Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

Великобритания ще загуби над 300 млрд. евро заради Brexit-а
Обновена: 25 юни 2016 22:48 | 25 юни 2016 22:39, Анисия Иванова
409
Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

В късния следобед днес подкрепата за петицията за провеждане на нов референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз растеше с над 3000 подписа в минута, съобщава Ройтерс. Онлайн петицията вече е подкрепена от над 2 милиона британци и хора, живеещи в Обединеното кралство до 17.30 ч. по Гринуич тази вечер.

Парламентът трябва най-малкото да обсъди всяка петиция, качена на сайта му, ако под нея са поставени повече от 100 000 подписа. Тази петиция, качена преди референдума на 23 юни, съдържа призив правителството да свика нов референдум, ако подкрепата за или против членството в ЕС е под 60 процента при избирателна активност под 75 на сто от хората с право на глас.

Повечето от подписалите се са от райони, където подкрепата за оставане в ЕС на референдума на 23 юни е била най-голяма, на първо място в Лондон.

Британското решение за напускане на Европейския съюз ще удари икономиката на целия блок. Очаква се самата Великобритания да загуби над 300 милиарда евро (334 милиарда долара) до 2030 година, твърди германски експерт, цитиран от ДПА.

"Това е ситуация, в която всеки губи, страните членки на ЕС и най-драматично самата Великобритания", казва Андреас Есер, който оглавява икономическия отдел на фондация "Бертелсман".

Ако останалите 27 държави в ЕС спазят обещанието за сурови мерки срещу Великобритания, икономическата й изолация може да има сериозни последици според Есер. Той прогнозира, че германската икономика също може да загуби над 55 милиарда евро от търговски сделки.

Данните са изготвени най-напред за изследване, публикувано през 2015 г., но сега сценарият се сбъдна, след като Великобритания реши да излезе от ЕС въпреки предупрежденията за икономическите отражения.

"Британците гласуваха за етап на несигурност", отбелязва експертът и допълва, че тази несигурност ще има отрицателно въздействие върху потребителските разходи и инвестициите, водейки до по-ниски икономически показатели през идните месеци и години.

Брутният вътрешен продукт на Великобритания може да спадне с до 14 процента до 2030 г., когато ще се усетят напълно последиците.

Над 50 процента от британската търговия е с държави от ЕС, сочи докладът. Ако страната загуби търговските си привилегии, митата ще оскъпят обмена на стоки и услуги.

Сред секторите, най-тежко засегнати от Brexit-а, са машиностроенето и автомобилната индустрия, както и фармацията и химическата промишленост.

Банковият отрасъл, който е от първостепенно значение за британската икономика, също ще пострада от изолацията, тъй като инвеститорите вероятно ще се оттеглят.

От това биха могли да спечелят обаче други финансови центрове в Европа като Франкфурт и Париж, коментира германският експерт.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Забравяте за ПутинТакива пyтлepacти като теб не ни дават възможност да го забравим
150
2
 
6
 
! Отговори
Епитаф преди 7 години
Хитрата сврака -с трите крака!
149
5
 
2
 
! Отговори
Европа на радоста!!! преди 7 години
До ODESSAДо некакъв *** от Задунайка бре!Скивай ся *** бре!Нарочно пиша на вашите диалекти и наречия та белким зацепите призива ми бре!А той е същия като вашето ПОВСЕМЕСТНО искане бре!А именно-вън от Европа и от НАТО бре!Желанието ни е общо и синхронизирано бре!Бегайте да разваляте Евразийския съюз и РИКС бре!Че Б-то вече го няма-вашата РАКОВА клетка Русеф вече го ПОРАЗИ бре!пп-А иначе съм от град Нове-стара римска твърдина бре!Ама те издразни глагола-МАЩАЙ а?Ха ха ха!Марш от ЕС и НАТО!
148
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога трябваше да гласувате брахте гъби, сега недоволни били, мама да ги изаде.
147
2
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
"Мащайте се от европа"Ловешките села, със 10 слънчеви бани по рождение и отроче на сестра си по бащина линия.
146
8
 
