Русия прехвърля войници в южната част на страната

САЩ са загрижени от внезапното военно учение в Русия
Обновена: 26 авг 2016 15:21 | 26 авг 2016 15:00, Анисия Иванова
138
Русия прехвърля войници в южната част на страната
Снимка: Reuters, архив

Военнотранспортната авиация на руските Въздушнокосмически сили започна да прехвърля в други райони личен състав и техника в рамките на внезапната проверка на бойната готовност, съобщи днес министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

Военнотранспортни самолети прехвърлят подразделения от специалните сили в Северозападна Русия на полигони в Южния военен окръг с помощта на близо 20 самолета Ил-76.

Внезапната проверка в руската армия започна вчера сутринта по нареждане на президента Владимир Путин и ще продължи до 31 август.

Още по темата

В нея участват сили от Южния военен окръг, част от войските на Централния и Западния окръг, както и Северният флот, Въздушнокосмическите сили и на Въздушнодесантните войски. Проверката се извършва в рамките на подготовката за стратегическите учения "Кавказ-2016" следващия месец.

От своя страна САЩ изразиха загриженост по повод внезапната проверка на бойната готовност на руските въоръжени сили, предаде Интерфакс, като цитира изявление на Пентагона.

"Видяхме съобщенията, че руските военни започват внезапно военно учение. Разчитаме Русия да спазва всички съответни ангажименти и обещания в рамките на сключените споразумения за контрол над въоръженията и мерките за доверие, за да осигури на съседните страни съответните гаранции и прозрачност относно размера и характтера на тази дейност", заяви говорителката на американското министерство на отбраната Мишел Балданза.

По думите й "внезапни проверки на бойната готовност често се правят преди мащабни военни учения в Русия във връзка с планираното учение "Кавказ-2016" ние внимателно следим ситуацията".

Говорителката изрази също "дълбока загриженост" във връзка с растящото насилие в Източна Украйна "и близостта на тези (руски въоръжени, бел. Интерфакс) сили до Украйна с оглед прякото участие на Русия в конфликта в Донбас", отбелязва агенцията. Освен това "знаем също, че Русия използва военни учения, за да прикрие разполагането (на оръжия, бел. Интерфакс) в Украйна", каза Балданза.

"Неведнъж сме приканвали Русия да направи стъпки за намаляване на напрежението в този регион, включително чрез пълно и конструктивно участие в преговорите за цялостно изпълнение на минските договорености", добави говорителката на Пентагона.

Внезапна проверка в руската армия започна вчера сутринта в 7 ч. московско (и българско) време по нареждане на президента Владимир Путин и ще продължи до 31 август. В нея участват сили от Южния военен окръг, част от войските на Централния и Западния окръг, както и Северният флот, Въздушнокосмическите сили и на Въздушнодесантните войски. Проверката се извършва в рамките на подготовката за стратегическите учения "Кавказ-2016", които ще се състоят следващия месец.

Над 4000 военнослужещи и близо 300 единици бойна техника от бреговите войски на руския Черноморски флот и на Каспийската флотилия се присъединиха към действията в рамките на внезапната проверка, съобщи министерството на отбраната в Москва.

В пълна бойна готовност е поставена руската военна база в Южна Осетия, участваща в проверката, съобщи пресслужбата на Южния военен окръг на Русия. В тактическо-специалните занятия участват близо 1000 военнослужещи и около 200 единици бойна техника. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Разчитаме Русия да спазва всички съответни ангажименти и обещания в рамките на сключените споразумения за контрол над въоръженията и мерките за доверие, за да осигури на съседните страни съответните гаранции"Ха-ха-ха, наивниците продължават да разчитат че кремълските бандити ще спазват поетите ангажименти. Те и украинците разчитаха на Русия да им гарантира границите, но... бяха много жестоко излъгани. Вчера Русия заряза и нещастника Башар Асад и го остави на милостта на Ердоган.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми то в явно: ще нахлуват в Украйна
76
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква войска има русия... няколко стотин пияни войничета, продали си оръжията за бутилка водка.Това е войската руска сега.И танкове Армата, които не палят ;)
75
0
 
10
 
! Отговори
Ушанкалиев преди 7 години
Браво. Русия всеки ден прави учения. Кое от кое по мащабно. Но явно нещата не отиват на добре. Рано или късно ще има пукотевица, някъде с някого.
74
3
 
14
 
! Отговори
77391 преди 7 години
Мечтата на САЩ е близо - война.
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не забравяйте, че тази планета не е модел за рационална мисъл и онова, което се счита за здрав разум тук, кара останалата част от вселената да настръхва от ужас.
72
1
 
