Меркел обеща: Печелим войната с тероризма!

Още не можем да повярваме, сподели германският канцлер
15 юли 2016 11:22,
136
Меркел обеща: Печелим войната с тероризма!
Снимка: Reuters, архив

Германския канцлер Ангела Меркел осъди атентата във френския град Ница, при който бяха убити най-малко 84 души, и заяви, че Германия ще остане на страната на Франция в борбата срещу тероризма, предаде Ройтерс.

Всички събрали се на срещата на върха на страните от Азиатско-европейския форум (АСЕМ) не могат да повярват, че в Ница е било извършено подобни масово убийство, заяви Меркел в кулоарите на срещата между лидери от Европа и Азия в монголската столица Улан Батор.

Още по темата

В борбата срещу тероризма Германия е на страната на Франция, редом с много други. "Убедена съм, че въпреки всички трудности, ще спечелим тази борба", увери германската канцлерка.

Новият британски външен министър Борис Джонсън заяви, че е шокиран и натъжен от нападението в Ница, където въоръжен с огнестрелно оръжие нападател се блъсна в тълпата с тежък камион.

Ватикана следи с огромна загриженост развитието на събитията в Ница и осъди категорично атентатите, заяви говорителят на папата отец Федерико Ломбарди в писмено изявление.

"От името на папа Франциск изразяваме нашата съпричастност и солидарност със страданието на жертвите и на целия френски народ, в ден който трябваше да бъде повод за голям празник", добави той.

"Осъждаме най-категорично всяка проява на убийствена лудост, омраза, тероризма и всички посегателства срещу мира", подчерта отец Ломбарди.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също поднесе съболезнования на близките на загиналите при атаката в Ница, предаде ТАСС.

Алиансът е напълно солидарен с Франция, подчерта Столтенберг. Той отбеляза, че мишена на нападението са били "невинни хора и основните ценности, които НАТО защитава.

"Тероризмът никога няма да победи демокрацията, свободата и нашето отворено общество", изрази увереност Столтенберг.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
17
 
! Отговори
Бай минчо преди 7 години
Атентатите се извършват от хора родени в съответните държави.Терористите сред бежанците още не са се активизирали. Всичко тепърва започва, братя европейци!
59
0
 
19
 
! Отговори
Онуфри преди 7 години
Кухата лейка нали си покани милион и горница пришълци от които по най-скромни очаквания на разузнаването има поне 4 хиляди обучени джихадисти. Тая трябва незабавно да бъде съдена и махната отвсякъде, защото е пряко виновна с либерастката си политика за хилядите почернени европейски семейства.
58
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Анонимен 68 : Ааа, Баба ти Меркел там - по арабско ще върви като абитуриентка...
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено,че печели войната,до следващия голям атентат,предполагам до месец.
56
0
 
18
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Няколко пъти се повтаря, че Германия ОСТАВА на страната на Франция ? Защо ? Има ли и друг вариант ? Например - Германия осъжда Франция...
55
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел, германска с****о, вкара тая *** в Европа и сега няма отърване! Сега Франция масово да отнеме двойните гражданства на всички араби и подобна *** и с Мистралите да ги прати заедно с Меркел там, от където са дошли! Горките хора, жалко за жертвите! Лека им пръст!
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Печелим войната с тероризма, каза Меркел от Улан Батор, Монголия.
53
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато германския канцлер е на пряко подчинение на янките и с встъпване в длъжност подписва канцлеракта и отвъд океана дърпат конците чрез Германия на цяла Европа, няма бъдеще за ЕС. А подписването на договор като ТТИП ще ни направи задния двор на янките, част от пътя им към световно господство и "нов световен ред". Ликвидирането на националните култури и държави е първия им приоритет. Унищожаването на семейството със създаване на "много полове" е втория. Кой реално има сметка е въпросът...
52
0
 
21
 
! Отговори
.... преди 7 години
Как точно ще бъде спечелена войната. Нови фанатици и потенциални терористи непрекъснато ще се появяват. Не можеш да промениш съзнанието на стотици хиляди мюсюлмани.... Колкото глави да режеш на ламята , ще се появяват нови. И как точно ще сплашиш някой , който така или иначе е решил , че трябва да умре. Трябва да се изчисти Европа , но заради такива толерасти като МЕРКЕЛ , това никога няма да стане !
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все още неможе да Повярва Ще Повярва Ще ПовярваВ най скоро време ще ПовярваБроени са и ДнитеНАТО също били Много НатъжениВиж ти какви работи
50
0
 
25
 
! Отговори
уууууууууууууууууууу преди 7 години
Тая тотално вече е на Марс.....
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
a taka o6te priemaite EMIGRANTI,ALAX E VELIK
48
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да гориш в Ада, *** мръсен- Ти си виновна!!!
47
1
 
19
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Ко? Не! Печелите един ислямски шут отзад и един .... отпред! Ае моля ви се. Смешници.
46
1
 
30
 
! Отговори
Дуле Савич преди 7 години
Ти! Ти си виновна за всичко! Ти и твоята идея за икономически растеж! Ти и твоето желание за евтина работна ръка в лицето на бежанците! Ти ги докара тук! И ти сега ми фантазираш врели-некипели, че сте щели да спечелите войната срещу тероризма?! Тази война отдавна я загубихте! Факт! Вземи и свали розовите очилца и имай поне достойнството да се извиниш на стотиците невинни данъкоплатци, които загубиха членове на семействата си!
45
0
 
27
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Вие не можете едни араби да усмирите,борбата с тероризма ще печелите,изкукуригала бабичка
44
1
 
18
 
! Отговори
ясно преди 7 години
Зад терориститете седят ЦРУ, ОАЕ и Катар. Организатора и двамата спонсори . Айде почвай да ги бориш.О, забравихме , то и ти си на заплата при ЦРУ.
43
1
 
22
 
! Отговори
Асенчо от маалата преди 7 години
Печелиме от войната с"тероризма"....Меркел.
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едни и същи приказки всеки път. Стига с тези приказки. Необходими са действия.Като за начало за тероризъм трябва да се изпълняват инстантно смъртни присъди. За всички съучастници и помагачи. Това е демокрация!
41
0
 
22
 
! Отговори
je suis преди 7 години
Европа през 2016 под мъдро и толерантно управление с изповядване на либерални и демократични цености: Прегазени деца,разкъсани хора и насилени жени! Ноеини превърнати в хроники на терора! Дните без жертви се броят на пръсти!? ДОКОГА!? НАРОДЕ!?! НИЩО ЧУДНО, ЧЕ НЯКОЙ СИ НАПРАВИХА EXIT-а!