Русия "на червено", дефицитът й стигна $23,37 млрд.

Доходите на федералния бюджет на Русия са паднали с 13,4%
3 юли 2016 09:57,
433
Русия "на червено", дефицитът й стигна $23,37 млрд.
Снимка: архив, Reuters

Дефицитът на руската хазна за първите 5 месеца на годината е достигнал 1,5 трлн рубли (23,37 млрд. долара), съобщава gazeta.ru, цитирана от "Монитор". Сайтът се позовава на официална информация от сметната палата на страната.

В отчета се казва още, че доходите на федералния бюджет на Русия за периода са паднали с 13,4% и са били 4,6 трлн. рубли (71,68 млрд. долара). В същото време разходите на руската хазна от началото на годината до края на май са били 6,1 трлн. рубли (98,05 млрд. долара).

Преди време от финансовото министерство на РФ обявиха, че наличните средства в резервния фонд на страната през юни са паднали с почти 1 на сто до 38,22 млрд. долара. Златно-валутните резерви на страната се оценяват на около 396 млрд. долара.

Централната банка на Русия прогнозира спад на БВП за второто тримесечие в рамките на 0,2-0,5%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още по темата: Федерален резерврусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Външният дълг на Англия е 600% от БВП. На Франция 220% от БВП. На САЩ 120% от БВП. На Белгия 220%, Холандия 318%, Швейцария 220%. Люксембург е шампион - 3500% дълг, 35 пъти повече дълг отколко могат да приузведат!Външният дълг на Русия е 23% от БВП.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си фалират. Заради тая *** мизерствахме 45г., и още не можем да се отлепим от дъното заради наследството което оставиха да управлява България. 1994г. подписаха будапещенския меморандум и обещаха че няма да пипат границите на Украйна, а после нахлуха в Крим. Щом прецакаха най-добрия си приятел какво остава за другите държави. Санкции докато фалират руснаците.
43
3
 
7
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Това вещае намаляване броя на русофилите у нас,понеже и те милите подобно на македонистите извеждат русофилството си от хонорарите,които им се превеждат за това. Познавам човек,който бе поръчков русофил но намери работа в чужбина и се оказа,че не бил русофил а кинтофил. Знам и обратния случай- един кинтофил и прочут чистач на паметници отначало говореше каквото мисли,а после почна да мисли какво говори (стига да е в свяст),понеже посланикът го е предупредил,че от това зависи препитанието му.
42
0
 
9
 
! Отговори
кака Мара преди 7 години
не ми пука за руснаците щом им харесва така да си живеят както искат
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 2007 г. едно от всяко осмо дете в САЩ живее благодарение на талоните за храна; днес тази цифра е едно от всяко пето дете.
40
1
 
6
 
! Отговори
до 58 от славянин преди 7 години
''Живеят си живота'' и външните им дългове от милиардни са станали трилионни! Като пир преди чума! Живот на вересия, а вересиите както всеки знае, освен разбира се ''демократите'', все пак трябва да се връщат! Вече и световните войни за ''демокрация'' няма да спасят световните ''демократи''! Както казва законът на кармата: ''колкото повече се отлага плащането и, толкова по-скъпо ще е то''!
39
2
 
9
 
! Отговори
до 65 преди 7 години
Знаеш ли че до 1990г. Румъния беше единствената страна без външен дълг, и в същото време тънеха в мизерия. В момента така е устроен света че без дългове всяка държава ще затъне.На САЩ им отпускат кредити понеже има какво да заложат. И докато някой ги чака да фалира хората там си живеят нормално.
38
4
 
7
 
! Отговори
Шооп преди 7 години
До АнонименИмат почти 4 трилиона във валута и 400 милиарда в злато....-----Това от кой пръст го изсмука?Имат 368 млрд всичко на всичко, във валута и злато.4 трилиона може да имат, но ако говорим за рубли и то за всички, които са в обръщение.
37
3
 
6
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
Не знам дали Путин дава на Волен, ама целокупната българска журналистика изобщо си няма и идея от геогравските особености на огромната по площ Русия! За сведение на тези, които си мислят, че Сибир е една огромна неразработена и незаселена територия- гъстотата на населението в Сибирския федерален окръг е по-голяма от тази в Канада, като се има в предвид, природоклиматични условия подобни на тези, където живее основната част от населението на Канада, в Сибир няма!
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имат почти 4 трилиона във валута и 400 милиарда в злато.... Как ще са на червено? Намерете си адекватни преводачи с опит във Финансите. На червено означава, че парите им са по-малко от очакваното, на черно - че са повече! Със сигурност не означава, че русия фалира!
35
6
 
7
 
! Отговори
до 50 от славянин преди 7 години
''Това вещае намаляване броя на русофилите в България'' ..............................ама странно защо те се увеличават!? Непосилен въпрос за гладките ''демократични'' мозъци!
34
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
За хората, които следят какво се случва в Русия като икономика, това не е новина. От началото на годината беше предвидено от руските финансови експерти какъв ще е спада в икономиката. Също очакванията са в края на годината дефицита да е близък до нула, а от догодина да започне постепенно възстановяване.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Бюрото по статистика 49% от американците живеят в жилища благодарение на месечни помощи; а почти 47 млн. живеят в крайна бедност.
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За фалита на западните държави се говори от 60-те години. Докато СССР се бореше с капитализма и се готвеше за постапокалиптичен армагедон, западна европа си ивееха живота. Сега е почти същото. Русия се бори с вятърни мелници, а германците си живеят живота.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, няма ли да дадете снимки на оня Митов, не е ли ходил някъде тия дни, не се ли е снимал с някой?
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 57Русия беше един огромен пазар за Запад..........=========Мдаааааааа, огромен!! 1% от стокообмена на ЕС :)) Много "огромен"
29
10
 
10
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
Накрая на мандата си Путин се изложи като политик! Сега като пуснаха пак чартърите до Турция, посещаемостта на Краснодарския край и Крим ще намалее и още по-голям ще стане дефицита!
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия беше един огромен пазар за Запада. И съответно загубите за Русия и Европа са реципрочни. Така че, не се напъвайте, рано е още гей да роди.
27
2
 
9
 
! Отговори
Ш преди 7 години
Дълг можеш да взимаш докато ти дават.15% бюджетен дефицит значи, че управниците са в шах и не знаят къде се намират.Запушват дупки с подръчни средства, а лодката се пълни с вода.
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бе, не е верно, *** изпъва жили и помпа 6% повече петрол и 13% повече ченица и въпреки тва е на червено. Дървената девалвира с 15% , бюджетен дефицит върви към 15%, което си е фалит отсекъде.А умерените напредват към Латакия - руската авиация е в ступор, появиха се отнекъде ПЗРК.