сега обедняха много и ще пият каквото изобщо намерят.Алкаголики несчастньiе!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито царете, нито руските диктатори са се преборили с алкохолизма в Русия, и сега нищо няма да се получи, онези са тотални алкохолици.А и с намаляне на цената на водката се печели любовта на руснака, него само спирта го интересува на тоя свят.
40
2
 
3
 
! Отговори
володя преди 7 години
Леле сух режим.къде ли е сталин.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България отдавна не се пие! Хората са вече потомствени въздържатели и умерени индивиди. Българите консумират само минерална вода и соя кюфтета. Всичко ни е наред!
38
3
 
3
 
! Отговори
До №№36, 37 преди 7 години
Научи руския! Много си зле с този език и даже глупо-стите ти са неразбираеми и затова не са даже смешни!Виждали ли сте гуреливи котета да си точат ноктите в някоя мебел? А стане дума за Русия, а мачетата започват! Между другото, в много европейски страни няма бира в ПЕТ-бутилки, само в стъкло, а в други - не по-големи от 1 1/2 л.
37
2
 
4
 
! Отговори
бг алкаш преди 7 години
До Анонимен 28 "РУСНАК И ТРЕЗВЕНОСТ?!?!?!?!По голяма простотия не бях ни чул ни чел!"По данни на очевидци около 17.30ч. днес двама мъже във видимо нетрезво състояние, за които в последствие е установено, че са жители на село Хаджидимитрово, са посетили Спешния център в Казанлък. Единият бил с бъбречна криза. Медиците им обяснили, че в случая трябва да бъде потърсено съдействието на личния лекар.Веднага след това двамата нанесли побой на лекарите в Центъра. Сред пострадалите е и ръководителят
36
1
 
2
 
! Отговори
истината преди 7 години
До БЪЛГАРИН БГ - ПИЯНИЦИ....АБСОЛЮТНО ДЕГРАДИРАЛА НАЦИЯ!ТИЯ , НЕ МОГА ДА ГИ ДИШАМ ДОРИ!Прочети още на: dnes.bg/world/2016/05/21/rusiia-bori-alkoholizma-zabrani-goliamata-bira.303264#comment-newest
35
0
 
4
 
! Отговори
хахахахахахаааа..... преди 7 години
Двама пребиха медици в Спешен център в КазанлъкМъжете били пияни, единият бил с бъбречна кризаПрочети още на: dnes.bg/crime/2016/05/21/dvama-prebiha-medici-v-speshen-centyr-v-kazanlyk.303278
34
3
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
ПИЯНИЦИ....АБСОЛЮТНО ДЕГРАДИРАЛА НАЦИЯ!ТИЯ , НЕ МОГА ДА ГИ ДИШАМ ДОРИ!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Русия бори алкохолизма, забрани "голямата" бира" - евтина пропаганда Руск.Правителството планира поетапно да се забрани продажбата на алкохол в пластмасови бутилки
32
0
 
2
 
! Отговори
бг алкаш преди 7 години
До Анонимен 28от къде знаеш?
31
3
 
2
 
! Отговори
Няма няма преди 7 години
ВЪлерия искаш ли да пиеш бира,направо от ***!??! Стига три! Руските са алкаши!