Русия прехвърля войници в южната част на страната

САЩ са загрижени от внезапното военно учение в Русия
Обновена: 26 авг 2016 15:21 | 26 авг 2016 15:00, Анисия Иванова
138
Русия прехвърля войници в южната част на страната
Снимка: Reuters, архив

Военнотранспортната авиация на руските Въздушнокосмически сили започна да прехвърля в други райони личен състав и техника в рамките на внезапната проверка на бойната готовност, съобщи днес министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

Военнотранспортни самолети прехвърлят подразделения от специалните сили в Северозападна Русия на полигони в Южния военен окръг с помощта на близо 20 самолета Ил-76.

Внезапната проверка в руската армия започна вчера сутринта по нареждане на президента Владимир Путин и ще продължи до 31 август.

Още по темата

В нея участват сили от Южния военен окръг, част от войските на Централния и Западния окръг, както и Северният флот, Въздушнокосмическите сили и на Въздушнодесантните войски. Проверката се извършва в рамките на подготовката за стратегическите учения "Кавказ-2016" следващия месец.

От своя страна САЩ изразиха загриженост по повод внезапната проверка на бойната готовност на руските въоръжени сили, предаде Интерфакс, като цитира изявление на Пентагона.

"Видяхме съобщенията, че руските военни започват внезапно военно учение. Разчитаме Русия да спазва всички съответни ангажименти и обещания в рамките на сключените споразумения за контрол над въоръженията и мерките за доверие, за да осигури на съседните страни съответните гаранции и прозрачност относно размера и характтера на тази дейност", заяви говорителката на американското министерство на отбраната Мишел Балданза.

По думите й "внезапни проверки на бойната готовност често се правят преди мащабни военни учения в Русия във връзка с планираното учение "Кавказ-2016" ние внимателно следим ситуацията".

Говорителката изрази също "дълбока загриженост" във връзка с растящото насилие в Източна Украйна "и близостта на тези (руски въоръжени, бел. Интерфакс) сили до Украйна с оглед прякото участие на Русия в конфликта в Донбас", отбелязва агенцията. Освен това "знаем също, че Русия използва военни учения, за да прикрие разполагането (на оръжия, бел. Интерфакс) в Украйна", каза Балданза.

"Неведнъж сме приканвали Русия да направи стъпки за намаляване на напрежението в този регион, включително чрез пълно и конструктивно участие в преговорите за цялостно изпълнение на минските договорености", добави говорителката на Пентагона.

Внезапна проверка в руската армия започна вчера сутринта в 7 ч. московско (и българско) време по нареждане на президента Владимир Путин и ще продължи до 31 август. В нея участват сили от Южния военен окръг, част от войските на Централния и Западния окръг, както и Северният флот, Въздушнокосмическите сили и на Въздушнодесантните войски. Проверката се извършва в рамките на подготовката за стратегическите учения "Кавказ-2016", които ще се състоят следващия месец.

Над 4000 военнослужещи и близо 300 единици бойна техника от бреговите войски на руския Черноморски флот и на Каспийската флотилия се присъединиха към действията в рамките на внезапната проверка, съобщи министерството на отбраната в Москва.

В пълна бойна готовност е поставена руската военна база в Южна Осетия, участваща в проверката, съобщи пресслужбата на Южния военен окръг на Русия. В тактическо-специалните занятия участват близо 1000 военнослужещи и около 200 единици бойна техника. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
13
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
Пешокосово наистина е друга бира, по горчива, прогонени семейства сърби набутани в Косовска Митровица като в резерват. Територия на сръпската държава откъсната с помощта и в следствив на НАТО бомбардировки.В Крим нещо разрушено, избити прогонени семейства, анархия да си видял.
57
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и Сталин имаше 10 000 танка на 22 юни 1941, но за три седмици не му остана ни един
56
2
 
9
 
! Отговори
чичо преди 7 години
По време на виетнамската война на 9 свалени американски Ф15 се пада свален 1 Миг 21. янките се видели в чудо, и чрез Израел се сдобили с 1 Миг 21 направили го на парчета за да му видят устройството, и стигнали до извода че освен качеството на самолета е много важно и кой го управлява.Руснака е казал че никога повече няма да допусне война на своя територия. А краварите какво ги бърка руснака от къде къде мести войските си. Аз не мога ли да го преместя от левия в десния крачол? или трябва питане
55
0
 
10
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Пешко 61Колко време преди Крим е Случая Косово? Руските военни от КФОР пресякоха цяла Сърбия само и само да попречат на Американците и западните сили да почнат процеса. В СС на ООН Руския посланник В ПРАВ ТЕКСТ ГИ ПОПИТА " ВИЕ(Американците) ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ПРАВИТЕ? " както заека от Ну Погоди ХАмериканците отговориха "Знаем Знаем" - Е и ние знаем как в крайна сметка властта в Косово отиде у главореза Хашим Тачи без избори и референдум.
54
2
 
10
 
! Отговори
който се учи.... преди 7 години
Та ко стана са?Грандиозното учение на НАТО отпреди няколко седмици заприлича на театър за детска градина в сравнение с мащабните руски учения :):):)
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това на снимката го искам на летище Варна.
52
9
 
