Русия "на червено", дефицитът й стигна $23,37 млрд.

Доходите на федералния бюджет на Русия са паднали с 13,4%
3 юли 2016 09:57,
433
Русия "на червено", дефицитът й стигна $23,37 млрд.
Снимка: архив, Reuters

Дефицитът на руската хазна за първите 5 месеца на годината е достигнал 1,5 трлн рубли (23,37 млрд. долара), съобщава gazeta.ru, цитирана от "Монитор". Сайтът се позовава на официална информация от сметната палата на страната.

В отчета се казва още, че доходите на федералния бюджет на Русия за периода са паднали с 13,4% и са били 4,6 трлн. рубли (71,68 млрд. долара). В същото време разходите на руската хазна от началото на годината до края на май са били 6,1 трлн. рубли (98,05 млрд. долара).

Преди време от финансовото министерство на РФ обявиха, че наличните средства в резервния фонд на страната през юни са паднали с почти 1 на сто до 38,22 млрд. долара. Златно-валутните резерви на страната се оценяват на около 396 млрд. долара.

Централната банка на Русия прогнозира спад на БВП за второто тримесечие в рамките на 0,2-0,5%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още по темата: Федерален резервРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Салата от Топол М и Булава фрикасе за основно. За десерт компот от Искандер
4
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие ги очаквате да фалират от 1992-ра насам. Като стана въпрос за външен дълг, защо не си говорим за външен дълг на България, например? Русия може и да е на червено, да пияни са, обаче имат ресурс и потенциал да излезнат от кризата. Ние какъв ресурс и потенциал имаме? С ръководители като Бойко, Кунева, Костов и Станишев, или с индустрия като бардаци на слънчака? Къде е производството, къде е металургията, енергетиката, леката промишленост, земеделието?
3
12
 
13
 
! Отговори
и какво преди 7 години
До 3241общо има крим с дефицита ?? то си е ясно , че крим е бил и е руски...ти а кого искаш да е ? приходите в хазната не идват ли от продаждбата на въглеводороди които в момента са с ниска цена ? освен това путин недалновидно не използва да развие руската икономика когато цената на нефта беше добра а надуваше държавните разходи които сега го е страх да ореже . нямат късмет руснаците с управници....на кого ли ми напомнят ???
2
9
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 7 години
Не имеющий аналогов в мире дефицит. Ще вземат назаем от Ким III и от Мъдуро.
1
30
 
37
 
! Отговори
3241 преди 7 години
Важното че Крим е техен! Пияниците ги очаквам да фалират догодина по това време.