Атентаторите - на свобода! Въоръжени и опасни...

Органите на реда обявиха, че жертвите са 6, ранените - много
Обновена: 22 юли 2016 23:03 | 22 юли 2016 23:00,
223
Атентаторите - на свобода! Въоръжени и опасни...
Снимка: Reuters

Атентаторите, които стреляха в заведение в мол в Мюнхен, убиха и раниха хора, не са заловени. Те са някъде из града и полицията ги издирва.

Информациите за тях са противоречиви. По данни на свидетели стрелците са трима и са с "дълги пушки".Те са въоръжени и опасни, съобщиха от полицията.

Още по темата

На специален брифинг в часовете след стрелбата говорител на полицията обяви, че трима души са загинали при стрелбата в търговския център. Повече са били тежко ранените.

Говорителят съобщи още, че органите на реда работят изключително бързо, напредват и смятат, че стрелците все още не са напуснали града.

Полицията обяви, че пътищата около Мюнхен са затворени и призова шофьорите да избягват да минават по тях, освен ако не искат да помогнат на органите на реда.

Междувременно жителите на Мюнхен отвориха вратите си за непознати, които не могат да се приберат заради извънредното положение в немския град.

Facebook задейства приложението "В безопасност съм", с което жителите и гостите на Мюнхен да уведомят близките си, че не са пострадали.

Както Dnes.bg писа цялата транспортна система в града е спряна и полицията изпрати спешен есемес до всички, намиращи се в града, като ги посъветва да избягват публични и многолюдни места.

Най-добре е хората да стоят вкъщи или на закрито поне докато трае операцията по издирването и залавянето на нападателите, разгласи полицията, цитирана от БТА.

До момента няма заловен нападател. Списание "Фокус", без да посочва източници, съобщи, че един от нападателите е мъртъв, след като се самозастрелял в главата недалече от търговския център. Полицията не потвърждава това.

Според говорителя на мюнхенската полиция Томас Бауман, цитиран от ДПА, въоръжената атака е започнала от ресторант за бързо хранене в мола малко преди 18 ч местно време.

Радио "Байеришер рундфунк" предаде, че магазините в центъра на града са затворили с клиентите вътре, макар че съобщенията за стрелба в центъра се оказаха неверни.

Полицията евакуира и централната гара на Мюнхен, като спря движението на всички пристигащи влакове още извън чертите на града. Спряно бе и движението на целия градски транспорт.

Правоохранителните органи разпространиха съобщение, че е обявена "остра терористична ситуация" след стрелбата в мола. Най-вероятно става дума за тероризъм", съобщи представител на полицията, цитиран от ТАСС.

Търговският център "Олимпия", където избухна стрелбата, се намира именно в северната част на баварската столица, недалеч от олимпийския център.

Властите в съседната провинция Баден-Вюртемберг изкараха масирани полицейски части да патрулират по улиците и съобщиха, че ще изпратят подкрепления и на колегите си в Мюнхен, предаде баварското радио, цитирано от Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До демократ..има-има. Какво искаш да кажеш??? Тези факти на никого нищо не говорят, само ти си имаш някакви въртоглави мисли.
63
0
 
3
 
! Отговори
ДО МЮНХЕН преди 7 години
Ще ги познаете след няколко дни .Ще си купувате банички от тях .
62
1
 
11
 
! Отговори
бочко преди 7 години
Аллах е в бар !
61
0
 
17
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Такааа, кво праиме сиа... Значи, ако решат терористите и направят нещо подобно едновременно в 20-30 града на Германия и Франция - какво става ???? Пълен блокаж на държавите !!! Оказва се, че много са лесни за завоюване западните демокрации. А пък ние сме лесни - който победи с него сме !
60
3
 
1
 
! Отговори
демократ..има-има преди 7 години
9 септември 1999 г. - Москва, Русия. Взривен 9-етажен жилищен блок на ул."Гурянова". Загиват 84 души.13 септември 1999 г. - Москва, Русия. 8-етажен жилищен блок на шосе Каширское е напълно разрушен от експлозия. От 120 регистрирани обитатели са спасени само 9 души.16 септември 1999 г. - Волгодонск, Русия. Взривен жилищен блок. Загиват най-малко 6 души, 28 са ранени.8 август 2000 г. - Москва, Русия. Атентат в московското метро. Загиват 7 души, 64 са ранени.5 февруари 2001 г. - Москва, Русия. Експлозия на взривно устройство в една от най-натоварените московски метростанции "Белоруская".
59
0
 
19
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Президента ви Плевнелиев ще има ли очи да ви говори за европейски ценности ? И соломонката паси? Виждате ли до къде се докараха евроатлантиците. И то комай сега започва.
58
1
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Пак ли Путин ви е виновен , бедни ми умствено евроатлантичета? В Русия що няма атентати? Щот руската граница се пази. А еврогейската е отворена за кой отде дойде!
57
21
 
2
 
! Отговори
демократ преди 7 години
Терористите били с руски оръжия и крещели " Путларах акбар". Ясно е кой ги финансира!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 202 Сериозно - а Шейтана , него кой ще го завладее .
55
2
 
