Червеният кръст се извини за расистки плакат

На постера цветнокожи деца нарушават правилата в басейн
30 юни 2016 12:14,
59
Червеният кръст се извини за расистки плакат
Снимка: Twitter

Червеният кръст се извини за плакат с правила за безопасност при ползването на басейн, който беше определен като изключително расистки. Потребители в социалните мрежи смятат, че картинката, на която са изобразени бели и цветнокожи деца, е обидна, пише CNN.

Постерът е бил видян на басейн в Колорадо и изобразява какво е редно да се прави на басейн и какво не. Потребител го е снимал и в социалните мрежи се завихрила дискусия дали той е обиден или не.

На картинката са показани деца, които са в басейна и около него. Стрелки посочват тези, които се държат правилно и тези, които са в нарушениe. Две цветнокожи деца са посочени със стрелка "неготино" поведение. А тези, които се държат "готино", са бели. В това се корени и проблемът, който кара потребителите да обсъждат дали това е расистко или не.

"Сериозно ли? Белите деца се държат добре, а цветнокожите не?", запита един потребител в социалните мрежи.

Друга жена смята, че този плакат е пример за институционален расизъм. Има и такива обаче, които не намират нищо нередно и се чудят защо се вдига толкова шум.

"Не го намирам за расистки. Този плакат показва какво трябва и какво не трябва да се прави на басейна", коментира друг потребител.

И въпреки че има хора, които смятат, че реакциите са пресилени, Червеният кръст се извини официално: "Дълбоко се извиняваме за недоразумението, не сме имали намерение да обиждаме никого", написаха в уебсайта на организацията.

От там също така съобщиха, че картинката е свалена от интернет страницата на Червения кръст, а плакатът е махнат от басейна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето затова има расизъм, защото чepнилкитe го виждат там, където го няма. Май само те имат интерес от расизма.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бих направил плакат с извинението на Червения кръст и надпис "not cool".
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм за равноправието между различните раси, но това е като при невъзпитаните деца, които ги приучават, че всеки път като реват ще получат това което искат. В рисунката има и бели и черни деца с "NOT COOL", но от червеният кръст са били принудени да се извинят тъй или иначе...
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не бих се извинил, даже щях да направя нов плакат само с чер нилки и надписи "not cool".
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея не са у ред, много ясно се вижда, че и на бели деца има надпис NOT COOL....а може би проблемът е, че единственото COOL e на бяло момиче? *** :D
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само немога да разбера, защо на неггрите викат цветнокожи!? Те са с цветна кожа, а ние сме с безцветна! Така излиза - другия вариянт и ние да се водим цветнокожи! Бялото също е цвят!
12
3
 
1
 
! Отговори
До 13 Анонимен преди 7 години
Е не е съвсем така!На тая русата има зелена стрелка "готино".Има едни двама долу дето плуват и са бели и те са готини.Всъщност, само пияницата и единия от тия дето търчат са бели със стрелка "неготино".
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този плакат повече мяза на сексизъм, отколкото на расизъм. Както вече сметнаха по-долу резлутатът бели срещу черни е 3:3. Но мъже vs. жени е 5:1 в черния списък.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно този изрязък от снимката е иделано балансиран по расов признак. Виждат се 5 указателни стрелки с етикет "НЕПРАВИЛНО", те сочат до 6 участника, 3 от които бели и 3 не дотам бели.Отгоре надолу и отляво надясно:1. Светло и тъмно дете се гонят до спасителя на поста 1:12. Пияницата (бял) до горния ръб на басейна 2:13. Детето (тъмно), което скача 2:24. Детето (тъмно, което вика 2:35. Бялото момиче, което ще скочи от долния ръб на басейна. 3:3КРАЕН РЕЗУЛТАТ по расистки признаци 3:3
9
6
 
1
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Очевидно е расистки. АХК да се самосезира!Черното момченце, дето вече е скочило е "нот куул". Бялото русо момиченце обаче е "куул", въпреки че се е хванало за трамплина и явно се кани да последва черното момченце. Плакатът обаче я насърчава да го направи. Другото черно момченце също е "нот куул", въпреки че само се плицика и се блещи в средата на басейна. Не е ясно какво е тук нередното, явно не се разрешава на черните момченца да се блещят или да заемат средата на басейна.
8
0
 
7
 
! Отговори
gtf преди 7 години
е тези с "неправилните" действия не са само черни.. кво сега задължително да има и бели и черни на плаката, но само белите могат да са в издъна - така ли ?
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре си беше решила природата всяка раса да си има континент - белите в Европа, черните в Африка, червените в двете Америка, в Австралия и по островите аборигените и полинезийците и в Азия - жълтите. А сега настана един бъркоч, светът на нищо не прилича вече!
6
0
 
32
 
! Отговори
:) преди 7 години
Нищо расистко няма. Има и бели хора посочени като "not cool". Американците търсят под вола теле. До 60-те бесеха *** по дърветата, сега за такива глупости вдигат шум до небесата. Жалко подобие на държава, обречено на провал.
5
0
 
41
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Две черни и три бели деца са посочени като такива, които не се държат добре, не виждам какъв расизъм има тук. Може би ако бяха посочени като лоши само бели деца нямаше да има расизъм? Не ви ли се струва, че работата е малко като с нашите шведи: все са нарушени някакви техни "права", а задължения нямат?
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приберете си ги в Африка и всичко да е демократично и никой да не се обижда. Като се почне от гладния крокодил, стреснатата змия, разхождащият се лъв, та се стигне до сафарито за носърчета, което в почти всички случаи е организирано от натурално оцветени.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата работа е not cool. Да не би извинението да е поискано от НПО близки до Саудитска арабия или от БХК?
2
0
 
35
 
! Отговори
глупчо преди 7 години
Може пък да са изгорели от слънцето,защото не използват слънцезащитен лосион и затова да черни
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И бели деца има посочени, че не се държат добре. Не виждам расизъм.