3
 
! Отговори
Европа на радоста!!! преди 7 години
Да живее Евразийския съюз бре!Марш при тях-Таджикистан и Казахстан и Киргизстан бре!Начело с лудото кремълско джудже бре!Освободете ни от вашето ПРОКЪЛНАТО присъствие бре-ПРОКАЖЕНИ сте!Домъкнахте се преди 1335 години на коне и кобили бре-навлеци и пришълци сте!Исторически погледнато и фактически казано бре!Бегайте в БРИКС и дивата азиатска степ-вашата истинска ПРАРОДИНА бре!Но има РАДОСТ-94%-96% от вас искат да излязат от ЕС и НАТО бре!Ето за това сме Европа на радоста бре!!!Марш на галоп бре!!!
145
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък искам референдум за преиграване на мача Хърватия-Португалия!Не съм доволен от крайния резултат!
144
6
 
2
 
! Отговори
Европа на радоста!!! преди 7 години
До АнонименЕто един анонимник варварин потвърждава текста ми Бре!Айде вън от нашата родна Европа бре!Вие сте ПРОКЪЛНАТИ бре!Към който и да се присъедините-то той НЕМИНУЕМО умира бре!Примери в Историята много-СИВ и Варшавския договор са само последните бре!А преди това-остта Рим-Берлин-Токио и преди това Централните сили и Балканския съюз бре!Вие сте РАКОВА клетка и ЗЛОКАЧЕСТВЕН тумор бре!Мащайте се ден по-скоро бре-докато не се е разпаднала нашата родна Европа бре!Вън и мЪрш от ЕС и НАТО бре!!
143
3
 
10
 
! Отговори
БОКО-ТИКВОКО преди 7 години
Споко,ще има нов вот,ще командировам Ц.Цветанов и ГЕП,/извинете/ ГЕРБ ще спечели
142
3
 
14
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Сега бозавите ще заквичат на умряло. Обвиняваха България, че била троянския кон на Русия във нато и eu. Тия прасета бяха троянския кон на сащ. RAUSS.
141
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам и в България референдум за излизане от ЕвропИдалския съюз.От НатУ също нямаме полза.Референдумът в България трябва да е ДВЕ В ЕДНО-НАПУСКАНЕ НА ЕС и НАТО.Искам децата ми да имат нормален живот в Родината си.Моята Родина е България, тяхната-също!!!
140
12
 
2
 
! Отговори
до 196 преди 7 години
Пак плюете САЩ. А да Ви минава мисълта, че Запада може да провежда референдум...както в Русия , нали?
139
6
 
2
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Само тракийците и шиптърите са коренно население на балканския полуостров анадолски дивак.
138
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2 769 837! Следва лондонски майдан!
137
6
 
2
 
! Отговори
хм, реакциите от преди 7 години
този коментарник тук са обезп0кояващи.Защо,когато някого го и30лират принудително или не,0ставащите, в случая в клетката съск.ат иплю.я.т.Довчера ме4тата ви бе да сте в Англия. Много ли се радвате,4е сте 0станали в е.с. И3олрането на х0рата със св0б0дно мнение,0би4ащи своб0дата се наблюдава вв всяка група.И те3и, които сега се д.уят и пи6ат глуп0сти,4е британците не 3наели какв0 искат и ги нари4ат low class, да се спрат и хубав0 се 0гледат.от ек3ит пе4ели сам0 0св0б0денат страна +шефовете на е.с
136
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Катастрофа в България,тоалетна чиния приключи!
135
4
 
3
 
! Отговори
Европа на радоста!!! преди 7 години
Айде-рижавите екзитаджийчета повлекоха крак бре!Сега ден да е по-скоро да е напускането на азиатските диваци и варвари бре!Айде ямболския откачалник да ви спретне РЕФЕРЕНДУМ и да се мащате от Европа и НАТО бре!Връщайте се от там откъдето се домъкнахте на коне и кобили преди 1335 години бре-ДИВАЦИ бре!Щото 94% от вас не щат ЕС и НАТО бре!Вън от нашата родна ЕВРОПА бре ***!На ваше и екзитаджийско място до 2021 година влизат гордите украинци и могъщите турци бре!Плюс смелите сърби и македонци!
134
3
 
3
 
! Отговори
ганьо преди 7 години
опълчение требе не писание
133
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
изглежда в Албиона голяма част от населението, също както у нас, ходи за гъби по време на гласувания. После обаче му идва вторият акъл. Дали е толкова добър, както българския, предстои да се види.
132
2
 
3
 
! Отговори
Рептилете преди 7 години
Ауууу,ся маса пара ще направя от спекулации..Добре,че съм рептил,а не шушумига,като четящите тук...