Русия "на червено", дефицитът й стигна $23,37 млрд.

Доходите на федералния бюджет на Русия са паднали с 13,4%
3 юли 2016 09:57,
433
Русия "на червено", дефицитът й стигна $23,37 млрд.
Снимка: архив, Reuters

Дефицитът на руската хазна за първите 5 месеца на годината е достигнал 1,5 трлн рубли (23,37 млрд. долара), съобщава gazeta.ru, цитирана от "Монитор". Сайтът се позовава на официална информация от сметната палата на страната.

В отчета се казва още, че доходите на федералния бюджет на Русия за периода са паднали с 13,4% и са били 4,6 трлн. рубли (71,68 млрд. долара). В същото време разходите на руската хазна от началото на годината до края на май са били 6,1 трлн. рубли (98,05 млрд. долара).

Преди време от финансовото министерство на РФ обявиха, че наличните средства в резервния фонд на страната през юни са паднали с почти 1 на сто до 38,22 млрд. долара. Златно-валутните резерви на страната се оценяват на около 396 млрд. долара.

Централната банка на Русия прогнозира спад на БВП за второто тримесечие в рамките на 0,2-0,5%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още по темата: Федерален резервРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опитите да се сравнява Русия със световни сили като САЩ, Китай или ЕС са просто трогателни. Та цялата икономика на Русия е колкото на град Ню Йорк. Да, ама Русия има ядрено оръжие и ракети. А да сте чули САЩ или Китай да се хвалят с ядрените си оръжия или ракети?
184
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия измести Саудитска Арабия като най-голям вносител на нефт в Китай. Износът на руски нефт за Китай се е увеличил с почти 42 % и е достигнал 22 милиона тона от януари до май тази година според данни на Генералната митническа администрация на Китай. Саудитска Арабия вече е на второ място с 21.8 милиона тона.
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 2007 г. едно от всяко осмо дете в САЩ живее благодарение на талоните за храна; днес тази цифра е едно от всяко пето дете.
182
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да *** руските мекерета *** силно зависи от цената на нефта. А в близките години няма да стане $150. Такава е съдбата на държавите, които са суровинни придатъци на развитите държави.
181
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бюджетен дефицит от 10-15% означава, че човекът, който е писал бюджета нищо не разбира от икиномика. Това е. Путин или хората му или са лъгали с бюджетната рамка или са били излъгани от някого, тоест са некомпетентни.
180
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 266Около 41% от американците в трудоспособна възраст, имат непогасени здpавни вноскиа в путинландия не са и чували за здравни вноски :)
179
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 262Егати тъпотията . САЩ има 19 трилиона и 300 милиарда дефицит,тръгнали да съчиняватза Русия ,, на червено ,,с 23 милиардаСАЩ имат икомомика и не им пука от този дефицит, а получовеците нямат.
178
1
 
8
 
! Отговори
Ами сега? преди 7 години
Може да имам много пари, но да нямам какво да си купя с тях или да нямат никаква стойност за другите. Може да имам нефт, но ако не става за нищо, значи ще съм беден. Например, България ще стане много богата, ако някой реши че има нужда от ***. В България глупави хора колкото искаш. Тогава, ще имаме голям износ и ще влязат много пари. Дай боже да дойде скоро това време, за да може този капитал да замине за чужбина.
177
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати тъпотията . САЩ има 19 трилиона и 300 милиарда дефицит,тръгнали да съчиняватза Русия ,, на червено ,,с 23 милиарда .Толково ли е *** свободната ни преса ?Асо Русия е на червено ,то САЩ на какво червено са ?Кърваво червено ,омесено с фекалии ли?
176
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Solar Power Айде стига папагалщини бе ! Ще инвенстираш ,дръжки . В какво ще инвестираш ?То чушките и доматите ни са внос ,ще инвестираш . Та нали ,управляващите ни демократи първи гледат да смажат някое производсто ако малко се възроди .В колониялната ни държава няма нужда от развитие . Трябва им бедна държава с беден и угнетен народ за по лесно подчинение .А това за инвестиране ,умно ,само в частни инициативи са КЛИШЕТА .
175
3
 