11
 
! Отговори
Кукловодът преди 7 години
До да му мисли Путинчовек ти как ги слагаш тези бройки ? Направо ме уби . От 22 ката има всичко на всико 3 ескадрили и ги спряха . След като Европа се отказа то 35 ците спряха и тях . Истината е че реално Ф-15 SE/2040 и Ф16 Блок 60+ си вършат перфектно работата за америка Защото реално само Русия има с какво да им се противопостави , а реално в близко време сблъсък между тези 2 държави едва ли ще има . Другите просто гледат .
71
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мы мирние люди, но наш бронепоез стоит на запасном ***....илиSi vis pacem, para bellum!Щото НАТО не прави учения, не строи полигони с ракети около Русия, няма плаващи армии - 4 ти 5 ти и 6 ти Американски флот, да не говорим за бази изнесени на хиляди километри ИЗВЪН ДЪРЖАВНИТЕ ГРАНИЦИ.Каква поръчкова журналистика, какъв соросоиден краварски плач!Ние правим ли съвместни умения с американски войски на 70 км. от границата?Който си има армия - тренира си я. Който си няма - храни чужда армия!
70
0
 
11
 
! Отговори
Танкиста пийнал 300 преди 7 години
До БобиТанковете, в съчетание с пехотата са тези, които завземат и удържат територия. Авиацията, колкото и да бомбардира, не може да удържи и 1 кв.м. А как се прилагат танковите войски си е въпрос на военна доктрина.
69
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 80"Ако в 21 век разчиташ на танкове ..." Това Ано *** показва колко си ОСВЕДОМЕН най-малкото за съвременните тенденции във водене на бойни действия. ХОРА РАЗБЕРЕТЕ ТАНКОВЕТЕ СА СЪЗДАДЕНИ САМО С ЕДНА ЦЕЛ - ДА УНИЩОЖАТ ОГНЕВИТЕ ТОЧКИ НА ПРОТИВНИКА КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА УНИЩОЖИ ТВОЯТА ПЕХОТАСтатистика 25% от танковте стават жертви на МИНИ, 25% на авиацията, 25% на противотанкови средства и под 25% я се срешнат с танк я не
68
1
 
6
 
! Отговори
ХунВейБин преди 7 години
До До ЧичоДаже е започнала 1945 година, веднага след ВСВ. Да те у грамотния американопитек.
67
11
 
3
 
! Отговори
До Чичо преди 7 години
Виетнамската война се е водила в периода 1955 1975. А Ф-15 е приет на въоръжение през 1976. Смешен, платен, русофилски, неграмотен ***...
66
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 75Ами ако се поразровиш в историята ще видиш че основната част от тези танкове са Т-26 - или Викерс 6 Тонен с противокуршумна броня, БТ семейството БТ-2/3/5/7/7м като само БТ-7м който е с дизелов двигател като Т-34 може да се нарече съвременен.Единствените свестни танкове но пак с противокуршумна броня са Т-28 и разбира се началното производство на Т-34 които вече са първите с противоснарядна броня(адекватна за 1941-42 след това определено не) но една лястовица пролет не прави
65
3
 
1
 
! Отговори
до 78 от чичо преди 7 години
Предполагам че "national geographic" не е руска телевизия защото данните са от там. Препоръчвам ти по често да е гледаш тази тв ще научиш доста неща.
64
14
 
2
 
! Отговори
Аугусто Пиночет преди 7 години
Като няма хляб, има военноподобни зрелища с ръждясали таралясници. Гномчето помпа предизборна кампания, а всъщност получава натовска армия по границата си. Все по-модерна и все по-боеспособна. Вижда се краят на руската империя на злото!
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чичо, чичо, F-15 не е воювал в небето над Виетнам. Съжалявам
62
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рассия с танкове ли плаши? Раснаците имат по статистика над 12 000 танка, от които обаче е важно да се подчертае, че поне половината тоест над 6000, не са в експлоатация а са морално остарели и негодни за употреба, някои от тях са участвали дори във Втората световна война. Ако в 21 век разчиташ на танкове си загубен, ама "великият" Путин май не го знае това?
61
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До да му мисли Путин 69Този даже не е ОПОРНО ТОЧКОВ а е ОСНОВНО ДЕЗИНФОРМАЦИОНЕН - ИЛИ ЛЪЖЕЦФ-35 в колко бройки ще се произведе ще видим до сега са около 160(по 120 милиона само самолета) - все още не е готов за бойни действия - електрониката и програмите се дънят. Ф-16 доказано е по-добър във въздушен бой(да не говорим за по-модерните чужди самолети).Ф-22 е произведен около 130 бройки и е спрян заради ПРЕКОМЕРНА ЦЕНА.
60
8
 
0
 
! Отговори
До чичо преди 7 години
ЛЪЖЕЦ! В периода 1979-82 г. F-15 участват в операции над Ливан. По време на бойните действия израелските изтребители многократно влизат в масови въздушни боеве срещу сирийски МиГ-21, МиГ-23 и дори МиГ-25. Данните, които се изнасят от двете воюващи страни за точния брой свалени самолети са противоречиви. Няма обаче официална, потвърдена информация за свален F-15 във въздушен бой. Крайният резултат при срещи на изтребители МиГ и F-15 над близкия изток, са завършвали с победа на втория.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До да му мисли ПутинТой се забавлява не му мисли :)"самолетът от от ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ Ф35" - още не могат му опишат дефектите та пак му преместват датата за 18 година :)А и вече не е толкова евтин - гони Ф22 по цена, което значи че ще е само демо и може даже да не стане сериен....