Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

Великобритания ще загуби над 300 млрд. евро заради Brexit-а
Обновена: 25 юни 2016 22:48 | 25 юни 2016 22:39, Анисия Иванова
409
Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

В късния следобед днес подкрепата за петицията за провеждане на нов референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз растеше с над 3000 подписа в минута, съобщава Ройтерс. Онлайн петицията вече е подкрепена от над 2 милиона британци и хора, живеещи в Обединеното кралство до 17.30 ч. по Гринуич тази вечер.

Парламентът трябва най-малкото да обсъди всяка петиция, качена на сайта му, ако под нея са поставени повече от 100 000 подписа. Тази петиция, качена преди референдума на 23 юни, съдържа призив правителството да свика нов референдум, ако подкрепата за или против членството в ЕС е под 60 процента при избирателна активност под 75 на сто от хората с право на глас.

Повечето от подписалите се са от райони, където подкрепата за оставане в ЕС на референдума на 23 юни е била най-голяма, на първо място в Лондон.

Британското решение за напускане на Европейския съюз ще удари икономиката на целия блок. Очаква се самата Великобритания да загуби над 300 милиарда евро (334 милиарда долара) до 2030 година, твърди германски експерт, цитиран от ДПА.

"Това е ситуация, в която всеки губи, страните членки на ЕС и най-драматично самата Великобритания", казва Андреас Есер, който оглавява икономическия отдел на фондация "Бертелсман".

Ако останалите 27 държави в ЕС спазят обещанието за сурови мерки срещу Великобритания, икономическата й изолация може да има сериозни последици според Есер. Той прогнозира, че германската икономика също може да загуби над 55 милиарда евро от търговски сделки.

Данните са изготвени най-напред за изследване, публикувано през 2015 г., но сега сценарият се сбъдна, след като Великобритания реши да излезе от ЕС въпреки предупрежденията за икономическите отражения.

"Британците гласуваха за етап на несигурност", отбелязва експертът и допълва, че тази несигурност ще има отрицателно въздействие върху потребителските разходи и инвестициите, водейки до по-ниски икономически показатели през идните месеци и години.

Брутният вътрешен продукт на Великобритания може да спадне с до 14 процента до 2030 г., когато ще се усетят напълно последиците.

Над 50 процента от британската търговия е с държави от ЕС, сочи докладът. Ако страната загуби търговските си привилегии, митата ще оскъпят обмена на стоки и услуги.

Сред секторите, най-тежко засегнати от Brexit-а, са машиностроенето и автомобилната индустрия, както и фармацията и химическата промишленост.

Банковият отрасъл, който е от първостепенно значение за британската икономика, също ще пострада от изолацията, тъй като инвеститорите вероятно ще се оттеглят.

От това биха могли да спечелят обаче други финансови центрове в Европа като Франкфурт и Париж, коментира германският експерт.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
4
 
! Отговори
K преди 7 години
Вънкаааа
130
4
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
До 192 Българин?! Какво чудно има че в България (защо ли с главна) царства простотията и мизерията!
129
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последиците ще са за ЕС ще се лиши от един от големите си донори
128
9
 
13
 
! Отговори
§§§§§§§ преди 7 години
Най-активни за излизането на Британия от ЕС бяха мързеливите, необразовани неудачници от така наречената Low Class. Хора??? свикнали да живеят на соц осигуровки, които търсят вината за жалкото си съществуване във всичко и във всички, но не и в самите себе си!Познато ли ви е? -)))Инициаторите на референдума сами не очакваха подобен резултат и са изпаднали в шок, знаейки много добре какви ще са икономическите, финансовите и социални последици, които очакват Британия при излизането й от ЕС.
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** са се разквичали по заповед.
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин! 192Малий, какво тъпо парче си! Лошото е че не си единствен.Ясно е защо сме на туй дередже и никой не ни бръсне за слива.Срам за България си , по-добре не се наричай българин
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тавариши соросиди вие оставате в потьващия кораб а Англия под рьководството на Сащ си знае работата
124
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сащ нямаше да пуснат Англия така лесно тук има коварен план настьпват смутни времена за ЕС
123
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия май ще почнат обратното сега. Да ама не.По нашенски му викат - кой ми *** в гащите.
122
2
 
6
 
! Отговори
Кина преди 7 години
Ха, ха, ха ... манипулирани могат да са всички на земята, независимо от това колко им е вирнат носа ха, ха, ха !
121
4
 
6
 
! Отговори
Българин! преди 7 години
Един народ, който не знае какво е сутрин след пиянска вечер да изядеш мазна баничка с айрян, не ми го хвалете!!
120
6
 
14
 
! Отговори
Българин! преди 7 години
Знаете ли колко точно ми ПУКА, че някакви сввине, които не могат да направят разлика между Будапеща и Букурещ, ще бъдат в ЕС или не??? Също толкова ще ми ПУКА ако утре се превърнат в ядрена гъба! Аз съм Българин и ме интересуват проблемите на България! Престанете да ни занимавате с някакъв остров и да му придавате по-голяма важност от състоянието на БЪЛГАРИТЕ! Аман! И още нещо: когато се научат да ядат вкусна люта шкембе чорба, вместо безвуксните им тъпотии, тогава ми ги хвалете!!
119
4
 
5
 
! Отговори
Вън преди 7 години
Веднага и няма да ви приемем обратно!!!
118
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС се разпада грух- грух квииииик
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умря Марко... -----> EXIT<-----
116
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обединеното кралство е на 4-та позиция по ВБП в ЕС след Германия, Франция и Италия.Тенденцията е още по-песимистична за бъдеще особено, ако в ЕС влезе в сила ТПТИ.В ЕС тепърва конкуренцията ще става брутална.Разни хашлаци свикнали на лесни пари за нищо-работа скоро няма да има от какво да живеят на острова.Нейно Величество е права като пита:Може ли да ми посочите поне 3 ползи за UK от членството в EU?Интересите на Англия са извън ЕС.
115
9
 
5
 
! Отговори
Франкофил преди 7 години
Англия е една бивша колония на Франция, в която френския е бил официален векове наред, след завладяването им, а английския крал е бил ВАСАЛ на френския! Английския език е френски диалект, като над 60% процента от думите му са с френски корен. Уродливото английско племе, жертва на кръвосмешения, от Империя стана държавица с територия, колкото Румъния! А сега като излязат от ЕС ще се сринат и икономически и отново ще умират от глад, като преди колонизма.
114
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представителите на едрия бизнес няма още дълго да търпят разни комисари да им определят правилата на играта.Brexit ще има ефект на доминото като първата паднала "плочка" ще е А.Меркел.Всъщност кой стои зад комисарите?-дългата ръка на световните банки.
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС ръководни структури се напълниха с екскомунисти и всякакви посредствени хорица с леви идеи.Може би е закономерна тенденцията за срив на ЕС като следствие на подобно ръководство.В крайна сметка социализмът е диктатура на посредствеността.
112
2
 
1
 
! Отговори
168 преди 7 години
До 178С теб ПРИКЛЮЧИХ.Толкова си неграмотен че ............."нема нужда".