От Русия: Продължаването на санкциите е недалновидно

Медведев удължи днес контра санкциите към ЕС до 2017 г.
132
От Русия: Продължаването на санкциите е недалновидно
Снимка: Reuters

Продължаването от ЕС на антируските санкции няма да промени външната политика на Руската федерация. Това заяви днес министерството на външните работи в Москва, цитирано от ТАСС.

"Приемаме поредното продължаване от Евросъюза на нелегитимните от гледна точка на международното право антируски секторни икономически санкции до 31 януари 2017 г. като продължение на недалновидната политика на Брюксел", заяви министерството.

"Смятаме за абсурдно да се обвързват тези дискриминационни мерки по отношение на Русия, която не е страна във вътрешноукраинския конфликт, с изпълнението от нея на Минските споразумения, особено в сегашните условия, когато сме свидетели на липса на готовност от страна на Киев да изпълни поетите ангажименти. По същество Евросъюзът сам превърна отношенията с Русия в заложник на безотговорните игри на украинските власти. Да се очаква промяна на нашия външнополитически курс заради санкциите най-малкото е недалновидно", заяви още министерството.

"Ако сравним 2014 г. с 2015 г. взаимният стокообмен е намалял с 40 процента. Тази тенденция се запази и през тази година. Освен това рестрикциите влияят отрицателно и на общата икономическа ситуация в Европа. Като отстъпва пред силния задокеански натиск, Брюксел наказва на първо място собствените си производители. Забавеният икономически растеж и загубата на работни места в резултат на линията на ЕС на санкции срещу Русия са отчетени в съответните доклади на Европейския парламент", заяви руското министерство на външните работи, като подчерта, че не драматизира продължаването на санкциите.
"От тях има и позитивен ефект за нашата икономика, която се адаптира към режима на ограничителни мерки, като намалява финансовата, икономическата и технологична зависимост от страните от ЕС. С оглед на диверсификацията на икономическата ни политика Евросъюзът рискува в бъдеще окончателно да загуби редица важни за него сегменти от руския пазар. Надяваме се, че ако и когато в Брюксел надделее здравият разум и ЕС се откаже от логиката на противопоставянето и сдържането, ще можем да изведем на качествено ново равнище нашето сътрудничество", завършва текстът.

Руският премиер Дмитрий Медведев продължи действието на контрасанкциите до края на 2017 г., съобщи още ТАСС.

Той подписа днес съответното постановление за това, като то предвижда забрана от 6 август 2016 г. до 31 декември 2017 г. върху вноса в Русия на отделни видове селскостопанска продукция, суровини и храни със страна на произход САЩ, страните от ЕС, Канада, Австралия, Норвегия, Украйна, Албания, Черна гора, Исландия и Лихтенщайн.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Пиян човек - съдран чувал"Пияните руснаци са вечните губещи А света си върви напред!
46
4
 
8
 
! Отговори
История России. преди 7 години
ЗАБРАВЕНАТА ИСТОРИЯ Книгата, която никога не е издавана в СССР и България Московия възниква от Златната ордаЗащо една единствена книга на Карл Маркс никога не е издавана в Съветския съюз и комунистическия лагер? Една малка книжка, но знакова. Тази, в която Маркс анализира историята на Русия.За нея никога не е споменавано. Какво толкова ужасно пише в нея, че тя да бъде скрита толкова десетилетия?Русия това е Московия, която възниква след разпадането на Златната орда. Люлката на Московия е кървавото блато на монголското робство, а не суровата слава от епохата на норманите. Политик
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия никога не е имала бъдеще.Няма и сега.Пиянска сбирщина.
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснака е пияна ***.Без водка не може да намери и тоалетната .
43
2
 
10
 
! Отговори
ТУРСКИ преди 7 години
РУСИЯ И ТУРЦИЯ ВЗАИМНО ПРЕМАХНАХА ОГРАНИЧЕНИЯТА СИ :)ОТ ДНЕС ПАДНА И ОГРАНИЧЕНИЕТО ЗА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ :)ТУРЦИЯ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ЗЕМЕДЕЛСКА ПРОДУКЦИЯ В ЕВРОПА :)ЕВРПА СЕ САМОИЗОЛИРАШАХ И МАТ
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
RIP Rossia
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези дребосъчета на снимката са с Наполеонов комплекс.Това тормози руснаците, никой друг.Тази руска робска нация никога няма да живее, а само ще преживява до следващата година...Самагон, картошки, огурцьl
40
5
 
