Арестуваха сириец в Германия, планирал атентат

Все още не са открити доказателства за конкретна заплаха
9 авг 2016 21:18, Петя Славова
10
Арестуваха сириец в Германия, планирал атентат
Снимка: архив, Reuters

Германската полиция е арестувала 24-годишен сирийски бежанец в петък, след като е получила сведения, че мъжът планира възможно нападение с ислямистки мотиви, заявиха днес властите в провинция Северен Рейн-Вестфалия, цитирани от Ройтерс.

"При извършените досега следствени действия не са открити доказателства за конкретна заплаха", заяви министерство на вътрешните работи на Северен Рейн-Вестфалия.

Мъжът, който е бил задържан в съседната провинция Райнланд-Пфалц, остава в полицейски арест.

Той е действал от името на високопоставен член на "Ислямска държава", заяви говорител на министерството на вътрешните работи на Райнланд-Пфалц, цитиран от ДПА.

Смята се, че може би е било планирано нападение за старта на новия сезон на футболното първенство на Германия - Бундеслигата, насрочен за края на август, пише БТА.

Мъжът бил задържан в град Мутерщат от специален отряд командоси, който действал по получени сведения в град Гелзенкирхен в Северен Рейн-Вестфалия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комсомолката Меркел унищожи идеята за ЕС с това безразборно приемане на хора.Ето и САЩ приема бежанци, но ги проучва щателно. Какво й пречеше да разработи метод на проучване. Тя добре реши да помага, ама не осигури нито един преводач по границите. Трябваше да даде и преводачи в България, Гърция и Италия.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като в Германия влизат чужденци без проблем как ще се справят тия шваби сега.Ако тръгне някой българин за натам му искат В2, С ниво., изпитват го, проучват го и отведнъж цяла армия приеха безхаберно
4
0
 
23
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
А, ислямистки!? А аз си мислех че е кришнар , бахаец или в най лошия случай сихски екстремист. Как мюсюлманин ще прави така?! Нали уж най мирната религия е това. А сега му дрепнете ушенцата и го питайте - Ти що си лош бре? И готово. Ще стане хрисим хрисим милия.
3
1
 
13
 
! Отговори
12 преди 7 години
Жалко че не е успял, да отвори очите на още няколко либерал-герман-хомо-глупакус.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изплашил се е от войната, после е получил амок.
1
1
 
37
 
! Отговори
Refugees welcome преди 7 години
новите европейци. Един мощен гей парад, за да покаже ЕС, че не се предава!