Стрелба в мол в Мюнхен, има загинали*

Полицията в града с мащабна акция
Обновена: 22 юли 2016 20:15 | 22 юли 2016 19:50,
199
Стрелба в мол в Мюнхен, има загинали*
Снимка: Twitter

Изстрели се чуват в най-големия търговски център в Мюнхен, Германия. Според местната NTV има една жертва и поне 10 ранени. По-рано бе съобщено за 15 жертви.

Въпреки че стрелбата в търговски център OEZ приключи, полицията съветва всички да останат по домовете си, съобщава CNN.

Според британския Индипендънт огънят е резултат от мащабна полицейска операция в града.

Видео, публикувано в социалните мрежи показва как хора бягат от мола. На една от снимките се вижда тяло на земята в търговския център.

Над търговския център кръжи хеликоптер на полицията, съобщи очевидец за Dnes.bg

Британският Мирър съобщава, че в търговския център има въоръжен мъж, който все още не е заловен от полицията.

Информационни агенции твърдят, че нападателят е един и е открил безразборна стрелба в кафене, а след това – и в подземния паркинг.

Телевизия SAT 1 съобщава, че въпросният мъж е продължил да стреля и в метрото. Движението на влаковете било спряно.

Силите за сигурност бяха във висока степен на готовност след инцидент в понеделник във влака до Вюрцбург, отново Бавария, когато афганистански младеж рани петима души с брадва. 

Властите отказват да разкрият подробности за случващото се.

Българското министерство на външните работи, обяви, че поддържа връзка с посолството в Берлин и с дипломатическите представителства в страната. Засега няма данни за пострадали българи.


Информацията е актуална към 20.11 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
33
 
! Отговори
Ева преди 7 години
САЩ е замесена, разбира се, то терориста в Ница има американска книжка от там. Е, този атентат едва ли има нешо общо с америка, но някои други...
93
0
 
33
 
! Отговори
Ю преди 7 години
Истинския ислям не е такъв, съобщиха по телевизията, че на този терорист са му давали хапчета за пдихични отклонения. А аз съм сигурен, че в тях е имало наркотик. То всички ненормалници до сега яко са били надрусани.
92
0
 
33
 
! Отговори
Л преди 7 години
Р, кажи си в прав текст, САЩ е замесената. Радвам се, че го разбираш.
91
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-хубаво било да си по-неотрална държава.
90
0
 
33
 
! Отговори
аз преди 7 години
Германия и Франция направиха груба грешка-съюзиха се с Америка против Сирия. За съжаление това са последствията.
89
0
 
33
 
! Отговори
Р преди 7 години
Ей, хора, без руснаците до никъде нямаше да стигнем. Бабите ни още щяха да говорят с турски акцент. А Русия за атентатите никаква вина няма. Путин нищо не е направил. Намесена е една друга държава... По-умните се сещаме коя е.
88
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо очите пак са гърмяли , не се спряха
87
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КомунистТо и Кадафито им го казваше, ама нали са демократи разбиращи от щастливи прасета и криви краставици, сега ша ручат правата к...вица.
86
1
 
40
 
! Отговори
Левиатан преди 7 години
До demographТова е твърде трагична тенденция за вас младите, акоот следващите избори в Германия започне тенденцията да сетърси "мустакатия" Спасител и Обединител на нацията !Това означава че се връщаме в тоталитарния период насвета, когато властвуваха личности като Мусолини, Франко, Сталин, Хитлер и др.Което ме води до мисълта че вашето поколение /тъй като моето вече мина в обоза/, колкото и неприятно да ви звучи , не ви чака нищо друго освен . . .ВОЙНА, ГЛАД и МИЗЕРИЯ !?
85
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
123 явно харесваш тръмп и неговите "политики" =>си доста ниско интелигентен =>ставаш за политик в БГ.Успех
84
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След тази мамунска изцепка с нетърпение чакам политкоректните кратуни да бъдат *** по площадите и най-накрая да ни позволят да минираме южната граница.
83
2
 
48
 
! Отговори
Към 27 преди 7 години
"ВЧЕРА ПРИ НОМИНАЦИЯТА СИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ДОНАЛД ТРЪМП КАЗА НЕЩО МНОГО ВАЖНО,ЧЕ ВИНОВНИ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В САЩ И ПО СВЕТА Е ТАКАНАРЕЧЕНИЯ ГЛОБАЛИЗЪМ,КОЙТО СЪСИПВАСУВЕРЕННИТЕ ДЪРЖАВИ И ВОДИ ДО ТОЗИ ХАОС И,ЧЕ АКО ТОЙ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ЩЕ РАБОТИ ЗА АМЕРИКА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ,А НЕ ЗА ИНТЕРЕСА НАНАДНАЦИОНАЛНИТЕ КОМПАНИИ И ГЛОБАЛИЗМА"--------------------Е точно това каза и Тереза Мей! Ей заради това успя Брекзита!!:)
82
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кьон.
81
5
 
40
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Започва подбутването и на Германия към "демократична" диктатура. Изглежда следващия исторически цикъл е не "сблъсък на цивилизациите" а сблъсък на предглобални империи. Вече имаме "президентските" империи Китай, Русия, Турция, възраждащата се UK, Франция може би..с Тръмп и САЩ стават империя.Този процес ще продължи към "шиитска и сунитски" империи..и тн. Светът върви към диктатури.Германия я очаква конституционна реформа към авторитаризъм. Това беше предизвикано от левичаро-ислямистката напаст.
80
11
 
47
 
! Отговори
Комунист преди 7 години
Да, комунистите сме итернационалисти, не сме расисти и нацисти, но сме против религията. Религията не прощава на никого! Злото идва оттам, от промитите им ислямистки мозъчета! Промита, ислямистка кратуна никога нямаше да бъде допусната в Социалистическа България! Гарантирам!
79
6
 
36
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Комунист--139;Абе нали вие бяхте най--големите ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ? Абе нали все прегърнати се рисувахте? БЕЛИ ,ЧЕРНИ и ЖЪЛТИ. Сега сте на другия полюс.
78
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са виновни нито Ердоган нито Путин. Този път съм сериозен:Населението на Европа намалява с бесни темпове. Европейските военни са без милост при бомбардировките в арабските страни. Но са много гостоприемни към бежанците които идват от там. Но тези бежанци няма да как да компенсират защото това са хора с друга култура.Сириеца Стив Джобс и Пакистанеца Фреди Меркюри са много редки изключения. Запада трябва да изгегли лапи от арабския свят и изобщо да не се намесва там. Също така да затвори границите си.
77
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съчувствия към пострадалите хора в Мюнхен!
76
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Герги "след като руснаците удариха база на САЩ и Англия ?" ТИ В РЕД ЛИ СИБАЗА най обикновен таен склад с оръжие ЗА БАРМАЛЕЙТЕ - хамците си признаха.
75
5
 
52
 
! Отговори
Комунист преди 7 години
Ей, не обиждайте комунистите! Ако комунистите бяхме на власт, щеше да има ред в България! Вие ни натресохте демокрацията. Нали искахте демокрация, ЕС и НАТО ? ЕЙ, НА ви сега демокрация! На ви! Свиквайте, щото и в България може да има терористични удари никой не е застрахован! Башар Асад каза - Тероризмът е като скорпион - може да ухапе по всяко време и на всяко място и не можеш да го спреш! Каза им го на западняците, а те не го слушаха.