Равносметката във Флорида: 50 убити, 53 ранени

Нападателят е мъж от афганистански произход
Обновена: 12 юни 2016 19:22 | 12 юни 2016 19:02,
81
Равносметката във Флорида: 50 убити, 53 ранени
Снимка: Reuters

Петдесет души са били убити и 53 - ранени, при атаката срещу нощен гей клуб в Орландо, щата Флорида, предаде Франс прес, като се позова на кмета на югоизточния американски град Бъди Дайър.

Още по темата

Предишните данни бяха за около 20 загинали и 42 настанени в болница, припомня БТА.

Дайър е обявил извънредно положение в Орландо и е призовал губернатора на Флорида Рик Скот да въведе аналогична мярка в целия щат. Местното население е призовано към спокойствие.

Част от ранените са в критично състояние, съобщи медицински източник, цитиран от Ройтерс. Шестима хирурзи са били изпратени, за да оперират пострадали.

Към момента на нападението в клуб "Пулс" е имало над 300 души, посочва Асошиейтед прес.

Извършителят на атаката срещу нощното заведение бе идентифициран като Омар Матин, на 29 години, гражданин на  САЩ от афганистански произход, предаде Франс прес, като се позова на телевизиите Ен Би Си и Си Би Ес.

Полицията е започнала разследване за терористичен акт. ФБР заяви по-рано, че нападателят е симпатизирал на ислямистите.

Републиканецът Питър Кинг, член на комисията по вътрешна сигурност към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ, потвърди, че нападателят е от афганистански произход, предаде Ройтерс. Той обърна внимание, че Матин е преминал обучение по стрелба.

У нападателя били открити две огнестрелни оръжия - пистолет и автоматична пушка, както и предполагаемо взривно устройство, което обаче се оказало фалшиво.

ФБР изрази увереност, че вече няма заплаха след стрелбата в Орландо.

Президентът и вицепрезидентът на САЩ, Барак Обама и Джо Байдън, са били уведомени за атаката, предаде Ройтерс. Те поднесоха своите съболезнования на семействата на жертвите.

Обама е наредил на федералното правителство да окаже необходимата помощ на местните правоохранителни органи, които разследват атаката във Флорида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка страната на оръжието.Имат продават и си го използват за вътрешна консумация.
42
5
 
7
 
! Отговори
Равносметката преди 7 години
50 сбърканяка по-малко
41
14
 
7
 
! Отговори
пак не става преди 7 години
Можете да ме плюете колкото си щете ама няма да станете нещо различно от дребни злобни руски ***. За разлика от вас аз бесплатно и по убеждение мразим и русия и вас. Не съм фен на обратните или квото и да си измислите. А за кравария ми то се вижда кои е по добре не обама трупа рубли нали. А кои е по велик света вижда вие не виждате
40
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У нас 50 човека се стрелят, една жертва, Бог да го прости. В Америка един стреля, 50 жертви. Никога няма да ги стигнем американците и слава Богу!
39
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости, посетител е момечето, ама просто не е могъл да паркира и се е развилнял. То за парко места най-големите золуми стават.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пред телевизия Ен Би Си той заяви, че синът му се вбесил преди известно време, виждайки мъже да се целуват пред жена му и сина му.
37
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително Добър Ден за Американската Гей Демокрация!!! Содом и Гомор за Афро-американските Сатанински Щати! Амин!!!
36
4
 
18
 
! Отговори
Gangsta shit преди 7 години
Само едно не ми е ясно, как един човек, сам, избива 50 човека и ранява още толкова. С кви оръжия е бил и кво правил . Има нещо гнило в цялата работа
35
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 41 - Напълно съм съгласен. Още един много, ама много "интегриран" мюсулманин.Питам се друго - как така с една автоматична пушка и пистолет е успял да очисти 50 и да рани 53-***. То това само Рамбо по филмите го може. Според мен имало е малко "помощ" от полицията.
34
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес стреля по хомосексуалисти във Флорида,утре ще пуца по чалгари в Студентски град,вдругиден ще коли и насилва из полуизоставените ни градове и села с братята си шведи.Още искаме бежанци,бабо Меркел,много молим за още инженери,физици,ИТ специалисти и т.н от Ислямска държава.Все мирни и цивилизовани.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е престъпление от ревност
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ...Путин е виновен .......няма кой друг !!!!!!това са ФСБ и ЦРУ ....подтикантаи от Русия .....такава свинщина само Руснаците могат да напрвят/измислят
31
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влиза Омар в гей бара, и го мисли за нормален американски бар. Полага килимчето за молитва, както чинно прави 5 пъти дневно в указания час и усеща как няк'ъв гей го бара по вирнатите за молитва задни части.Е, как да не се вбеси един такъв праведен мохамеданин!?Извадил патлака, за да покаже, че се е интегрирал дълбоко в американските ценности и чисто по американски е почнал да пуца. Истински уестърн.Ако беше неинтегриран мюсюлманин, щеше да коли...
30
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай боже всеки ден . Дано мрът като мухи
29
2
 
29
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Да, ''скарали се за паркомясто'' в нечий ''заден двор'' .:-D:-D:-D
28
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е щом няма загинал ЧОВЕК пак добре.
27
3
 
25
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Напълно те подкрепям!По голям терорист от САЩ няма,колко хора са избили в близкия изток,ами в Сърбия ,та и ние им помагахме тогава в лицето на Костов да бият съседите ни!Всичко ще им се върне бавно,но сигурно и мъчително на тия изверги.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мам..ка ...му ...Русия анексира и Америка ...... така се почна и в Крим !!!!!!
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скарали се за парко място
24
5
 
8
 
! Отговори
мда! преди 7 години
това е Руска провокация ...за деня на Русия ....русанците са го скалъпили ........