Равносметката във Флорида: 50 убити, 53 ранени

Нападателят е мъж от афганистански произход
Обновена: 12 юни 2016 19:22 | 12 юни 2016 19:02,
81
Равносметката във Флорида: 50 убити, 53 ранени
Снимка: Reuters

Петдесет души са били убити и 53 - ранени, при атаката срещу нощен гей клуб в Орландо, щата Флорида, предаде Франс прес, като се позова на кмета на югоизточния американски град Бъди Дайър.

Още по темата

Предишните данни бяха за около 20 загинали и 42 настанени в болница, припомня БТА.

Дайър е обявил извънредно положение в Орландо и е призовал губернатора на Флорида Рик Скот да въведе аналогична мярка в целия щат. Местното население е призовано към спокойствие.

Част от ранените са в критично състояние, съобщи медицински източник, цитиран от Ройтерс. Шестима хирурзи са били изпратени, за да оперират пострадали.

Към момента на нападението в клуб "Пулс" е имало над 300 души, посочва Асошиейтед прес.

Извършителят на атаката срещу нощното заведение бе идентифициран като Омар Матин, на 29 години, гражданин на  САЩ от афганистански произход, предаде Франс прес, като се позова на телевизиите Ен Би Си и Си Би Ес.

Полицията е започнала разследване за терористичен акт. ФБР заяви по-рано, че нападателят е симпатизирал на ислямистите.

Републиканецът Питър Кинг, член на комисията по вътрешна сигурност към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ, потвърди, че нападателят е от афганистански произход, предаде Ройтерс. Той обърна внимание, че Матин е преминал обучение по стрелба.

У нападателя били открити две огнестрелни оръжия - пистолет и автоматична пушка, както и предполагаемо взривно устройство, което обаче се оказало фалшиво.

ФБР изрази увереност, че вече няма заплаха след стрелбата в Орландо.

Президентът и вицепрезидентът на САЩ, Барак Обама и Джо Байдън, са били уведомени за атаката, предаде Ройтерс. Те поднесоха своите съболезнования на семействата на жертвите.

Обама е наредил на федералното правителство да окаже необходимата помощ на местните правоохранителни органи, които разследват атаката във Флорида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе няма значение чии са жертвите. На терорист-ислямист, на атеист, на който му е писнало от измислените права и свободи на гейовете или загиналите са жертви на специалните части. 50 броя по-малко.
22
1
 
12
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
не му е харесало паркомястото...
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦРУ стои зад атентата,,
20
1
 
23
 
! Отговори
мда !!! преди 7 години
това е провокация .....такова нещо в САЩ не може да се случи .....там е демокрация и мир ...свобода ...и гласност ....Русак провокация е това !
19
4
 
24
 
! Отговори
майорски преди 7 години
Мит братя ...мир....Америка е най миролюбивата нация в света ...защитаваща демокрацията и ...бла ...бла.....бла....нир ....мир мир !!
18
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦРУ стои зад атентата,,както и в франция те са зад провокацията от английските поми яри срещу Руися, искад да им отнемат домкинството ..сорос ..
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41прав си Путин е Виновен!!!!!
16
5
 
12
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Америка ...демокрация ...свобода ......най добрата сиситема в света.....нацията която дава пример на другите .......
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
13, от коя кравеферма те изтърваха? все сме виждали неграмотност, ама твоето е патолигочно.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ясно, да се готвят американците за президент - доналд тръмп. само още една такава афганистанска 'помощ' му трябва на човечеца,
13
6
 
11
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Поне е на правилното място
12
3
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До не ставаА кое те прави сигурен, че тук повечето избити не са паднали от приятелски огън на щурмуващите!А разликата е голяма! САЩ пращат дан на демагогията... Русия е втори век във война с Кавказ, там всичко е ясно....
11
13
 
11
 
! Отговори
не става преди 7 години
Е то бива простотия ама ваще коментари надминават всичко. По ваща логика аз треаше да почерпя когато чеченците избиха 130 души в русия на театър преди 15 г. А не извинете за аналогията там повечето ги изтрови вимпел . Ама както и да е. Гражданин на света съм и не съм обратен за мен тероризма сие тероризъм. За вас повод да почерпите наздраве и да ви преседне за последно дано
10
3
 
29
 
! Отговори
Б.Б. преди 7 години
Обичайна махленска свада на битова основа
9
13
 
23
 
! Отговори
Какво очакваха? преди 7 години
Американските терористични операции в близкия изток ще бъдат отмъстени малко по малко, бавно и мъчително! Още дълги години ще има такива атентати срещу цивилни американци. Краварите да живеят в постоянен страх. Да не знаят от къде ще им дойде. Както си вървиш в спокойния град и изведнъж БУМММ! Я бомба, я куршум в тила.....Те сами си го направиха това и сега ще си носят последствията!
8
3
 
41
 
! Отговори
Корантоалетнахартия преди 7 години
Религията на мира сее мир не само в Европа, но и отвъд океана
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре да се сьбужла Йеллоустоун ,че ми писна
6
2
 
60
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До ахаммНищо му няма на исляма... Ако си стои там където е създаден и не го каним с плакати да ни стане комшия! Смесването на раси и религии, няма как да свърши добре. Тепърва ще се стреля... Направиха го финансовите мъгесници, за да сменят дневния ред. Днес се борим за права на котките, кучетата, за въвеждането на аналния оргазъм като висша цел на всяко същество... Само не и за правата на хората, за правото ми на труд и достойно заплащане, например!
5
14
 
5
 
! Отговори
!? преди 7 години
И Доналд Тръмп ,как не е предприел една етническа чистка с неговите мирни последователи
4
5
 
73
 
! Отговори
Тиквата преди 7 години
Нищо особено , махленска свада, гейовете са спорили за място за паркиране. И там се случват такива работи