Нови щрихи: Мюнхен в кръв след двойка на изпит

Али Сонбол стрелял в търговския център след като бил скъсан
Обновена: 24 юли 2016 14:59 | 24 юли 2016 14:46,
82
Нови щрихи: Мюнхен в кръв след двойка на изпит
Снимка: Bild

Давид Али Сонбол, който окървави Мюнхен в петък вечерта, открил стрелбата в Олимпийския търговски център в деня, в който бил скъсан на изпит в техникум.

Това пише германският вестник "Билд ам зонтаг", цитиран от ТАСС.

Младежът, който застреля 9 души и се самоуби, е имал сериозни проблеми при общуването с връстниците си, съобщава още изданието, цитирано от БТА.

Още по темата
Нападателят е бил германски гражданин, роден в Мюнхен в иранско семейство, пристигнало в Германия в края на 90-те години в търсене на убежище. Баща му работи като таксиметров шофьор, а майка му в голяма търговска мрежа.

Сонболи е бил подложен на издевателства от връстници от турски и арабски произход.

Преди няколко години е бил ограбен и се е обръщал към полицията след побои. "Билд ам Зонтаг" съобщава, че Али Сонболи е бил диагностициран като страдащ от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Мюнхенската полиция съобщи вчера, че 18-годишният престъпник се е застрелял веднага, след като патрулни полицаи се приближили и го заговорили. Към този момент полицаите все още не знаели как изглежда нападателят, нито колко човека са извършили нападението.

Междувременно социалните мрежи са в центъра на критиките след кървавото нападение. Според повечето хора те са били не само средство за информация и помагане при разследването, но и плодородна почва за фалшиви слухове и позволиха на стрелеца да подмами жертвите си.

Тези канали бяха полезни за полицията, за да предаде в реално време информация за трагедията, провокирана от страдащия от психични проблеми младеж.

Малко след първите изстрели мюнхенската полиция публикува множество предупреждения - на германски, английски, френски и дори на турски - в Туитър и Фейсбук. Целта беше населението да бъде информирано възможно най-бързо.

Но в предизвикания от стрелбата хаос властите твърдят, че е трябвало да се справят в интернет със слухове за няколко едновременни нападения в града, за присъствие на заподозрени с дългоцевни оръжия или за бягство на нападателите с кола.

Многобройните фалшиви информации мобилизираха силите на реда и най-вече подхраниха опасенията от терористично нападение. Оттам дойде и ужасът, обхванал града. А в крайна сметка ставаше дума за изолирани действия на побъркан младеж, обясни началникът на мюнхенската полиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
12
 
! Отговори
Една читателка преди 7 години
"публикува множество предупреждения - на германски.." Що за журналисти?! На немски, няма германски дами и господа висшисти!
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До PizzettiСле аварията в Чернобил облака отиде над Белорусия, освен това радиацията беше в нормата. Пораженията бяха на място, радиация не се е разнясяла. Докато Фолксваген 10 години продаваха милиони коили които изпускат газове над нормата и причиняват емфизема и рак не белия дроб, при това са знаели и са го правели съзнателно като са фалшифицирали тестовете за вредни газове.
27
0
 
6
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
До ПустинякИ като си от свестните, защо си се кръстил "Пустиняк", да не си расъл в пустинята?
26
1
 
15
 
! Отговори
Роби сме родени... преди 7 години
Дабе ай стига с тия глупости... Са ще го изкарат депресиран отхвърлен от обществото не интегриран и т.н Муслиманчето си ги трепало щот така са му казали...А с това което се случва в Европа е само началото... Много проЗти и слаби политици има в Брюксел...Европа ще я изгори пак пожар... Не можеж да смесиш различни хора с различно мислене и да очакваш мир и единство... Единствено Българите търпим всичко благодарение на 500 г." Мирно съжителство" което ни накара да се чувстваме роби в държавата ни!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПустинякВЪВ ВЕРНИЯ "САЙТ" СИ
24
1
 
7
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Коя година е била двоиката ие убиден и дръ дръ дрън.Моля сменете немскто име Али кажете коя катедрала го е изповядала сигурно е бил католик.Остава да намерите *** да ви вярват дрън дрън дрън..
23
12
 
3
 
! Отговори
анализ преди 7 години
И каква стан тя ? Къде сте ве , плювачи по исляма ? Къде е "акбарската" връзка в това убийство?!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А да да, стига глупости, за двойка атентат! То и аз няколко пъти съм изкарвала нечестни двойки, ама да почна да стрелям ли? Това е пълна простотия!
21
9
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Любопитко. По-скоро осъзнах, че скотовете сте огромно в мнозинство, непобедимо мнозинство. Злобно, мързеливо, вечно плямпащо, мърсящо, и излючително вулгарно мнозинство от примитивни ориенталци, вземащи се за християни, но незнаещи нищо християнско. Та аз бях от по-късните, че повечето свестни и нормални вече си тръгнаха. и продължават да си тръгват.
20
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Ами как от къде оръжия-от ЦРУ например. Не съм сигурен разбира се, даже се и съмнявам. Може да е от някъде другаде в САЩ. А може и САЩ влобще не е намесена.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хъм... оръжие от къде? Патрони от къде? За да стреляш, също трябва кое що да понаучиш. Та, нещо по въпроса да споделите като информация? И как така съобщиха за още нападения, пък той бил самотен каубой?....
18
3
 
3
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
До ПустинякПустиняк, а ти защо избяга в готиния Мюнхен, да не би да си о *** л бащината си къща и си я превърнал в "в мизерна територия-***"
17
4
 
10
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
До Анонимен"На някои хора им е много трудно да преглътнат факта, че може да се случи нападение без да има връзка с исляма или с тероризма."Мъкааа, и Путин този път не са изкарали виновен.
16
4
 
5
 
! Отговори
Зи преди 7 години
Не е вярно. Това не е истински ислям. Истинския ислям не казва да убиваш. Поне така се надявам, де.
15
9
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
ееех, на кой ако не на бг форумния кибик ще му е най-ясно цялата конспирация. Като си седи вкиснал в панелката и смучи парцуца. Той с четене не се занимава. Да се чудиш как, като бг форумното кречетало е толкова прозорливо, живее в мизерна територия-*** управлявана от по-прости и нагли създания, дори от него. Германия е чудесна страна за живеене, да не говорим за Мюнхен колко е готин.
14
0
 
2
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
Начи, "Сонболи е бил подложен на издевателства от връстници от турски и арабски произход", след това, "Преди няколко години е бил ограбен и се е обръщал към полицията след побои", полицията се почесала по зад ника, а журналистите категорични, "18-годишният престъпник"И никой не се опитал да помогне на момчето.
13
0
 
6
 
! Отговори
Как така? преди 7 години
До анонимен 3, то и на мене и на сестра ми не ни е лесен живота. Обиждаха ни доста. Това значеше ли, че трабваше да стреляме? Никога няма да съжаля този, това са човешки животи, това са ХОРА! Да стреля, ама поне да не убива! Нормален ли си бе? Ами замисли се ако един от тези хора беше някой твой близък, щеше ли да го съжалиш?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
pak e myusli
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква трагикомедия се разигра в Гермния! Чак старите гърци биха се разплакали от жалост и съчувствие за двойкаджията-терорист. Ами така е като там няма шестици за религия, инача тоя би бил пълен отличник.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има поговорка: "Гузен, негонен се застрелва."