Полицай беше застрелян в Ереван

Това е втората жертва в униформа от началото на кризата там
Обновена: 30 юли 2016 21:17 | 30 юли 2016 21:17, Веселина Йорданова
39
Полицай беше застрелян в Ереван
Снимка: БТА

Снайперист от групата въоръжени мъже, която от две седмици е окупирала полицейско поделение в Ереван, уби днес полицай, предадоха световните агенции.

Още по темата
Снайперистът откри огън от комисариата и убит един от полицаите, намиращ се в кола, паркирана на 350-400 метра от участъка, обяви говорителят на арменската полиция Ашот Ахаронян. Той поясни, че убитият е Юрий Тепаносян. Той е роден през 1986 г. и е имал три малки деца. Застрелян е в главата.

Това е вторият убит полицай от началото на кризата в Ереван. По време на щурма на полицейското поделение на 17 юли нападателите убиха заместник-командира на полицейската част, полковник Артур Ваноян. Тогава редица полицаи бяха ранени.

Няколко полицаи бяха ранени и по време на преговорите с нападателите в следващите дни.

Нападателите, окупирали полицейското поделение, са привърженици на намиращия се в затвора опозиционен лидер Жираир Сефилян. Те искат неговото освобождаване и оставката на президента на Армения Серж Саркисян. Първо те бяха взели няколко заложници от персонала на поделението, но после ги пуснаха. В сряда те задържаха в плен трима членове на медицински екип, влезли в сградата, за да окажат помощ на ранени сред нападателите. Единият от тези нови заложници впоследствие беше освободен.

Миналата нощ в Ереван имаше демонстрация в подкрепа на хората, окупирали поделението. Стигна се до сблъсъци и бяха ранени над 70 души. Няколко десетки души бяха арестувани.

Силите на реда бяха дали до днес до 13 ч. по Гринуич ултиматум на нападателите да се предадат. Ако не го направят, те заплашиха да открият огън по тях. Ултиматумът изтече и след това отекна стрелбата, довела до смъртта на полицая. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Ереван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГосподин Путин е в Словения, а не в Армения. Четете повече преди да пишете глупости!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКоя империя? За САЩ ли говорите? Четох, че е имало земетресение днес.
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде по периферията на Империята ври и кипи . Просто сме свидетели на разпадането на последната Империя на земята. Разбира се тя би могла и да оцелее , но не и със сегашното ръководство и политика . Трябва да се преформатира като съюз и да се конституира както Щатите , Канада , Австралия, Бразилия , Индия държави от нейния ранг поне като територия
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
11 а чий го търси Путин в Армения Нали знаеш че и тях руснаците са ги освобождавали уж от турците но арменците за съжаление не са имали нашата съдба защото на бърза ръка отново са влезли в състава на голяма Империя този път руската
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
една нормална държава е да стои далеч от САЩ!-------------------------9 Колко такива нормални страни можеш да изброи Започвай
10
1
 
16
 
! Отговори
Рачко Мустачко преди 7 години
Ле,ле това ЦРУ не миряса !Тъй като опита му за преврат не успя в Турция,сега решиха да свалят законно избраното правителство в Армения !И всичко това се прави за да "бръкнат в здравето" на Путин, който потдържа руски военни бази в Армения !
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ за България се отнася! Много правилно казано.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правителството в Армения трябва да се справи с терористите така, както го направиха в Турция! Няма добри терористи. В никакъв случай не трябва да допускат наивната грешка на Украйна. Най-важното правило в политиката на една нормална държава е да стои далеч от САЩ!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поради вродената простотия на местното население проекта Украйна се оказа ялов така че сега се търсят други алтернативи
6
0
 
6
 
! Отговори
тт преди 7 години
До ЖиборНе е лесно да си ид.иот нали?
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тиквата и кликата на Плевелиев паднат, и тук ще има такива "мирни протестиращи" да ги върнат на власт. Само въже за ***.
4
17
 
2
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Арменците са решили да поемат курс към по-голяма независимост и руската агентура веднага е пратила хора да им тровят живота...
3
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 7 години
Дано Арменския народ се окаже мъдър и смел и да запази държавата си.
2
3
 
25
 
! Отговори
лошо преди 7 години
До Анонимен 1Как кой? заразното зло САЩ ще окървави поредната държава....
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой мъти водата в Армения?