3
 
! Отговори
да му мисли Путин преди 7 години
Току що на въоръжение в САЩ влезе самолетът от от ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ Ф35, от който ще се произведат над 10 000 броя!! нечувано за бойната авиация количество. По същество това е платформа, която взаимодейства с ВСИЧКИ ВИДОВЕ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ във водата, на земята и във въздуха. Заедно с вече произведените 980 бр Ф22 (също пето поколение) те стават ЕДИНСТВЕНИТЕ самолети на ВВС, ВМК и Морската пехота. Край на разнотипните модели. Изгражда се ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ИНТЕГРИРАНА ПЛАТФОРМА!
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eто тук е разковничето : Първи....Единствен.... Без аналог в света......... Думи, думи. На кило. Едно въпросче? С какъв софтуеър, и хардуеър са снабдени тез безаналогови системи? Да не са като първия руски СМАРТФОН? СГЛОБЯВАН В ТАЙВАН, С КИТАЙСКИ ЧАСТИ И АМЕРИКАНСКА ОПЕРАЦИОННА ПРОГРАМА? Поне руска отверка да имаше участие!
50
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До NATO LEGION 57Значи Рашките танкове, Оръдия и Ракети имат достатъчно.около 4000 Т-90 около 2000 Т-80 над 4000 Т-64 за това и в Донбас не могат да отличат контрабанда от Украински пленен танк. над 17 000 Т-72 повечето на склад но поне 4000 модернизирани и на ход във варианта Т-72Б3 оптроникат на прицелния комплекс е устойчива на облъчване от лазерен заслепяващ комплекс Първи серийно приети на въоръжение от КитайИ това са само Танковете
49
0
 
0
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
Абе топлата вода не е толкова топла.
48
1
 
5
 
! Отговори
за лъжливото овчарче преди 7 години
Това учение е за урките - да различват военни придвижвания от миражите дето им се привиждат :)Ако замирише тия дни - откъм Киев ще е да знаете!
47
0
 
5
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
до 47 ми ан9нимникКои са тез толкова модерни методи или сподоби за водене на съвременна война демонстрирани от САЩ в Ирак и Афг.Май си поредния дърдорко разбирач от военно изкуство, но наистина то пък и тук ви е мястото на такива да си изливате познанията в кавички :)
46
3
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До БобиЕх, как предаде братята сърби заради Вовката. Косово няма нищо общо с Крим, който беше окупиран от чужда армия.
45
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Пешко 49Пешко Аз признавам Казуса Косово - Признавам Крим, Абхазия, С Осетия и самото Косово - Ти и други като теб признавате Казуса Косово само когато ви изнася. Соори Много е кофти като един път е Тако един път Вако - това се нарича ЛИЦЕМЕРИЕ
44
0
 
1
 
! Отговори
джона преди 7 години
Пешко, много си готина
43
7
 
3
 
! Отговори
NATO LEGION преди 7 години
Поредното дрънкане на стари антики. Искам да го видя *** при една евентуално война как ще успее да опази територия, голяма колкото целия континент Южна Америка. Ако го нападнат в сандвич, както беше Хитлер преди години, кое ще пази първо - нефта в Сибир или столицата Москва? *** няма представа как се пази такава територия, затова дрънка по щита, за да уплаши нападателите. Нещо като плашилото на нивата, гонещо косарите. И с какви танкове *** ще води война? С онази закъсалата Армата ли?
42
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 36Айде Опорно Точков - Техниката е прекопирана от запада и ли секретен проект на Нациска ГерманияФакти - Т-62 първи танк с ГЛАДКОСТВОЛНО ОРЪДИЕТ-64 - Първи СЕРИЕН ОСНОВЕН ТАНК(леки имат французите) с Автомат за зарежданеАрмата Т-14 първи СЕРИЕН ОСНОВЕН ТАНК с необитаем боен модулМиГ-25 Първи Свръхзвуков Мах3 самолет с 2 кила - вертикално оперениеСу-27 Първи СЕРИЕН самолет с Интегрално тяло - Създава подемна сила(следва Миг-29)Су-30 първи Сериен Самолет с УВП в двете плоскости
41
10
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Тукашната саветофилия не признава правото на държави да влизат във военни съюзи и да действат спрямо договорките в тях, а същевременно признава правото на Саветите да генерират замразени конфликти и да анексират територии.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я избройте един американски самолет произведен през този век. Няма такъв! Освен летящата ютия Ф-35, който още не е на въръжение, защото постоянно дава дефекти. Като последният е, че като се отвори люкът на оръдието, самолета започва да завива наляво и не може да води прицелен огън.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФАЩ га прехвърляха войски по поробените територии между Черно и Балтийско морета,това не можеше да предизвика безпокойство в Русия,защото там се провеждаха учения с "гълъбите на мира" ,камуфлирани,като войници,танкове,бронетранспортьори!Ами,явно сега и руснаците провеждат учения с такива гълъби.Какво се плашат хамериканците - техните "гълъби" са съвсем до руска територия,а руските са си хептен в тяхна.Да ви имам лицемерието и наглостта,световни хамерикански терористи и убийци!