Путин и Медведев заедно на чист въздух и разговор с рибари

Показали на първите мъже на Русия как се лови риба
Обновена: 10 сеп 2016 22:44 | 10 сеп 2016 22:43, Веселина Йорданова
93
Путин и Медведев заедно на чист въздух и разговор с рибари
Снимка: БТА

Двамата най-видни политически мъже на Русия - президентът Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев, решиха да прекарат заедно уикенда на чист въздух и избраха за целта Новгородска област, съобщи пред журналисти днес говорителят на държавния глава - Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Двамата пристигнаха привечер на остров Липно в езерото Илмен, откъдето на катер по делтата на река Мста тръгнаха на разходка по езерото. Времето бе спокойно, което позволи на Путин и Медведев да изминат спокойно няколко километра по водата и да побеседват в неформална обстановка, разказа Песков.

По пътя те срещнаха местни рибари с две сойми - дървени лодки, дълги между 12 и 15 м. Те ловели риба с помощта на гриб - вид рибарска мрежа. Рибарите били удивени от появата на президента и премиера, които се спрели при тях и ги поканили да се присъединят към разговора.

Рибарите показали на Путин и Медведев как се лови риба с този вид мрежа, опъната между двете лодки. ТАСС отбелязва, че по този древен начин са ловили риба в езерото Илмен още по времето на Александър Невски.

Президентът и премиерът подробно разпитали рибарите за технологията на изработването на тези лодки и за породите риба, въдещи се там. После те заедно слезли на брега на река Мста и запалили огън, край който продължили разговора. Неформалната атмосфера не попречила на рибарите да зададат на първите държавни мъже вълнуващите ги въпроси, свързани с регистрирането на риболовните съдове, борбата с бракониерството, подкрепата за рибарската професия и развитието на науката.

Рибарите сварили рибена чорба, с която нагостили видните си събеседници и ги поканили отново да им гостуват на вкусната рибена гозба.

Путин и Медведев обещаха помощ на рибарите от Новгородска област, които се оплакаха ,че сегашното законодателство не им позволява да регистрират традиционните си лодки с платна. Освен това Путин обеща да реши проблема с разчиставнето на руслата на реките в областта.

"Поговорихме с губернатора, той ще подготви съответните документи, ще помолим Дмитрий Анатолиевич (Медведев) да отдели пари, примерно 80 милиона годишно", каза Путин, цитиран от ТАСС. Според рибарите с тази помощ проблемът, съществувал от десетилетия, ще бъде решен за пет години.

Остров Липно е едно от живописните места в езерото. Сега на него живее само една възрастна жена. Рибарите често спират там по време на лов. На острова се намира и една от първите каменни църкви, издигнати след монголското нашествие - "Св. Никола", построена през 1292 г., обяснява ТАСС. В нея са запазени някои от първоначалните й фрески. Храмът е бил разрушен по време на Втората световна война, но е реставриран през 1956 г. и е паметник на културата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха- ха- хаАко гейската тема така се е загнездила в *** ти, значи 100% си такъв! Питай който и да е психолог! Това важи и за няколко от другите писачи тук.
69
2
 
4
 
! Отговори
извънземни преди 7 години
учат баща си как се правят деца
68
2
 
4
 
! Отговори
stalin преди 7 години
Imat mreja lovat americanci.
67
6
 
5
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
А русофилите изпитват чиста и безкористна мъжка любов към Путин! Някой евроатлантик би си помислил, че е малко гейско зрели мъже да питаят такава любов към Владимир Владимирович, но то е защото завиждат.
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси предизборния цирк. Ние сме хора от народа демек.
65
1
 
5
 
! Отговори
Васо преди 7 години
До ?: Не по братски, не по братски, а по равно.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Чичо СамЗнаеш ли как наричат руснаците рибената чорба? Уха. Ты уху ел? Ухуел?
63
7
 
7
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 7 години
Тези двама сладури имаха много добра гейска фотосесия във фитнеса! И сега те са зле, но тогава беше по-стилно. А най-хубави са снимките на Жужи с гол торс на ков и с пушка в ръце! Слава на Путин! Велик е!
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ооо, любовната двойка отново, жени няма около тях, те са велики мъже и им се възхищават българските комплексирани велики "мъже". Ха-ха-ха-ха. Харесва им двамата, гледат се влюбено. Мразят гейовете и навсякъде им се привиждат, защото самите те са такива. Радвай им се заблуден български народе. Може да ти излезе късметът и теб да "оправят", щото "знаят как". Смешници.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 59Ти не изкарвай всички, че са от твоето семитско племе!До 60Веднага се разбира крехката ти възраст, за да не се чуди някой защо си толкова семпъл.До 58 и 63Веднага бързате да покажете сексуалната си ориентация! Вашите са по на запад!
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До еделвайсЕ те санкциите от които страдат руснаците самият Путин ги въведе.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възход???? Хахахаха
58
4
 
6
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Взаимно доверие, подкрепяно от народа. Ми много ясно че такава държава ще е във възход! Да, трудности има, особено заради санкциите, но скоро и те ще бъдат преодолени. "Сговорна дружина планина повдига" - нали знаете?! Знаете, но тук не го правите. Защото сте продажни.
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Втори ден без снимката на вожда и вече си тревожен. Къде се скри слънцето банкянско, а не излезе да обясни за последните гафове?
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До експертИ за тези ДЕЛИКАТНО ПРИКРИТИ путинофили има редовно статийки, не бой се.
55
3
 
8
 
! Отговори
медведя преди 7 години
Всяка регистрирана лодка - юмрук в лицето на империализма!
54
5
 
11
 
! Отговори
експерт преди 7 години
Днес бг защо дразните русофобите с тези статии, защо не дадете Боко Тиквата и Цв. Цв. да им се порадват малко.
53
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Красива двойка са, дано се вземат най-сетне и има плодове любовта им.Амин.
52
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фактически тук БТА цитира ТАСС (разбирай фашистки Кремъл) и на основа на БТА имаме статия ...Крайно време е комунистите в БТА да се разгонят, а това нещо да се закрие.
51
10
 
6
 
! Отговори
? преди 7 години
Нашите се страхуват, къде без охрана ? Путин е "гърмян заек", от медведи не се страхува.Вова, симпатяга си ,но що ни мъчиш с парите от "Белене" ? Ами по братски да се разберем по въпроса.