BG моряк изчезна от борда на кораб "Славянка" в Бразилия

По-късно бреговата охрана намерила тялото му във водата
12 авг 2016 19:52,
7
BG моряк изчезна от борда на кораб "Славянка" в Бразилия
Снимка: Черно море

Български моряк мистериозно е изчезнал от борда на кораб "Славянка" в океана пред пристанище Паранагуа, щата Парана, Бразилия. Новината беше предадена за Информационна агенция "Черно море" от "Български морски флот" АД, собственик на кораба.

"Славянка" е едно от най-новите попълнения в състава на "Български морски флот" АД, чиито флаг беше вдигнат на 11 май т.г. в Чингдао, Китай. Корабът е построен през юни 2012 г. в китайската корабостроителница Nantong Mingde Heavy Industry и е с дължина 179,9 метра и товароподемност 32 252 тона. Класификационната организация, която наблюдава "Славянка", е Bureau Veritas, а корабът е регистриран под флага на Малта.

От Параходството съобщават, че инцидентът с българския моряк (от изпълнителския плавателен състав) е станал на 1 август пред нощта. По-късно бреговата охрана намира неговото тяло във водата.

Българската прокуратура е информирана и в момента се водят две разследвания - в Бразилия и в България. Семейството на моряка също вече е информирано, допълниха от БМФ.

От Изпълнителна агенция "Морска администрация"- Варна заявиха, че не са известени за случилото се и че от никоя институция не е постъпвало запитване към тях досега.

От Информационна агенция "Черно море" са се свързали с МВнР, от където са отговорили, че изпращат запитването до консулската служба на Р България в Бразилия и очакват отговор.

Автор: Стефан Денков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Бивш моряк преди 7 години
В този район, няма толкова голямо вълнение, за да е паднал. Възможно е, ако е препил и се е подхлъзнал. Но понякога му помагат. Това е много рядко, но се случва, особенно с такива, за които другите са нищо. Например, ако за чаша алкохол, пее всичко на капитана и на някого или някои, службата става страшно тежка или им е предстоящо гоненето от фирмата.. Доносниците никой не ги обича.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 2 или 3 години в същото пристанище на същото място се удави друг моряк от фирмата. Самоуби се. Моряк от кораб намиращ се по същото време в пристанището се самоуби след 6 месеца. Сега нещата се повтарят. Мястото е прокълнато
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не са го изтърпели колегите му и са го метнали зад борда.
1
5
 
18
 
! Отговори
хх преди 7 години
На 99 % сами не политат от кораба а с чужда намеса !!! Бог да го прости