Ердоган към народа: Запазете спокойствие!

Турският президент видя, че държавата оздарява
24 юли 2016 10:47,
207
Ердоган към народа: Запазете спокойствие!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган призова в телевизионно обръщение турския народ да запази спокойствие по отношение на ситуацията в страната. Речта му беше излъчена пряко в ефира на телевизия "Ал Арабия", предаде ТАСС.

Ердоган каза, че броят на арестуваните след опита за преврат в Турция военни и граждански лица е 13 156 души. Сред тях има 126 генерали.

Още по темата
Турският президент се зарече да изчисти всички държавни структури от привържениците на ислямиста Фетхуллах Гюлен, когото властите определиха като отговорен за организирането на метежа.

"Страната се избави от болестта и върви към оздравяване. Турската икономика запазва стабилността си и се развива. Очаква ни осъществяването на много нови и важни проекти", каза Ердоган, цитиран от БТА.

Междувременно стана ясно, че турските власти са задържали един от главните сподвижници на намиращия се в САЩ Фетхуллах Гюлен, обвиняван от тях за опита за военен преврат. Това заяви вчера пред репортери официален представител на турското президентство, цитиран от Ройтерс.

Халис Ханджъ, определен като дясна ръка на духовника Гюлен, както изглежда е влязъл в Турция два дни преди неуспешния преврат, каза официалният представител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
9
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
SULTANAT OF TURKEY.....WELCOME!! STRONGER...UNITED...FOR EVER!!
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Запазете спокойствие, иначе ще ви арестувам.
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя няма ли да си обръсне мустака. Супер комично изглежда с тоя мустак.
23
7
 
8
 
! Отговори
Метин Хаджъ преди 7 години
българия има нужда от повече Ислям, ако иска да оцелее. Турците и Ромите са гарант за оцеляването на бг.
22
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали турция е велика и богата? Какво правите тогава в германия и даже и в България ? Стойте си в Анадола, ходете на джамия, удряйте чело в земята по 100 пъти на ден и се лъжете един друг, че сте велики. Обаче идвате в Германия, не искате във "Велика турция"
21
4
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Абе идиотфес тоя не иска нищо друго. Освен възстановяване на османската империя. Тоя се е издигнал от нищото. Такива са най опасни. Тоя ще ти сложо фес на жена ти хиджаб. И ще се ядосва вътрешно за свинските порядки и навици на ***.
20
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90 % от турския народ е за Ердоган, защото превратът не успя. Ако превратът беше успешен, 90 % от турците щяха да са против Ердоган. Такива са турците, ако не викаш за властта, режат ти главата. Затова и всички сега са за ердоган
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината, за едни тъжна, за други радостна е че Ердоган има подкрепата на над 90% от турски народ, така че външните сили, всеки знае кои са, колкото и да се напъват да го свалят ще им бъде доста трудно. Дори да запалят нова война, както в Ирак, Либия, Афганистан и Сирия, пак ще им бъде трудно.
18
4
 
14
 
! Отговори
Българофил преди 7 години
Абе щом нашите се връщат от Голямата екскурзия... Значи нещата не идат на добре....Ердоган се изживява като Мурад I ...Лошото че Кемал каквото направи Ердоган може да сънува.... Спечели националистите в Турция Но вече Османска империя НЯМА!!! Опитат ли се да я възраждат ще Горят Балканите... НИКОГА ПОВЕЧЕ ИГО!!! БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган унищожи и малкото демокрация в Турция и вече официално превърна Турция в ИДИЛ.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като изби толкова много народ в опит да ислямизира страната което само по себе си предвещава рязане на много глави в които няма ислямско мислене, какво спокойствие иска ислямиста Ердоган ? В момента в който свърши "царството" на мюсюлманина Обама, Ердоган ще има отворена сметка срещу Америка. С какво са виновни турците които пишат на латиница и образоват жените си за да ги връщат 200 години назад ?Това е просто лудост на Ердоган, която народа му ще плати.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турция не е велика сила. ердоган се помисли за по-голям, отколкото е. турция е регионална сила и ердоган затова и страда от комплекс за малоценност. Иска му се да е велик, но е малко нищожество и това го измъчва ден и нощ. Великите сили са Русия, Китай, САЩ, Индия. Всички други са малки сили.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган ако пусне 3-те милиона тарамбуки, които държи на склад, България ще престане да съществува точно след 48 часа.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ги е страх еврозелките от един евентуален съюз между великите сили Турция и Русия. Това доста ще охлади мераците на еврогейовете за Черно море и онази флотилийка там.
12
5
 
15
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Турците, които познавам са скромни и работливи хора. И много чисти.
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти не си добре, щом защитаваш турците. Не разбирам защо трябва да лъжеш и да ги защитаваш тия питекантропи турците ? Не ги ли виждаш, че от 10ти век не са мръднали в развитието си и са варвари с нисък интелект. Познавах един турчин с квадратна глава, 2 думи на кръст не можеше да свърже. Мучеше като бавноразвит мозък. Ето такива са всичките турци, а ти ги защитаваш тия безмозъчни, азиатски варвари.
10
6
 
13
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Ердоган , ако беше образован нямаше да е толкова първичен . За другото съм съгласна . Имаме нужда от ръководител , а не някой който да продължава да лавира между чуждите интереси .
9
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България има спешна нужда от държавник като Ердоган - образован, смел и решителен, а не като нашите меки китки, които наведени само чакат да им спуснат директивите от Брюксел.
8
5
 
8
 
! Отговори
Al Ansari преди 7 години
Ердоган, чакаме парламента да приеме закона за екзекуциите!!! Парламента е там, за да изпълнява народната воля, а тя е предателите да бъдат обесени! Както правят в САЩ!
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саудитска Арабия, Либия, Египет, Ирак, части от Сирия, сега и Турция. Това реално е Ислямска държава. България вече граничи с ИДИЛ.