Русия прехвърля войници в южната част на страната

САЩ са загрижени от внезапното военно учение в Русия
Обновена: 26 авг 2016 15:21 | 26 авг 2016 15:00, Анисия Иванова
138
Русия прехвърля войници в южната част на страната
Снимка: Reuters, архив

Военнотранспортната авиация на руските Въздушнокосмически сили започна да прехвърля в други райони личен състав и техника в рамките на внезапната проверка на бойната готовност, съобщи днес министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

Военнотранспортни самолети прехвърлят подразделения от специалните сили в Северозападна Русия на полигони в Южния военен окръг с помощта на близо 20 самолета Ил-76.

Внезапната проверка в руската армия започна вчера сутринта по нареждане на президента Владимир Путин и ще продължи до 31 август.

Още по темата

В нея участват сили от Южния военен окръг, част от войските на Централния и Западния окръг, както и Северният флот, Въздушнокосмическите сили и на Въздушнодесантните войски. Проверката се извършва в рамките на подготовката за стратегическите учения "Кавказ-2016" следващия месец.

От своя страна САЩ изразиха загриженост по повод внезапната проверка на бойната готовност на руските въоръжени сили, предаде Интерфакс, като цитира изявление на Пентагона.

"Видяхме съобщенията, че руските военни започват внезапно военно учение. Разчитаме Русия да спазва всички съответни ангажименти и обещания в рамките на сключените споразумения за контрол над въоръженията и мерките за доверие, за да осигури на съседните страни съответните гаранции и прозрачност относно размера и характтера на тази дейност", заяви говорителката на американското министерство на отбраната Мишел Балданза.

По думите й "внезапни проверки на бойната готовност често се правят преди мащабни военни учения в Русия във връзка с планираното учение "Кавказ-2016" ние внимателно следим ситуацията".

Говорителката изрази също "дълбока загриженост" във връзка с растящото насилие в Източна Украйна "и близостта на тези (руски въоръжени, бел. Интерфакс) сили до Украйна с оглед прякото участие на Русия в конфликта в Донбас", отбелязва агенцията. Освен това "знаем също, че Русия използва военни учения, за да прикрие разполагането (на оръжия, бел. Интерфакс) в Украйна", каза Балданза.

"Неведнъж сме приканвали Русия да направи стъпки за намаляване на напрежението в този регион, включително чрез пълно и конструктивно участие в преговорите за цялостно изпълнение на минските договорености", добави говорителката на Пентагона.

Внезапна проверка в руската армия започна вчера сутринта в 7 ч. московско (и българско) време по нареждане на президента Владимир Путин и ще продължи до 31 август. В нея участват сили от Южния военен окръг, част от войските на Централния и Западния окръг, както и Северният флот, Въздушнокосмическите сили и на Въздушнодесантните войски. Проверката се извършва в рамките на подготовката за стратегическите учения "Кавказ-2016", които ще се състоят следващия месец.

Над 4000 военнослужещи и близо 300 единици бойна техника от бреговите войски на руския Черноморски флот и на Каспийската флотилия се присъединиха към действията в рамките на внезапната проверка, съобщи министерството на отбраната в Москва.

В пълна бойна готовност е поставена руската военна база в Южна Осетия, участваща в проверката, съобщи пресслужбата на Южния военен окръг на Русия. В тактическо-специалните занятия участват близо 1000 военнослужещи и около 200 единици бойна техника. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До това са фактите"Приятелски огън" в руският вариант е "геройски загинал".
97
0
 
5
 
! Отговори
това са фактите преди 7 години
Армията на САЩ е съставена от хомосексуалисти и психопати.САЩ се крият постоянно зад армиите от НАТО.Терминът "жертва на приятелски огън"бе измислен от тях в Ирак когато се изтрепаха от страх по между си.Хилядите войници и танковете,както и ПРО разположени по цялата граница на ЕС с Русия не могат да спрат руските самолети и ракети.И това те го знаят и затова треперят при всяко движение на руската армия.
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомняш си как ф 16 свали в гръб невъоръжен незащитен 35 годишен самолет. А помниш ли как с руска ракета на 40 година, струваща 3000 долара сърбите свалиха нощно време Стелт, струващ 2 милярда и построен преди 2 години? ;)))
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И има за какво да са загрижени. От южна Русия до северна Сирия е ейго - де.
94
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето е сънувало кошмари предишната вечер и да спи по спокойно е поръчало тренировка с москвичи, майтапа на страна, не е ли така ?
93
5
 
