Късно ли е, либе, за китка? 420 000 британци искат нов вот

Петиция събра нужните подписи за разглеждане в парламента
25 юни 2016 07:44, Александър Попов
206
Късно ли е, либе, за китка? 420 000 британци искат нов вот
Снимка: Reuters

Британските привърженици на евроинтеграцията събраха над 420 000 подписи под онлайн петиция, призоваваща депутатите да разгледат възможността за нов референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС, предаде ТАСС.

Още по темата

"Ние, долуподписаните, призоваваме правителството да приложи правилото, според което, ако гласувалите за или против (членството в ЕС) са по-малко от 60%, а участието на избирателите - под 75%, то трябва да бъде проведен нов референдум", се казва в текста.

Във връзка с масовия наплив на интернет потребители, работата на сайта на британския парламент, където е регистрирана петицията, беше временно преустановена.

По закон за разглеждане на петиция в парламента са необходими 100 000 подписа, така че депутатите може да разгледат искането следващата седмица, посочва ТАСС.

Вчера пък десетки хиляди лондончани подписаха петиция с искане британската столица да получи независимост и да остане в Европейския съюз. Над 40 000 души подписаха в сайта change.org петицията, в която призовават кмета на Лондон Садик Хан да "обяви Лондон за независим от Обединеното кралство и да внесе кандидатурата на града за присъединяване към ЕС".

На референдума 60 на сто от лондончани се произнесоха за оставане в ЕС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
9
 
! Отговори
до 125 преди 7 години
Властта произтича от народа, народът е този, който се включва в решенията за бъдещето на страната си, затова се нарича демокрация. Няма въпроси с нисък или висок приоритет, не може да заявяваш, че хората са прости ***, чието избирателно право трябва да бъде ограничено до гласуване за това дали да им прави или криви краставици. Ако отнемеш правото им да гласуват по някои въпроси, касаещи държавата им, включително и тези за ЕС, това вече не е демокрация, а тоталитарен режим.
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не може да определяш за кое могат и за кое не могат да гласуват хората, това противоречи на демокрацията."АХХАХАХ!!!Ще направим референдум дали може да определям за кое може и за кое не може да гласуват хората... и готово!Не можеш да отречеш, че човека е прав! Прав е, че има някои въпроси, които са с нисък приоритет и не са особено важни. По същата логика не ни трябва и парламент и Царе и Царици и Кралици, нали си имаме референдуми!Дори и Швейцария е парламентарна република!
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Но да няма референдуми - за или не в ЕС ,за или не в НАТО ,понеже не трябва сюльо и пульо да взимат такива важни решения !"Не може да определяш за кое могат и за кое не могат да гласуват хората, това противоречи на демокрацията. *** и Пульо са населението и Суьло и Пульо решават външните и вътрешните въпроси на държавата си. Нарича се демокрация- власт на народа.
75
0
 
0
 
! Отговори
Референдумите преди 7 години
Така де това исках да кажа и аз!
74
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия български етнос вече няма. Десетилетия наред, на българите там е било забранено да се самоопределят като такива. Това ни чака и нас, ако се присъединим към Русия.
73
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ЖИДО-МАСОНСКИТЕ САТАНИСТКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЕС И НАТО"И като излезнем кво ще правим? Ще се срине и без това сринатия лев... (който е по-силен от рублата всъщност и затова завиждат руснаците и ни дърпат надолу)И ще сме си изолирани като Северна Корея...Русия винаги е давала на Сърбия. Русия винаги е подкрепяла Сърбия. Русия винаги е насърчавала Сърбия да води война с нас. Русия никога няма да ни подкрепя. Излезнем ли от ЕС и НАТО сме загубени! Ще изчезнем като народ!
72
0
 
5
 
! Отговори
до 117 преди 7 години
Правилата за процент гласували очевидно са изпълнени, щом Камерън подаде оставка, а Брюксел призна резултатите и започна да подготвя изключването на Великобритания.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Демокрацията гласи, че когато се проведе референдум, резултатите са окончателни и двете страни в спора са длъжни да ги приемат"Именно! Какви са правилата в UK законите, според които се определя кога исканията поставени в референдум да влезнат в сила? Нещо... колко процента мнозинство трябва да има? А ако няма? По закон прави ли се втори референдум?
70
0
 
10
 
! Отговори
до Одисей преди 7 години
Демокрацията гласи, че когато се проведе референдум, резултатите са окончателни и двете страни в спора са длъжни да ги приемат, така действа демократичното общество и така си решава споровете- джентълменски. Сега какво се получава- еврофилите ще искат референдуми, докато победят и харесат резултата. Това е пародия на демокрация.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kaзах ви, че много руски явочници ще хванем с този трик!Агент Дарън Блевинс, МИ-6!!!
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и ние така правим. или не гласуваме,или гласуваме без да мислим,и после излизаме на протести.
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Би следвало да приемат резултатите от референдума, а не да ги подкопават. Ако лагера за оставане в ЕС беше победил, нямаше да искат да чуят за нов референдум, организиран от евроскептиците.
66
1
 
8
 
! Отговори
Референдумите преди 7 години
Референдумите са хубаво нещо , но зависи за какво да се пита , предмета на разискване, защото не рядко могат до доведат до такива парадокси , какъвто е и този! То поне за такива важни неща да се искат поне 75% да са "за" или "против" , ами то 50 + 1%-та!Та да внимават и нашите управляващи за какво ще правят референдуми и дали са уместни , да не стане както случая с АЕЦ "Белене" - пълен ПАРАДЕКС!
65
3
 
9
 
! Отговори
Петко преди 7 години
Колко референдума ще има -докато не манулират вота и да останат! Хахаха смешковци
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 108Ако знаеш колко си смешен и жалък!?
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гурбетчия го познавам лично. Пътувам с влака аз и бях заспал . Той влезнал в купето и ме гледа. Почна да цитира : с ръце ще го държа , с устни облизвам , само да не се говори , кеф ще ти доставя. Това е той , знам го.
62
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че Великобритания в крайна сметка няма да излезе от ЕС, не е нормално в страната където се родила съвременната икономика и капитализъм да я управляват пpoстаците от село. Такова нещо е възможно само в Русия и нейните бивши колонии и то не всички.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тоалетните чинии в лондон това е твоята съдба!"Стига завиждай! :)))
60
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Красивите и интелигентните не признават резултата , искат референдуми докато се постигне тяхното , това много ми напомня Борисов !
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯТоалетните чинии в лондон това е твоята съдба!