3
 
! Отговори
202 преди 7 години
Жените трябва да носят хиджаб и дълги рокли в адската горещина , въпреки свободния режим- не се гледа с добро око на различните. Те са просто нещастни хора, макар да нямат право (пак според религията си! )да се оплакват.....
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно се сбъдва онова което го пишело в Корана -че Европа ,а и впоследствие света щял да бъде завладян от исляма. Преселението започна и затова се втурнаха толкова много мюлулмани към Западна Европа -те просто четат Корана и следват повелите на своя пророк..Според него времето на "пришествието е точно сега! Войната в Сирия беше само повод или знак за всички мюсулмани да се вдигнат и да щурмуват Европа. Но има и чисто географски причини. Знаете ли колко градуса е сега напр.в Кувейт (който е в пустинята)-около 50!Има и пясъчни бури които правят хората там практическо постоянно болни .Жените Т
53
0
 
32
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Меркел ги приютява,облича и храни за да може по късно тези същите "бежанци" да убиват,изнасилват и грабят тези от чиито данаци се плаща за да имат този лукс! Каква пародия на демокрация и хуманност към тези който идват с намерение да мародерстват и убиват в нашият свят... Нима няма място за тях във богатите ОАЕ,Катар,Йордания...какво правят тук и защо ги пускате "Европейци@"?!?!
52
1
 
20
 
! Отговори
Гаварит Меркел преди 7 години
Майне лийбе мултикултурише германцен, дас ист ултра деснише екстремистен, нихт мусулманише терористен!!
51
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хасан, Мохамед и Рамзи ... чисти германци
50
1
 
11
 
! Отговори
|\/|art!n преди 7 години
Точно поради такива приказки, ама от другата страна на барикадата, стават тея неща които виждаме. Ако всички религиозни *** измрат днес, утре повече от половината конфликти на този свят ще бъдат история.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 192: ДОКАТО СЕ ПРОДАВА ДРОГА "ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ" В ЦЕЛИЯ СВЯТ , ДА ОЧАКВАМЕ ЛИ НАВСЯКЪДЕ , ПОРАДИ БЕЗБРОЙНИТЕ ДРОГИРАЩИ СЕ ЧОВЕЦИ , НАПАДЕНИЕ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН , ИЛИ СМЪРТТА СИ НА ПЪТЯ ?! А ТЕЗИ , КОИТО СЕ ДРОГИРАТ ДО КЪДЕ ЩЕ СТИГНАТ ?! И ЩЕ ОСТАВЯТ ЛИ ПОЛИТИЦИТЕ ТОЗИ КОШМАРЕН ПРОБЛЕМ/дрога правеща човека убиец и самоубиец/ДА УСКОРИ САМОУНИЩОЖЕНИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО?! НИМА Е ТОЛКОВА ВАЖЕН ТОЗИ НАЧИН ЗА ПРАВЕНЕ НА БЪРЗИ ПАРИ , ТА ДА СЕ ДОВЪРШИМ ГЕРОЙСКИ ДРОГИРАНИ МНОГО СКОРО ?!
48
2
 
6
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
ИФИЦЯЛНА ИНФОРМАЦИЯ НЯМА ИМА САМО ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ , ТОВА ДА НЕ ВИ Е НОВИНАТА ЗА МИТЬО ОЧИТЕ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МОЛЕТЕ СЕ НА ВСЕВИШНИЯ !!! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЕТО ТОВА И ВСИЧКО ПОДОБНО ЗА ЧОВЕКА ! НО ОСВЕН МОЛИТВИ ТРЯБВА И ДА ПОЛОЖИМ УСИЛИЯ ДА СЛЕДВАМЕ ПРАВИЛАТА МУ ПОДОБРЕ ОТ ВСЕКИ ДРУГ ПЪТ! ИЗХОД ДРУГ НЯМА , АКО И ДА НИ ЛЪЖАТ "БОГОБОРЦИТЕ" ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА "ВЯРВАЩИ"/в кого?/! НЯМА И ВРЕМЕ ЗА ЛУТАНЕ В СУЕТА И МЕЧТИ ЗА ЗЕМЕН РАЙ/няма такъв/! ЩЕ Е ТРУДНО , НО НЕ НЕВЪЗМОЖНО ! ЩЕ НИ СЕ ДАВАТ СИЛИ , ЗА ДА ПОНЕСЕМ НЕСГОДИ И СТРАДАНИЯ ! И ДА НЕ СЕ ПОДДАВАМЕ НА ФАЛШИВИ РЕЛИГИИ И НЕПРАВИЛНИ ВЕРОУЧЕНИЯ ! АМИН !!!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Басиии колко откачалки като мене не спът и седят в нета да видят тези дрогирани терористи какви са.като гледам оня от мола как не може да оцели хората около него , не е бил в казарма или е играл мн геимърски игри или е взел дрога.ценности на арабите и на демократичния свят
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетете предсказанията на Нострадамус и ще разберете какво се случва в последните години.