Срещата на върха на Г-20 ще е без НПО-та

Китай забрани достъпа им, което е безпрецедентно решение
Обновена: 4 сеп 2016 07:23 | 3 сеп 2016 22:44, Анисия Иванова
49
Срещата на върха на Г-20 ще е без НПО-та
Снимка: БТА

Китай не позволи на водещи неправителствени организации да наблюдават срещата на върха на Г-20, предаде ДПА.
Агенцията отбелязва, че решението е безпрецедентно за домакин на такъв форум.

Китайските власти са отхвърлили или изобщо не са отговорили на молбите на големи международни неправителствени организации да участват като наблюдатели във форума в източния град Ханчжоу утре и вдругиден, заявиха няколко представители на такива асоциации.

Един от тях отбеляза, че това е безпрецедентно решение за среща на върха на Г-20. На предишните такива форуми домакините са осигурявали места на НПО-тата в медийните центрове и са позволявали на техните представители да правят изявления за журналистите.

"На практика гражданското общество не е представено на тази среща на върха на Г-20", заяви високопоставен източник от хуманитарна организация. Той отбеляза, че на срещата на С-20 (платформа за неправителствени организации от цял свят) в източния китайски град Циндао през юли около три четвърти от участващите организации са били свързани с китайската държава. До края на април Китай изобщо не се бил съгласил да бъде домакин на този форум.

Директорката за Китай на базираната в Ню Йорк правозащитна организация "Хюман райтс уоч" Софи Ричардсън заяви, че предишните срещи на върха на Г-20 са се провели в страни, които са по-толерантни към гражданското общество.

"Китайските власти показаха болезнено ясно през последните години своята враждебност към гражданското общество, така че никой член на Г-20 не бива да бъде изненадан от ограниченията, наложени за самата среща на върха", коментира тя, цитирана от БТА.

В същото време Ричардсън призна, че няма писани правила за тези форуми и организационните въпроси на практика се решават според волята на домакина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: китайзабрана за НПО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
big bend преди 7 години
До АнонименА в Република България е обратно-министри и фирмаджии гладуват, народа - пирува! ***!!???
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНПО-тата задават неудобни въпроси, като например "Защо членовете на китайското правителство са милионери, а китайския народ гладува"========Задават, дръжки. Никога не съм ги чувал да задават тоя въпрос на американското правителство и американските олигарси.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китайците кротко но твърдо слагат САЩ на мястото им с тяхната измишльотина за контрол на света - НПО-тата. Истина е че в САЩ гражданското общество има права каквито няма никъде по света, например гражданите да се стрелят на воля един друг.
31
0
 
4
 
! Отговори
Няма реформи в КНР! преди 7 години
Китай е еднопартийна комунистическа държава. Властта се упражнява от Китайската комунистическа партия и Държавния съвет. Основните органи са Постоянният комитет на Политбюро (с 9 членове), Политбюро, Секретариатът, Централният военен комитет и Централната Комисия за морална инспекция. Последната има специфична функция да се занимава с изкореняването на корупцията по високите етажи и злоупотребата с държавни средства от страна на политическите лица.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Китай е държава в която наречеш ли министър председателя ѝ *** или тиква ще те разстрелят веднага.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там не ги допускат да припарят НПО тата а тука управляват държавата.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китайците демонстрират, че са най-мъдрия народ на земята. А мумията на Сорос се гърчи върху животоподържащите системи...
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на китайците, това е държава, а не като нашата брюкселска територия и управници с вечно свалени ***.
26
1
 
19
 
! Отговори
Не е за чудене. преди 7 години
Китайците не обичат извращения! Горките екскурзианти, колко ли са се разочаровали че няма командировки!
25
1
 
25
 
! Отговори
Сектор Сигурност преди 7 години
До Анонимен 19Нито е комунистическа , нито е капиталистическа държава. Управлението там е вид държавен капитализъм, който обаче, както се вижда работи доста успешно. Населението се увеличава, икономиката се развива и тези, които биват заловени да присвояват ги РАЗСТРЕЛВАТ КАТО КУЧЕТА - от мастити партийни функционери до обикновени директорчета. Нпотата са си организации занимаващи се с подривна дейност и работят за чужди интереси прокарвани, като права и свободи на определени малцинства.
24
0
 
30
 
! Отговори
Евала на китайците преди 7 години
Не е безпрецедентно, а държавническо поведение. Такава организация издигна кандидатурата на един убиец за човек на годината преди време.
23
0
 
2
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Анонимен ДЕМОКРАТИ4ЕСКА
22
1
 
16
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Анонимен НЕ СТРАХ А СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ---УНАС Е СТРАХА НА ОБИКНОВЕННИЯ ПЛЕБЕЙ АРИСТОКРАТИВНИЯ ПЬРВОБИТЕН КАПИТАЛИЗЬМ Е ЗАВЛАДЯЛ ДЬРЖАВАТА И САМО НАРОДНО ВЬСТАНИЕ --РЕВОЛЮЦИЯ МОЖЕ ДА ВЬРНЕ СПРАВЕДЛИВОСТА В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ
21
0
 
13
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Малуууу !. толкова ги е страх, че са наводнили Европа и държавата ги кредитира за да развиват бизнес по света.
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31 Знаеш ли защо има страх? Защото като те хванат , че си корумпиран и работиш срещу обществото - отиваш на стадиона и там е ясно какво става. Как иначе се удържа тая маса народ от 1млд. и половина??? Това им е комунизмът.
19
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китае е държава с комунистически режим. Диктатурата на комунизма там се чувства и във въздуха. Страх в очите на хората, човешки души превърнати в машини.
18
2
 
55
 
! Отговори
zoro преди 7 години
Горките НПО, всички вече ги разкриха, че не са нищо повее от едни грантаджии и мошеници
17
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами сега.БХК няма да може да си поразходи до Китай
16
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жьлтурчетата си правят гаргара с чичо сам
15
1
 
37
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
сащ дължат на Китай един трилион долара... На умрелите от глад. Квичене на умряло. Който не е ходил във Китайски мегалополис не знае за какво става въпрос. За купичките ориз си го сложете на задното стъкло.