Германия след стрелбата: Как психото Али взе оръжие?

Политиците мислят за затягане на контрола върху продажбата
Обновена: 24 юли 2016 07:31 | 24 юли 2016 07:30,
48
Германия след стрелбата: Как психото Али взе оръжие?
Снимка: архив БТА

Германските власти разследват как Али Сонболи, 18-годишното момче, което разстреля девет в търговския център в Мюнхен, се е сдобил с оръжие въпреки, че е имал сериозни психологични проблеми.

Това обяви вицеканцлерът и лидер на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел в интервю за медийната група "Функе".

Той е категоричен, че контролът върху оръжията е занижен и се нуждае от затягане.

Още по темата
И други високопоставени представители на германските власти призовават за затягане на контрола върху продажбата на огнестрелно оръжие след стрелбата в Мюнхен, предаде  Ройтерс, цитирана от БТА.

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер, представител на християндемократите на канцлера Ангела Меркел, заяви в интервю за вестник "Билд ам зонтаг", че след нападението възнамерява да направи преглед на германското законодателство за оръжията и да поиска то да бъде подобрено, ако е необходимо.

Де Мезиер припомни, че германските законодателство в тази сфера така или иначе е много строго, което той намира за уместно,. И вътрешният министър допълва, че е изключително важно да бъде установено как стрелецът се е сдобил с използвания от него пистолет.

"След това трябва да преценим много внимателно дали и къде са необходими по-нататъшни законови изменения", заяви той.

Де Мезиер посочи, че в момента в Европа също се води дебат за нови директиви за оръжията, които подлежат на обсъждане.

Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман заяви в интервю за вестник "Велт ам зонтаг", че германската армия трябва да подпомага полицията в защитата на гражданите при възникване на терористична заплаха, предаде ТАСС, като се позова на ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
alo evropa, преди 7 години
orajieto ne e problem da se vnese v germania s toq kontrol po granicite?? za 10 evro dori ne ti proverqvat kvo karash v kolata si
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИстинатаТочно така е, досега четох и аз, че Меркеловите послушници са скрили и изопачили истината, че е бил радикален ислямски боец трениран в ислямски лагер за обучение и стрелба, и че е висок 1,80м, а тази бебешка снимка дето ни сервираха толерантните медии е за заблуда, както и факта, че БиБиСи отначало го нарече "Дейвид Сонболи", защото "Али" звучи много ислямски! Черешката на тортата беше, че се опитаха да го изкарат последовател на Брайвик и ксенофоб! Ужас и безумие!
24
0
 
2
 
! Отговори
124 преди 7 години
Под заглавието казва всичко!
23
0
 
2
 
! Отговори
мам.4ка т..и преди 7 години
т0ва ве4е е ци.низ.0ъм
22
0
 
11
 
! Отговори
Е Е преди 7 години
ТИЯ НОМЕРА ДА ГИ ПРОБУТВАТ НА ТЪПОУМНИТЕ ГЕРМАНЦИ , С ЛОЯСАЛИ ОТ ПРЕЗАДОВОЛЯВАНЕ МОЗЪЦИ. НИКАКВО ПСИХО НЕ Е ТОВА, А ЦЕЛЕНАСОЧЕН ТЕРОРИСТ. ТОЙ ОРЪЖИЕТО И 300 ПАТРОНА НЕ ГИ Е КУПИЛ ОТ МАГАЗИНА ЛЕГАЛНО. ИЗОБЩО В ГЕРМАНИЯ ЦЕНЗУРАТА И МАНИПУЛАЦИИТЕ НАДМИНАХА И СЪВЕТСКИТЕ. А ТАЯ ИЗКУКУРИГАЛА БАБИЧКА, МЕРКЕЛ, ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕНА. ГЕРМАНИЯ Е НА ПЪТ ЗА ТРЕТИ ПЪТ ДА РАЗКАТАЕ МАЙКАТА НА ЕВРОПА
21
0
 
5
 
! Отговори
KOR преди 7 години
Jalkoto e 4e takiva kato Merkel si sedqt na sigurno mqsto ohranqvani .....a obiknovennite hora plashtat za glupostite i .
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18Правят го за да продължи организираното от "трета страна" нашествие на диви орди в цивилизована Европа. И оневиняване и подпомагане на главната виновница и предателка на Европа. Европа - организирана, силна, конкурентна, трябва да бъде смачкана за да се възвиси "владетелят" на света. Човечеството трябва да се превърне в злокачествена каша от разни - полезни, вредни, здрави, болни гени, неспособно да се защитава и развива - роботоидна маса за лесно манипулиране и експлоатация.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Германия след стрелбата: Как психото Али взе оръжие?"Не "психото" а ислямистът Али.
18
0
 
