Над 60 души пострадаха при нови сблъсъци в Ереван

В центъра на града се събраха над 4000 души на протест
30 юли 2016 08:08, Александър Попов
15
Над 60 души пострадаха при нови сблъсъци в Ереван
Снимка: Reuters

Най-малко 60 души пострадаха при сблъсъци в петък вечерта между полицията и представители на опозицията в арменската столица Ереван, предаде БТА.

Говорителката на здравното министерство Анаит Айтаян съобщи, че по първоначални данни в пет болници в Ереван са докарани 60 пострадали.

Сблъсъците възникнаха на протестите, които се организират всяка вечер, след като на 17 юли група въоръжени превзеха полицейско поделение в Ереван с искане за освобождаване на местен опозиционер и оставка на президента и правителството.

Снощи в центъра на Ереван се събраха над 4000 души, а неколкостотин от тях тръгнаха към зоната на превзетия полицейски участък. Полицията използва зашеметяващи гранати, за да разпръсне протестиращите.

Силите за сигурност са успели да ранят трима от въоръжените членове на опозиционната група, превзела поделението, информира Асошиейтед прес. Тримата са ранени при престрелка със силите за сигурност, съобщи пресаташето на арменската полиция полк. Ашот Агаронян.

Петима от въоръжената група бяха ранени при предишна престрелка с полицията. Шестима са хоспитализирани, а двама получават медицинска помощ в превзетото поделение от екип за спешна помощ, който е взет за заложник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
4
 
! Отговори
Di преди 7 години
Горките още карат Лади...и вярват че идва светло бъдеще....комунистическата завеса се оказа най голямата издънка на света последните 100год.
10
2
 
8
 
! Отговори
к преди 7 години
Мисля си, че арменците са мъдър народ не са като украинците и няма да допуснат сценарий като този в Украйна.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
армения е под фактическа руска окупация.има военни бази,преди година пияни руски войници избиха 7-членно арменско семейство.изтеглиха ги в русия без да бъдат съдени от арменски съд защото са със статут на недосегаеми
8
1
 
1
 
! Отговори
Рачо Ковача преди 7 години
Интересно с какъв статут се явява тукчовекът с псевдоним "Анадолски", койтосе опитва да анализира сложен геополитическипроблем като . . . ерменския !?За него коментар би могъл да направи Анализатор от ранга на:ТОМА ТОМОВ.
7
2
 
9
 
! Отговори
поредното преди 7 години
нещо с нежно цветно име. Мечката трябва да бъде обградена отвсякъде от пепелища - такава е целта. Но който си играе с огъня, често се и пари - не трябва да се забравя!
6
4
 
13
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Ако утре наши политици не изпълнят заповедите от САЩ?те ще ни спретнат и на нас такъв метеж,САЩ са заразно зло вредно за хората.
5
13
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До как не се спряхаПълни глупости. Костов е виновен за всичко. За преврата в Турция, Армения и Камбоджа.Като почнете да пишете глупости все САЩ са ви виновни. Много филми гледате наблегнете на дисни.
4
4
 
22
 
! Отговори
Бой преди 7 години
Подмолната политика на САЩ трябва да бъде извадена на светло пред света. Американците постоянно създават конфликти, объркват страни и народи, поддържат стотици военни бази, намесват се натрапчиво без някой да ги е канил. Така засилват позициите си, правят страните зависими и печелят на техен гръб. Ако има държава която пречи на света да се развива по-хармонично това е САЩ.
3
7
 
17
 
! Отговори
Kaan / Istanbul преди 7 години
До как не се спряхаUSA iskashe da svali vlastta i v Turcia no ne uspq...
2
0
 
29
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Статия за чудо и приказ. Протестират, превземат полицейско управление, а защо, какви са им исканията? Нито дума затова.
1
7
 
34
 
! Отговори
как не се спряха преди 7 години
САЩ иска да свали властта в Армения по същия сценарии както в Украйна,кървав преврат....