Нови щрихи: Мюнхен в кръв след двойка на изпит

Али Сонбол стрелял в търговския център след като бил скъсан
Обновена: 24 юли 2016 14:59 | 24 юли 2016 14:46,
82
Нови щрихи: Мюнхен в кръв след двойка на изпит
Снимка: Bild

Давид Али Сонбол, който окървави Мюнхен в петък вечерта, открил стрелбата в Олимпийския търговски център в деня, в който бил скъсан на изпит в техникум.

Това пише германският вестник "Билд ам зонтаг", цитиран от ТАСС.

Младежът, който застреля 9 души и се самоуби, е имал сериозни проблеми при общуването с връстниците си, съобщава още изданието, цитирано от БТА.

Още по темата
Нападателят е бил германски гражданин, роден в Мюнхен в иранско семейство, пристигнало в Германия в края на 90-те години в търсене на убежище. Баща му работи като таксиметров шофьор, а майка му в голяма търговска мрежа.

Сонболи е бил подложен на издевателства от връстници от турски и арабски произход.

Преди няколко години е бил ограбен и се е обръщал към полицията след побои. "Билд ам Зонтаг" съобщава, че Али Сонболи е бил диагностициран като страдащ от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Мюнхенската полиция съобщи вчера, че 18-годишният престъпник се е застрелял веднага, след като патрулни полицаи се приближили и го заговорили. Към този момент полицаите все още не знаели как изглежда нападателят, нито колко човека са извършили нападението.

Междувременно социалните мрежи са в центъра на критиките след кървавото нападение. Според повечето хора те са били не само средство за информация и помагане при разследването, но и плодородна почва за фалшиви слухове и позволиха на стрелеца да подмами жертвите си.

Тези канали бяха полезни за полицията, за да предаде в реално време информация за трагедията, провокирана от страдащия от психични проблеми младеж.

Малко след първите изстрели мюнхенската полиция публикува множество предупреждения - на германски, английски, френски и дори на турски - в Туитър и Фейсбук. Целта беше населението да бъде информирано възможно най-бързо.

Но в предизвикания от стрелбата хаос властите твърдят, че е трябвало да се справят в интернет със слухове за няколко едновременни нападения в града, за присъствие на заподозрени с дългоцевни оръжия или за бягство на нападателите с кола.

Многобройните фалшиви информации мобилизираха силите на реда и най-вече подхраниха опасенията от терористично нападение. Оттам дойде и ужасът, обхванал града. А в крайна сметка ставаше дума за изолирани действия на побъркан младеж, обясни началникът на мюнхенската полиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
10
 
! Отговори
антикомунист преди 7 години
До анонимен 2.Не си прав.Ислямът е агресивна религия. Нереформирана и назадничава
8
0
 
10
 
! Отговори
Учи преди 7 години
Изкарах една двойка в 11 клас. Напълно нечестна. Изпитаха ме върху урок за университета по гехнологии. Наистина, учителката беше голяма злобарка.А това какво значеше, че трябва да почна да стрелям?Хайде стига глупости! Толкова ли ЕДНА двойка не може да я преживее?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Край. Никакви двойки. Това ще е изводът на евробюрократите. Оценките почват от Добър 4+, за да има мир и спокойствие на тая европейска земя.
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновена американска история. Някакъв селянин от Глобалното американско село, се ядосал на друг селянин от Глобалното американско село и взел да пука покемони. Накрая си направил едно селфи за сбогом.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаех, че някой даскал е виновен за покемонпролитието. И фейсбук.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мир на загиналите... Трагедия. Германия не е това, което беше! Не си правете илюзии, че в Германия има ред и дисциплина!
3
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде сте бе, националисти, къде сте да ни кажете колко страшни са бежанците?
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЙ, горкото момче, тих, притеснителен, влезте му в положение на човека, голяма работа, че е убил 10 човека и ранил още 20. Съжалете го това момче, горкото момче, в училище проблеми, с жените проблеми... Ех, че тежък живот, Хич не му е бил лесен живота на човека.
1
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На някои хора им е много трудно да преглътнат факта, че може да се случи нападение без да има връзка с исляма или с тероризма.