Меркел обеща: Печелим войната с тероризма!

Още не можем да повярваме, сподели германският канцлер
15 юли 2016 11:22,
136
Меркел обеща: Печелим войната с тероризма!
Снимка: Reuters, архив

Германския канцлер Ангела Меркел осъди атентата във френския град Ница, при който бяха убити най-малко 84 души, и заяви, че Германия ще остане на страната на Франция в борбата срещу тероризма, предаде Ройтерс.

Всички събрали се на срещата на върха на страните от Азиатско-европейския форум (АСЕМ) не могат да повярват, че в Ница е било извършено подобни масово убийство, заяви Меркел в кулоарите на срещата между лидери от Европа и Азия в монголската столица Улан Батор.

Още по темата

В борбата срещу тероризма Германия е на страната на Франция, редом с много други. "Убедена съм, че въпреки всички трудности, ще спечелим тази борба", увери германската канцлерка.

Новият британски външен министър Борис Джонсън заяви, че е шокиран и натъжен от нападението в Ница, където въоръжен с огнестрелно оръжие нападател се блъсна в тълпата с тежък камион.

Ватикана следи с огромна загриженост развитието на събитията в Ница и осъди категорично атентатите, заяви говорителят на папата отец Федерико Ломбарди в писмено изявление.

"От името на папа Франциск изразяваме нашата съпричастност и солидарност със страданието на жертвите и на целия френски народ, в ден който трябваше да бъде повод за голям празник", добави той.

"Осъждаме най-категорично всяка проява на убийствена лудост, омраза, тероризма и всички посегателства срещу мира", подчерта отец Ломбарди.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също поднесе съболезнования на близките на загиналите при атаката в Ница, предаде ТАСС.

Алиансът е напълно солидарен с Франция, подчерта Столтенберг. Той отбеляза, че мишена на нападението са били "невинни хора и основните ценности, които НАТО защитава.

"Тероризмът никога няма да победи демокрацията, свободата и нашето отворено общество", изрази увереност Столтенберг.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
16
 
! Отговори
анонимна преди 7 години
Трябва да се учим от великите сили, а не да се правим на умни. САЩ приемат ли мигранти и защо има визи? А Европа е разграден двор - може да е психично болен, а не терорист.
79
2
 
11
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Жертвите на тероризма са хиляди и нито един не е пострадал даже от пиян руснак.Но болната логика на Сащ Ес и Нато Русия е основен враг...според ме Русия е враг на безхаберието безодговорността слуугинажа мракобесието.На мушка сме на терористите глупави неадекватни "ръководители от Сащ Ес и Нато...."
78
1
 
19
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 7 години
Един от главните виновници за тероризма е Ангела Меркел жената която подмами хиляди бежанци да тръгнат на хиляди километри пеша.Това не може остане безнаказано .Жалкото е че страдат обикновените хора.
77
1
 
29
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 7 години
ТАЗИ ТРЯБВА ПУБЛИЧНО И ПРЕДАВАНО ОТ МЯСТОТО ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ПО ЦЯЛ СВЯТ ДА БЪДЕ ОБЕСЕНА. ТЯ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ГЛАВЕН ВИНОВНИК ЗА НАСТОЯАЩАТА *** ЕВРОПА. ПОЛИТИКАТА НА ВАШИНГТОН УСПЯ АМА ТИЯ ГЕЙОВЕ ОТ ЕС ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ. КОГАТО ПРЕВЪРНАТ ЕВРОПА В БОЙНО ПОЛЕ МОЖЕ МАЛКО ДА ИМ ЩРАКНЕ В ПРАЗНИТЕ КРАТУРИ.
76
1
 
25
 
! Отговори
ЩАЗИ преди 7 години
Дай оставка,дебела глупава бабо!
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази трябва да я разчекнат между четири трактора на Плас Етоал
74
0
 
52
 
! Отговори
Man United преди 7 години
Не само, че не я печелите, но не си мърда те и пръста! Накрая всичко ще се обърне срещу вас!Не е далече момента, в който цялото общество ще скочи! Тласкате света към трета световна война!Защо 15 години най-великите военни сили немогат да се справят с няколко групи брадясали *** с калашници? Вие за *** ли ни взимате ?
73
0
 
25
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Всичко е много по-сложно отколкото изглежда. Дори да се затворят границите има такива, които са вече с гражданство в съответната държава, като случая в Ница и е много по-лесно да организира атентат.Трябва да се прекрати финансирането на тази групировка и всички, които излизат и оплакват загиналите да престанат със задкулисните игрички! Как може да имат средства, а да не могат да ги сринат? Ами могат защото имат иЗгода пък на нас друго разправят!
72
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бечелиш ми ****.СПРАВЕТЕ СЕ С БЕДНОСТА В ЕВРОПА
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле какви глупости се пишат!
70
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В края на речта си мути е забравила да покани още амунджи!
69
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната е Европа срещу Саудитска Арабия !!!Никъде не се споменава това... ЗАЩОСА и САЩ са създателите на ИД и продължават финансирането им!Защо малумните журналисти мълчат !?!?
68
0
 
38
 
! Отговори
Вилкомен преди 7 години
Как я печелиш тази война? Като караш медиите да крият истината за хилядите насилени германки ли?
67
0
 
25
 
! Отговори
и преди 7 години
Затваряне на границите за всякаква ***! Това не е политика, това вече е въпрос на оцеляване!Меркел да я изселят да живее при тях!
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои, макар че сме на едно мнение с тях за другото, все още си въобразяват, че родените в Европа са ядрото на атентатите, а "клетите бежанци" все още чакат... Е, не е така, драги оптимисти, сутринта четох статия съ статистика - от ЕДИН МИЛИОН "клети бежанци" в Германия, всичките нахъсани за работа и с високи образования, точно 54 човека са се хванали на работа. Не, не 54 000, а именно 54 (петдесет и четири). Другите да не си почесват топките? Не, въоръжават се и, както е видно, гърмят.
65
1
 
21
 
! Отговори
Merkel преди 7 години
Моята борба с тероризма включва масово приемане на исляма и покриване на европа с джамии.
64
0
 
23
 
! Отговори
123456 преди 7 години
При положение, че вече има толкова невинни жертви, не само в Ница, но и по други места и да се твърди, че се печели е лудост!Тази Меркел в затвора или вън от политиката.
63
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де,да кажем,че са влезли добри,мирни хорица,а след едно поколение(когато нараснат двойно),нали пак няма да са интегрирани,нали и те,ще се обърнат към исляма,и тогава жална ни майка с тази армия
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичката *** която дойде - незабавно обратно и пълно затваряне на границите на Европа за всякаква незаконно прииждаща ***. Това вече не въпрос на политика, а политика на оцеляване. Колко още човешки живота трябва да струва безумната политика на още по-безумната грозна немска леля.
61
1
 
26
 
! Отговори
Pin преди 7 години
Когато мюсюлманите в Европа станат 90% няма да има нужда от терористични актове. Така войната с тероризма ще приключи. Меркел хамъм трябва да призове за повече емигранти не само от Близкия изток, но и Индонезия, северна и западна Африка + всички мюсюлмани от Русия и Америка. С тези по-сериозни мерки войната с тероризма ще приключи за няколко години. Европейците да потърпят - малко остана !