1
 
! Отговори
Ераст Петрович преди 7 години
До АнонименАми че напълно си прав. Представа си нямаш какви прекрасни приятели руснаци имам. Общение с ними просто прелесть. Само че те виждат по-далеч от носа си и тръпнат при мисълта какво очаква Русия с Путин и особено след Путин. Това първо.Аз имам предвид мужика, който няма нищо общо с интелектуалния елит на Русия. Това второ. И трето, патриотизмът не е патент на никой отделен народ. Впрочем, "патриотизъм" дори не е руска, а френска дума.
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 114Бил си много паметлив, бе! Само голям по-длец може да се радва на подло убийство! "Турското момиче" може да се окаже мустакато. Както и да е, но Ердо отиде на крака при Путин да се гърчи и извинява. А, ти с какво си по средата? Нещо с "к"?
91
0
 
8
 
! Отговори
оня от северозападо преди 7 години
Що се притесняват хамериканците...от кво ги е страх....Защо те имат ядрени ракети в турската база Инджерлик....за какво им са...Руснаците трябва ли да се притесняват от тях ...А знаете ли какъв вой ще се разнесе от хамериканците ако Руски ядрени ракети има ...да кажем в Куба...за справка кубинската криза ...полислете малко...А те ревът че Русия си тренира в границите си...що нямат ли право..или искат като нас да им нарежат военната техника за скрап и да им дадат два F 15. за защита..
90
0
 
7
 
! Отговори
Ето го! преди 7 години
За Родину! Ето го оръжието на Русия! Най-могъщото оръжие!
89
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си как един стратегически москвич СУ го свали едно момиче с ф16. Тогава тези военно космически междузвездни сили щяха да изравнят турците със земята, да превърнат турция в течно стъкло и радиоактивна пепел, путин с к по средата с космическите си сили не получи дори и извинение нито финансова компенсация, извинението беше към семейството на пилота а не към путин, та тези космически сили не могат да върнат сирия на Асад срещу шепа лековъоръжени цивилни сирийци, смехотворно
88
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много сте смешни с тези военноКОСМИЧЕСКИ сили, сериозно
87
14
 
2
 
! Отговори
Ераст Петрович преди 7 години
При Путин Русия все по-малко прилича на държава и все повече напомня казарма. Цивилен мужикът е тревожен, ходи предимно по анцуг, лута се като муха без глава и кърка водка.Облекат ли му униформата, продължава да кърка водка, но вече е спокоен, защото има кой да мисли вместо него. Просто пушечно месо и нищо повече.
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който има, прехвърля, който няма, храни чужда
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От какво да го спасяват ве ! Ти наясно ли си какви три основни задачи се мьчи да я постигне Ердоган ? То ако такива като теб ако разбираза от политика тогава я втасахме
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От какво да го спасяват ве ! Ти наясно ли си какви три основни задачи се мьчи да постигне Ердоган ? То ако такива като теб ако разбираза от политика тогава я втасахме.
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската армия е по могьща от американската това го призна една крава в генералски пагони
82
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са си в Русия кьв е проблема ,че мучат толкова много кравите ?
81
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин издува бузи и се мъчи да запази рейтинга си пострадал сериозно от безпрецедентното обедняване на руснака през последните 2 години. На всичкото отгоре на 18 септември ще има избори на които ватата трябва да покаже любовта си към вожда. Затова са и тези военни напъни за да сплоти уплашената от неясното бъдеще вата. Иначе руската армия не става за нищо и дано русофилите имат късмета да Русия да нападне Украйна за да се убедят сами че от руската войска освен мародери нищо друго не става.
80
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия дрънка оръжия.Или празни бутилки водка.Америка дрънка пари, щото ги има.Оръжията даже не ги споменава, щото военния и бюджет е 38 пъти по-голям.Това е разликата в стандартите - огромна.Русия - регионална.Америка - световна.
79
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** вече е бита карта, само опитва да дуе мускули, но издъхва. Във военно отношение са жалки, даже в Украйна няма да нахлуят.