Русия "на червено", дефицитът й стигна $23,37 млрд.

Доходите на федералния бюджет на Русия са паднали с 13,4%
3 юли 2016 09:57,
433
Русия "на червено", дефицитът й стигна $23,37 млрд.
Снимка: архив, Reuters

Дефицитът на руската хазна за първите 5 месеца на годината е достигнал 1,5 трлн рубли (23,37 млрд. долара), съобщава gazeta.ru, цитирана от "Монитор". Сайтът се позовава на официална информация от сметната палата на страната.

В отчета се казва още, че доходите на федералния бюджет на Русия за периода са паднали с 13,4% и са били 4,6 трлн. рубли (71,68 млрд. долара). В същото време разходите на руската хазна от началото на годината до края на май са били 6,1 трлн. рубли (98,05 млрд. долара).

Преди време от финансовото министерство на РФ обявиха, че наличните средства в резервния фонд на страната през юни са паднали с почти 1 на сто до 38,22 млрд. долара. Златно-валутните резерви на страната се оценяват на около 396 млрд. долара.

Централната банка на Русия прогнозира спад на БВП за второто тримесечие в рамките на 0,2-0,5%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още по темата: Федерален резервРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
4
 
! Отговори
до 56 от славянин преди 7 години
Знам че има разлика между дефицит и дълг бе, *** ''демократичен'', ти защо мислиш че не знам!?
24
6
 
6
 
! Отговори
ист русофила. преди 7 години
Да не си помислите че Русия отива към фалит. Само икономиката и баталясва, но се превъоражава.Демек слаба икономика, силно въоражение. Русия се бори за мир.Питали радио Ереван, ще има ли трета световна война.Радиото отговорило -няма да има война, но такава борба за мир ще настане, че малко хора живи ще останат.
23
1
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен46 Да, ама имат, нали, а ние стоим и чакаме като просяци дани пусне нещо ЕС в паничката, че сме живи умряли без това...До 48. Я ни обясни разликата, защото ще помислим, че дълговете само се взимат, а не се връщат, тоест, не са перо в бюджета, тоест, не са в -, тоест, са само приход, а не предполагат разходи и дефицитПомниш ли Луканов и Мораториума му?
22
5
 
10
 
! Отговори
iславянин преди 7 години
''Малка'' грешка направих по-долу - дългът на онези ''най-великите'', с най-голямото БВП не е 20 милиарда, а гони 20 трилиона!
21
7
 
5
 
! Отговори
БГ преди 7 години
До до 14 от славянинИбрико, между дефицит и дълг има разлика, но това еничарските ви акъли не го знаят! Вие даже и гуруто Маркс (за Мадуро и Путин) не сте прочели!Жалка ибрикчийска порода сте от ЮРУШ на сидер ага!Да живее България!
20
2
 
10
 
! Отговори
Яни преди 7 години
Вие правите ли разлика между бюджетен дефицит и дълг.
19
6
 
5
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 7 години
Всичко ни е китайско, ''демократче'', изглежда трябва да обичаме най-много шинците затова, и трябва ли ширпотребата ни да е руска, за да обичаме РУСИЯ! КАКВА ''ЗДРАВА ДЕМОКРАТИЧНА ЛОГИКА'', САМО!?
18
6
 
5
 
! Отговори
мен преди 7 години
До 25 не си прав не е така има и други с ракети дет немат кво да ядат. Ама странно или не и те боготворят баткото на волана дет качил 40 кила заради хранителни проблеми. Ама нема се плашат руснаците за има нема 5г. ше стигнат северна корея и ше сануват фалита на САЩ И ЕС.
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие разлика между дефицит и дълг правите ли ?
16
8
 
8
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 7 години
Русия имала дефицит 23 милиарда долара!? Странно колко е дефицитът на онези с ''големите БВП-та''!? А понеже американците са ''най-великата и силна каша от всякаква *** на планетата'' и ''могат да си правят колкото искат дългове'' затова са си сложили на Уолстрийт електронно табло, което постоянно да им показва всяка секунда колко им е стигнал дълга - сега официално гони 20 милиарда (неофициално е в пъти повече)!
15
10
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Не ревете на чужди гробища, те са голяма страна, имат и ресурси, и промишленост, и население...Я погледнете в нашата си кочинка? Сега, нетно, ние колко дълг имаме, заедно с последните заеми???? А колко народ сме, и намаляваме а и нищо, освем труженички не можем да изнасяме....
14
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ооооо Ердоганчо се извини на Путин, заради това, че заслужено е свалил руски самолет нарушител. И само защото човека мисли за народа си и не иска да го оставя беден и гладен. Макар туризмът в Турция да не е основно средство за пълнене на хазната.Скоро да не видим Путинчо да се извинява на Запада, че незаконно е анексирал територии от суверенни държави, че е пращал руски войски да бъдат терористи в Украйна, че е свалял пътнически самолет... и т.н.
13
12
 
13
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Като си окупират Крим да си търпят последствията.
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А споко! Докато стигнат Мъдуро и Ким още много има да се стараят! Изостават, братушките, изостават... въпреки, че другаря Путин много се старае.
11
6
 
18
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
Русия ще фалира на 30 февруари в 25 часа. Има един народ от чернокожи зад океана, който произвежда предимно военна агресия и окупация и се опитва да дразни мечока като му обикаля границите, и подкупва политически *** като нашия Плевльо, но в най скоро време ще бъде на колене. Колкото до Волен, в Русия го ползват за циркаджия да ги забавлява... ясно им е, че е продажник.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама водка има ли по магазините? ИМА! Тогава няма са плашите, всичко е наред. Ще стане страшно чак като свърши водката, до тогава няма проблеми.
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20абе те и другите имат ракети ама има и какво да ядат:))
8
4
 
10
 
! Отговори
кк преди 7 години
Бг не са на червено само русия
7
19
 
26
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 7 години
Айдеее, уж българските добре платени медии пак фалираха Русия. :)За 87-ми път тази година ... :)
6
22
 
24
 
! Отговори
до трoл No11 преди 7 години
То затова в САЩ има 3 млн руснаци, защото е много зле. Мухахаха