Бареков: Великобритания няма да напусне ЕС

Тереза Мей щяла да наследи Камерън, тя била за ЕС
24 юни 2016 19:09, Анисия Иванова
83
Бареков: Великобритания няма да напусне ЕС
Снимка: БТА

Обединеното кралство няма да напусне Европейския съюз. Външният министър Тереза Мей ще наследи Дейвид Камерън на премиерския пост и ще започне процес на предоговаряне на условията за членство е ЕС. Това прогнозира евродепутатът Николай Бареков, който е член на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти, в която членува и партията на Камерън.

Ето и целия текст на коментара на евродепутата:

Още ли сте за референдумите до дупка? След зрелищното самоубийство на една нация логично министър-председателят Дейвид Камерън подаде оставка. Той допусна огромна политическа грешка, подлагайки на плебисцит подобно фундаментално политическо решение. То се взима за столетия напред и е от компетенцията само на политическата класа.

Ето защо народът си избира политици да го управляват, да са по-умни и по-трезви от него. Има решения, които не се взимат пет за четири и които могат да се превърнат в дизастър за нацията. След един необмислен референдум от управляващите и нацията сега Велика Британия се разпада и повлича половин Европа в бездната на кризата.

Оставката на Камерън е логичното поемане на политическа отговорност и сваляне на напрежението от самата им партия. Най-вероятно друга ключова фигура от партията, която е за запазване на британското членство в ЕС - вътрешният министър Тереза Мей, ще поеме неговите функции от октомври.

Ние, евродепутатите, от близо 20 нации в групата на "Европейските консерватори и реформисти" сме ЗА запазване на статуквото и в нашата група промени в следващите 2 години аз лично не очаквам. Новото британско правителство вероятно ще изгради стратегия да се вслуша във волята на народа и да предложи нов план за членство на Великобритания в Европейския съюз. Много е възможно натискът от улицата, защото точно Лондон гласува ЗА оставането в ЕС, също да наклони везните към едно по-мъдро поведение и отказ на британския парламент и правителство да се задейства клаузата от Лисабонския договор за напускането на ЕС.

Другата седмица в Страсбург имаме извънредно заседание на нашата група. Моята позиция е да се апелира към Европейската комисия и председателя на ЕС Доналд Туск в Европа да започнем незабавни реформи и да направим всичко възможно да запазим Великобритания като част от 28-те държави-членки.

Финансовата дисциплина или по-скоро липсата на такава, мегабюрокрацията, чиновничеството и диктатът от Брюксел във всички сфери на европейския човек трябва да бъде ликвидирано много бързо. Тромавото взимане на решения, липсата на такива и затлачването на глобалните проблеми като миграционния натиск са само част от причините, които накараха англичаните да вземат това емоционално решение.

Oчаквам до октомври англичаните да проумеят глупостта, която са допуснали, и да изберат умерените евроскептици като консерваторите на Камерън с мандат за преговори за оставане на Великобритания в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 34Те и швейцарците значи са уникално ***, защото на всеки месец правят по един референдум в държавата си? И.ди.от!)
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 37 С други думи една организация каза на британците: излезем ли от ЕС, край на ордите емигрираща сг.ан от далечния изток като сирийци, иракчани и от рода..
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 36Ка.вал, изпростял, нали точно затова гласуват хората за десни леви и монархии примерно? Всеки обещава нещо и народа гласува. Народа на Англия гласува за ония хора които казаха че след като свалят Камерун от власт Англия ще преустанови емнигрирането на ***.нгали от Изтока.Това не е ли политика, бе клоун?
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 30 Значи един висшист като Доган, един Висшист като Костов които окрадоха България и я върнаха в трета глуха е за теб разумен избор от народа? Иначе народа няма право викаш да гласува за излизането от ЕС, а има право да го ограбят законно в държавата му неговите политици, които той сам си е избрал???Ти си за разстрел!Не за друго- болен мозък си, а такива на България не й трябват!
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както виждате, няма нужда от война за да разградиш една държава.Стига народа да е преобладаващо *** (ако не ви стигат *** си докарайте от Пакистан, Индия, ист европа и т.н.) и всичко ще се случи само.
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бюреков е супер глу*пак.На тоя магаре не бих му поверил а бълга*раците го направиха евродепутУт.УЖАС!!!
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може такъв мalo-умник да е евродепутат?????аз съм за референдумите -даали ще са за добро или лошо народа трябва да реши и да си търпи последствията разбира се, а още по добър вариант е референдуми в които да гласуват хората с поне средно образование.ЕС в сегашната му форма не е най добур вариант -не може да ти налагат трансатлантическото споразумение,да се налагат лобистки интереси пред тези на народите,да не може да се справи с една бежанска криза- затова се разпада ЕС
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камерън, какво мислеше с тоя референдум?!? че пр0стите англичани ще разберат за какво гласуват ли?!? каква издънка, каква глупост, каква безумица!!!
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка държава е изпратила поне по един Бареков в ЕП. Мен идеята такива хора да решават съдбата на 500 души ме ужасява.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Швейцария на година има средно по 11-12 национални референдума. Тоест по 1 на месец. Тъ.пи ли са швейцарците? Добре ли си живеят? Защо ли? Допитват се май до народа за всичко управниците. След това казвайте че това с референдумите е ши.бана работа. Ши.бана за тия които ни управляват, защото не им отърва, ОВЦЕ!
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер на БГ референдумите 2 млн *** и 1 млн турци ще решат дали България да остане в ЕС и по всички въпроси ще решават те. Каквото искат това ще стане. Ей това са референдумите най-многочисленото и просто население управлява живота на умните хора. Да живее демокрацията
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън *** от ЕС. Да видим тогава как ще ви лъснат голите ***. Ще сте като вълк единак умиращ от глад и мизерия
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 22 Турчино, добре че беше мързеливият български народ, че да ти построи училище в което да се научиш да пишеш, бе да ти е.ба майката ря.зана!
21
0
 
8
 
! Отговори
ВИЦ от 2020 година преди 7 години
По-скоро Бареков ще стане Баракова от това Великобритания да излезе от ЕС .Ама се случва , Великобритания ще остане Англия .Както се случи с Югославия .
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мързеливия български народ вечно ще е последен. Дали в ЕС или без него на дъното на клозета винаги
19
1
 
18
 
! Отговори
Mopcku преди 7 години
Това Бареков как го разбра с преводач, или сам си го преведе ?
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 17Хората си скъсваха буквално зад.ниците от работа в България за да съградят България след турското робство за жълти стотинки и ти ми казваш че са мързеливи българите? Не, не са мързеливи техните наследници, знаят си цената. дай на човека 1500 лева като чистач и юе ти изчисти даже на жена ти паяжината по срамните устни, оли.гофрен. Само че не даваш, а даваш 500 лева. Е как няма да е мързелив българина?
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18. И кво викаш като се махне *** от ЕС и ще процъфтим. Колко *** народ има.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 17Преди 89-та бяхме мързели с тези заводи, селско стопанство тежка промишленост, нали?Оли.гофрен!
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11. Кво си отговорил бе. Това са работливи държави Швейцария Швеция Норвегия Австрия. Те и със ЕС и без ЕС ще са добре. Мързелите от *** обаче си мислят че без ЕС ще са по-добре обаче нека си припомнят периода 96-06