8
 
! Отговори
а бе урко преди 7 години
До мазепа 83бандеровците били спрели руската армия !!!! той хитлер не можа да я спре ти ми говориш за 30-40 000 урки !! и кой точно райони в донбас е бомбандирала руската авиация ?? колко руски танка има прехвърлени от русия в донбас... имам колега украинец и той ми каза , че само мъртвият руснак е добър-определено фашист.ко изказване !! и се възмути защо им спирали газта нищо , че нафтогаз дължи 2 млрд !!! не ми защитавай бандеровците... а за избитите в одеса какво направи ес ?
39
3
 
6
 
! Отговори
бе ти да не си англе преди 7 години
До Анонимен82ти какво очакваш европа да наложи такива санкции които максимално да навредят на русия а руснаците нищо да не правят ? то е ясно , че руснаците ще спрат това което най-много ще навреди на ес-хранителните продукти ! за санкции щом китай не участва не смятам ,че могат особено да навредят -по-скоро китайски фирми могат да заместят западни технологични доставчици-китайците копират добре а руснаците няма да се разсърдят ако китай е нарушил западни патенти ,нали ?
38
7
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До явноо бавно схващашЯвно въобще не схващаш. Европейците защитават бандеровците от посегателствата на Путин. Защото проектът ''Новорусия'' включваше половин Украйна. И само бързата реакция на 35 000 бандеровци, които се записаха в националната гвардия, подпомогнати от ЕС, спряха наступлението на руската армия в Донбас.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До явноо бавно схващашРусофилите изобщо правите ли разлика между санкции и контрасанкции? Защото моцарелата и другите неща са контрасанкции въведени от Путин.Санкциите са тези, които тормозят кремълските мерзавци. А те са финансови, технологически и персонални .
36
4
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Намалила се финансовата. икономическата и технологична зависимост на Русия от страните на ЕС. Медведев нещо се е объркал. Русия не беше ли страна- победителка. А сега излиза, че била колония.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕврогейоветеНе се и съмнявам, че ако русофилите бяхте на власт щяхте да превърнете България в огромна свинеферма. Щяхте да храните Русия с пpaceта хранени с българи
34
5
 
9
 
! Отговори
явноо бавно схващаш преди 7 години
До Анонимен 71както казваме раната зараства а лошата дума не се забравя ! едва ли липсата на внос на храни ще събори русия-все пак тя произвежда основните храни сама...може да няма моцарела от италия или френски сирена но народа ще го преживее. въпроса е , че санкциите оставят лоши чувства на руският народ срещу европейците( защо европейците не защитиха руснаците от посегателствата на бандеровци а трябваше путин) а ние сме на един континент и се оставяме щатите да разделят и владеят континента
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Медведев в открит текст прямо им казал всичко.После гейчетата да риват като няма баница!
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Технически руското земеделие и животновъдство искат 'санкции ' поне още пет години. След това бившия ЕС отчаяно ще иска протекционистки мерки :)
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако зависеше от руския пудел Бойко досега санкциите да са паднали.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"за да спре да тормози цивилизования свят.":)И кой е 'цивилизования ' свят и как се ' тормози '?Тоя цивилизован свят дето убива и окупира без да пита? Дето сваля правителства и изнася 'демокрация '?И ще се тормози че вече не може да го прави безнаказано? Така ли?
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не мога да разбера защо Путин толкова много реве против санкциите. Ами нали "велика" русия си е самодостатъчна бре!! След като/според пропагандата/ е първа по производство на храни, петрол, стоки за бита и т.н. кво и пука за "гейския" съюз?!?? Ххахаха!
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ натиснаха ЕС да удължи санкциите и Порошенко пак взе да налазва Дебалцово. Лицемерието на демократите! Русия трябва да удря здраво. Западнякът само от това разбира. А Украйна я няма така или иначе на картата и ЕС не иска и да чуе за нея.