6
 
! Отговори
Ауслендър преди 7 години
Ами да спрат да правят оръжия и диверсантски акции, да плащат за кибер воини, и да помислят за народа си... Ко%пилита московски!!!
174
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МУУХАХА!НА ЧЕРВЕНО!НАЗ ОГРОМНА ДЪРЖАВА С БЕЗБРОЙ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА!А КВО ДО КАЖЕМ НИЕ С ГАЙДИТЕ...НАСЕЛЕНИЕ КОЛКОТО ЕДИН ПО ГОЛЯМ ГРАД..А КОЛКО МИЛИАРДА СМЕ ВЕЧЕ ВЪТРЕ?И КОЛКО ОЩЕ ЩЕ ЗАТЪВАМЕ ТЪЙ КАТО НИЩО НЕ РАБОТИ В ТАЯ ДЪРЖАВИЦА А СЕ РАЗДАВАТ ПАРИ НА РАЗНИ ПАРА ЗИТИРАЩИ !
173
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен245Ами чети бе yшанке, не повтаряй само лъжите на Бялата Златка
172
0
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До АнонименДо ГУРБЕТЧИЯ Живеем по -добре, таратанци .Тези дни навсякъде публикуват е над 77 % от населението мизерства,тук някой се тъпо и упорито ,,едно баба си знае ,едно си бае,,Сигурно затова Ердоган ,,удари чело ,,пред Путин защото онези,,по- бедните от нас,, милиони руснаци не са в Турция .. А в Кипър с над 300% повече туристи от русия ,и в Гърция и в Крим . Били бедни . Де да бяхме бедни като тях. ОТИДИ В РУСИЯ ЩОМ ИСКАШ ДА СИ БЕДЕН КАТО ТЯХ ! АЗ ИСКАМ ДА СЪМ БЕДЕН КАТО ГЕРМАНЕЦ !
171
4
 
7
 
! Отговори
EUSSR преди 7 години
Всеки път се смея като чета как нашенските триполови пишман демократипогребват Русия .
170
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Типично в стила на бай *** .Лъжи ,мажи ..,,Че ти с мен ли ще се надреварваш бе ,кьорпе ,,Лъжи ,лъжи ,мажи ,а дано хване дикиш !Ей затова хората в Европа намразиха и Брюксел ,и ЕС и демокрацията ,заради лъжите .
169
7
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До До 223Не съм съвсем сигурен. Тези които вземат по 150лв. пенсия имат всичките собствени жилища. Това навън го няма. Да са си инвестирали парите правилно. Ако ти след 30-40 години разчиташ на пенсията от държавата си свършен. Работи сега, бори се инвестирай си парите умно САМО в частни инициятиви и след 30-40 години ще си вземаш нормална пенсия от частно. Не чакай на държавата. И нашите дядовци и баби е трябвало да се борят срещу комунизма след 1945-та за да могат да си инвестират парите.
168
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Рефинансиране ,а дългът расте .По кротко с грухтенето ,Такова ,, рефинансиране,,е такива като теб,от *** . Дългът беше 9-10 милиарда . Как рефинасираш 10 милиарда със нови 20 милиярдя .Т.е. новият дълг става още по -голям . А това че 73% е дългът от БВП го ,,изквичаха ,,и в Телеграф и 24 часа и в .... . Така че ако ще се грухтиш в полза на новият дълг ,грухти срещу пресата .
167
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е.ба и се ча.мата на матушка русия, крим и чизериите които правят в украйна солено ще ив излязат!
166
3
 
8
 
! Отговори
Митев преди 7 години
До АнонименВсъщност Путин "удари чело" пред Ердоган