Путин смъмри руските футболни фенове за насилието

Иска френските власти да прилагат закона еднакво към всички
15
Путин смъмри руските футболни фенове за насилието
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин осъди насилието, извършено от футболни хулигани на европейското първенство по футбол във Франция, но призова френските власти да прилагат закона еднакво към всички, предаде Франс прес.

Още по темата
Недоумявам как 200 наши запалянковци са набили няколко хиляди английски фенове, във всеки случай отношението на правоохранителните органи би трябвало да е еднакво към всички нарушители, отбеляза Путин, цитиран от ТАСС.

Според мен се обръща по-малко внимание на футбола, отколкото на сбиванията между футболни фенове, което е жалко, каза президентът на заседание на международния икономически форум в Санкт Петербург.

В събота при ожесточени сблъсъци между руски и английски футболни хулигани в Марсилия бяха ранени 35 души, почти всички - британци. Във вторник 43-ма руски футболни фенове бяха задържани от френската полиция близо до Кан.

Мярката предизвика дипломатическо напрежение с Москва, а руският външен министър Сергей Лавров я определи като абсолютно недопустима.

Вчера трима руски футболни хулигани бяха осъдени на 12, 18 и 24 месеца затвор.

От началото на футболното първенство освен тримата руснаци, трибуналът в Марсилия е осъдил девет души (двама французи, шестима британци и един австриец) на затвор с различен срок - от един месец до една година, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Битки има между всички агитки. Просто руснаците бият най - много, въпреки, че са с най - малки агитки. А това впечатлява. Няма отмъщение за Сочи. Просто англичаните не знаят кого дразнят. Забравили са май кой им отърва задниците от мустакатия, заради който не можеха да напуснат осровчето години наред.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зелени човечета? Едва ли. Смятай ако те отидат там...
11
1
 
1
 
! Отговори
лавров преди 7 години
Запада омаскари олимпийските игри в Сочи,вероятно това е отна от ответните реакции на Русия.Рецпипрочност как се изразяват на там.Може и майдан да има,всичко зависи от съдбата.Ще видим Юнкер какво ще предложи.
10
0
 
4
 
! Отговори
джерард бътлър преди 7 години
Мит това е "300" само че в руски вариант - "200"
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има двойно повече осъдени англичани, няма какво повече да говорим за обективното медийно отразяване.
8
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на ''смелите'' руски ''запалянковци'' шестима ритащи паднал на земята. руския отбор позорно ще си ходи от Европейското след няколко дни заради некадърност. Винаги са били некадърни, глупави и изоставащи, от там произлизат и комплексите им.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2, лъжец си ти. Вчера The Daily Star съобщи, че пострадалият английски запалянко Ендрю Беч е излязъл от кома.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Недоумявам как 200 наши запалянковци са набили няколко хиляди английски фенове"===========С твърдението, че Путин е смъмрил руските футболни фенове за насилието вие доказвате, че абсолютно не разбирате алегоричната форма и чувството за хумор на руския президент. Всички, които гледат футбол разбраха за силата на руските запалянковци. Днес милиони хора, които не се интересуват от футбол ще ахнат от удивление като прочетат, че 200 руски запалянковци са набили няколко хиляди английски фенове.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Осъдени са 3-*** руснаци и 6-*** англичани. Значи английските хулигани са два пъти по-големи хулигани от руските!
4
1
 
21
 
! Отговори
До Членска Карта 7 преди 7 години
Пич, не се връзвай. Това са платени драскачи, които получават пари за постинг, който съдържа думите Русия и Путин. Вчера хванахме един такъв. Отиди в секцията Бизнес и виж статията за продажбата на Бургаската Рафинерия от вчера. Един такъв със същия елементарен и плосък стил ни убеждаваше как работил в някакъв "германски кнцерн". Даде името, проверих и се оказа Австрийска фирма за продажба на печатни машини и консумативи. Шорошите са мноооогу глупави, остави ги да пасат и пълен игнор.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не посланието еанглийските биячи Велики, ама като си намерят майстора.............*** ;)Всеки знае в Сл.Бряг, ако им кажеш нещо и ако не те разберат (кютщци), удрят с бутилки или нож...
2
2
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
да 2Сигурен ли си! Щото писаха, че лекарите сторили чудо и го върнали от оня свят! Май, беше поредната лъжа за създаване на напрежение...
1
1
 
14
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Бийте , но не се оставяйте да ви хванат е посланието на Путин !