Русия поднови офанзивата в Сирия, удари Алепо

40 пъти обстрелваха важен за бунтовниците път
22 май 2016 21:19,
318
Русия поднови офанзивата в Сирия, удари Алепо
Снимка: архив, Ройтерс

Руската авиация предприе днес удари срещу сирийския град Алепо за пръв път, откакто на 27 февруари влезе в сила частичното примирие, договорено под егидата на Москва и Вашингтон. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ), предаде Франс прес.

Руски и сирийски самолети осъществиха днес 40 атаки на пътя Кастело. За пръв път от обявяването на примирието руски самолети действат в Алепо, заяви Рами Абдел Рахман, ръководител на Центъра.

"Пътят Кастело" северно от Алепо е жизненоважен за бунтовниците, тъй като оттам минават маршрутите за снабдяване на контролираната от тях част на града, пояснява АФП.

Силите на режима се опитваха неведнъж, но без успех, да поемат контрола над него. Ако бяха успели, завветите от бунтовниците квартали щяха да бъдат обградени отвсякъде.

В Алепо примирието беше нарушено на 22 април, а в последвалите битки там загинаха към 300 души.

Русия предложи в петък на САЩ и на международната коалиция начело с Вашингтон да предприемат съвместно от 25 май нататък въздушни удари срещу "терористичните групировки", действащи в Сирия, съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Той добави, че страната му си запазва правото едностранно да нанася удари по подразделения на терористични организации и незаконни въоръжени формирования, които не участват в режима на прекратяване на огъня.

Според говорител на САЩ Русия е изтеглила твърде малка част от своите сили, разположени в Сирия, откакто президентът Владимир Путин обяви частично изтегляне през март, и е изградила по-специално нова предна база близо до Палмира.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е в радостен шок от вчерашната съкрушителна победа над отбора по хокей на САЩ със 7:2.
90
17
 
3
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 166,Като си чел за Хирошима, знаеш ли кога руските войски спират настъплението? Една седмица след капитулацията на Япония докато заграбят цяла Манджурия и Сахалин. А знаеш ли защо не са заграбили цяла Европа? Заради въпросната Хирошима. Така че, като четеш за нещо, попреглеждай всички гледни точки пък тогава го цитирай.
89
27
 
7
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До БРО, Не знам какви реални факти ползваш, но ние никога (след първата световна) не сме имали сериозна армия която да респектира когото и да било със или без ракети. През 90 те например нашата " армия" ползваше....МОРЗ. Колоните ни по разчет изминаваха 30 км за 6 часа. По 5 км на час по асфалтови пътища! Така , че ходи си в Русия, там имат от любимите ти ракети и си ги яж. Неслучайно от соца имаше бягащи на запад. Що никой не бяга сега към Русия? Само тролите тук ама седите.
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между другото снощи завърши световното първенство по хокей в Москва. Забелязахте ли как канадските ватенки и рубладжии радостно се хилеха и прегръщаха Владимир Путин като им връчваше златните медали?
87
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соро.си, нали се наа.квахте от кеф, че Владимир се изтегля от Сирия? К'во стана, мишкиии???Набийте си го в *** кратуни- Владимир никога няма да изостави Доктора!
86
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да жив и здрав Путин, и този който ще го смени, да продължават в същия дух да унищожават фашизираните твари. А убийствата в укропедалската държава, са дело на идио тите от Киев, и техните Натовски другари. Усещам как гни дите европедерастки настръхват само от името Путин. Краварите пък се посират от страх и необяснима злоба.
85
9
 
3
 
! Отговори
истината преди 7 години
Кой избиваше славяните в Украйна и кой им заграби земите? Путин! Така че е съвсем ясно от кого трябва да се пазим. А платените Петербургски трoлове и да се скъсат да пишат лъжи не могат да променят фактите.
84
3
 
16
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Слава на Русия, слава на Владимир Владимирович. Путин е велик политик и държавник. Долу Краваристан,най-голямото зло на земята.
83
1
 
8
 
! Отговори
Бинко Сланинко преди 7 години
Бро, аз ти говоря, че проблема е много по-дълбок, и е очевидно, че проблемът е в нас. Други западни държави, които са слуги на запада, защо не са зле? Защото имат общество. Сега, спри ракията, и си лягай, много е късно, а все пак, където съм е само 22:00. Лека Брат!
82
2
 
11
 
! Отговори
Бинко Сланинко преди 7 години
До Бро 131 *** Хансен, не обвинявай други държави, за това че имаме селски и ориенталски манталитет. САЩ не ти казват да гледаш турски сериали или да друсаш гюбеци до зори. Ние ги правим тези избори. Писна ми от конспирации и как все някакъв заговор има срещу нас... Държим се ориенталски, ама искаме да живеем като Шведи - няма да стане.
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мимето лъже. Руснаците не са удряли населени места. Удрят снабдяването и конвоите извън градовете. Което кара мимето да се празни от кеф, понеже и тя не харесва тирците и туркофилите. Като всеки свестен Българин.
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на руснака бой по *** а не кат ЕС добре дошли социалки моциалки ала бала
79
3
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Русия е страна огромная! Това, което краварите се "борят" да направят години, Русия го направи за няколко месеца! Просто едните подкрепят ИД, а другите помагат на съюзника си Башар! Русия никога не забравя приятелите си и горчиво наказва предателите! Евроггейовете да палят свещи за Путин да довърши ИД за да се спре потока от диваци, които заливат Европа - с активната подкрепа на вербуваната от ЦРУ - Меркелица! Винаги с братята Руснаци и никога повече с германските побърканяци!!
78
0
 
2
 
! Отговори
резаци преди 7 години
хаха
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е хубу де, САЩ защо не се намеси и да каже на джихадистите да се оттеглят? Нали и без това не е тяхна територия, а на Сирия? Що се меси в Руско - Сирийските отношения, а не се занимава с джихадистите в района.
76
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Донесоха ми досието ти,атмадажата разбрах защо си солкова озлобен.Дивеят сега абитурентите,дами,кавалери,радват се на младсста,прекрасно е.....Ама как си бил дама за увото на старите в КЕЧ не казваш.После те дали и на другата рота под наем за три шишета мастика.....Занят са ти дали ,не напразно си се реализирал.АхахахахаххххххШака ястребовскивоон кърджали ( на африкаанс) пп юарският паспорт......Сладки сънища:-????
75
1
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Следващият етап ще го видиш като ( как беше с- с мир да го дари и благослови,и с вазелин дари) пророка стане рекламно лице на самобръсначки....
74
0
 
2
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Пробвал съм да имитирам животни но не ми се получава. Шайзе егал. Все по някъв начин ще успеете. :)
73
0
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Брех,мен пък как не си ме намерил:-))))Или никой от познатите ми:-)И как не съм чул за нещо подобно:-)А какво стана с тия от вашите дето ни вършеха работата,младежо:-))))Избрахте ги депутати ,евала на ума,интелекта и таланта турски:-)
72
0
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Я,появи се:-)Сега кажи по историческите факти коментар имаш ли?А за диващината мисля да се обърнем за арбитраж към арменците,възразяваш ли?Хахахахахахххх,ти ще ми говоришза кураж.Видяло се куче в потури па се хванало на хорото:-)