3
 
! Отговори
189 преди 7 години
До Анонимен 3Туркофилите от сайта ми изтриха отговора, но аз пак ще го напиша да видим дали пак ще го изтрият. Като триете отговорите защо не триете и пост 3? Или той не съдържа нищо обидно за вас.Там наред с косоварите е имало и турци. Българи не е имало. Така че е ясно на кой му се налага да търси безплатна храна по твоята логика. *** не е имало. Имало е ердоганьовци.
17
0
 
10
 
! Отговори
марко тотев преди 7 години
Купил си лудия оръжие и решил да полудуваА аз ,с железните нерви , нямам сопа даже да се защитя,горския ме хвана докато я кастря и я конфискува
16
0
 
12
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Ако е толкова трудно да се намери оръжие в Европа ,от къде напълни камиона с такова и оня в Англия дето намерил "калашников" с два пълнителя в храстите и този 18 - годишния от къде намери този пистолет , а на мен въздушна пушка не ми продават
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението за мен е много ефикасно и логично. Правото на оръжие (може и задължение) имат само германците с ГЕРМАНСКИ корени от, да кажем, две-три поколения назад, които изповядват християнство (кръстени). Може да звучи адски налудничаво, но един мюсюлманин с бунтовни идеи няма да се покръсти в църква. По този начин дори и да има атентати, те ще са срещу брадатите пришълци - с един удар два заека. Вече обаче е крайно време да пожертват малко от "ценностиите" си, за да си запазят хората.
14
1
 
8
 
! Отговори
от диспансера преди 7 години
С обясненията от страна на властите - следващото ще е да кажат че е било резултат от спречкване за някой pokemon. Взели го под носа му и човека взел първото което има под ръка.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Населението на света скача 4 пъти за 1916-2016 г. докато на Германия спада и наваксва благодарение на внос. Няма как да не се стигне до конфликт между германските богаташи и пришълците от Африка и Изт. Европа.
12
4
 
10
 
! Отговори
анализ преди 7 години
Гледам, че главната , глобалната цел е постигната - и България, и Европа "полудя" , изтеряса по отношения на "фанатичните ***", тръгнали да избиват "неверници" въпреки , че от 1-2-3 поколения живеят в същата тази Европа.Е как пък никой не си задава простичкият въпрос - защо, как така изведнъж за последните две години се появиха тия атентати, а години , десетилетия до преди това - всички живееха мирно и тихо? Как така ? КОЙ има интерес от заклаймяването на цяла религия ? #КОЙ?
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според британския "Телеграф", Али е взел пример от Брейвик и е подмамвал и стрелял по тийнейджъри от арабски и турски произход, защото го тормозели в училище. Направил си фалшив профил във фейса, където се преструвал на красиво момиче и предлагал срещи по разни макдоналдси и т.н.Абе, пич си е в крайна сметка.
10
2
 
11
 
! Отговори
Един нещастник в БГ преди 7 години
До Едно ченгеЕ как не е имало? Нали онези с дългите пушки били цивилни полицаи, които докато пазарували в мола си мандахерцали пушките? Сигурно са стреляли, но не са улучили?Германците съвсем се изложиха:(
9
5
 
34
 
! Отговори
Едно ченге преди 7 години
Не мога да разбера, как от толкова народ не е имало някой със законно оръжие да го тресне келемето, ами са умирали чакайки полицията?! А, грешка, това не е Аризона, Охайо, Тексас, Оклахома или Върмонт, това е Евргогейския съюз, където хората са обезоръжени и чакат като овце на милостта на вълка или на овчарските кучета (колегите).
8
0
 
32
 
! Отговори
Едно ченге преди 7 години
От къде е взел пистолета? Ясно, че е незаконен, ама като не можем да контролираме черния пазар на оръжие, дай да вземем малкото останало законно оръжие от нормалните хора и съвсем да не могат да се защитят. Стига вече! Разберете, ако стане нещо всеки се пази сам, ние ченгетата не можем да огреем навсякъде, в 90% процента от случаите идваме след случилото се, за да хванем престъпника и да разследваме, не сме телохранители. За това е добре всеки да се пази сам, иначе всички ставаме овце...
7
1
 
14
 
! Отговори
летящата вещица преди 7 години
Защо никой не казва имената на пострадалите и убитите? Да видим какви е избивал? Немци или "шведи", ядрени физици.Има и един друг момент. Той е роден там, но никой не му обръща внимание. А тези, сега пристигащи хуни се радват на внимание и помощи. Сигурно затова е викал "Аз съм германец"