Русия анексирала Крим? Напротив – Крим се присъедини!

Всичко е в съответствие с международното право, твърди Путин
16 сеп 2016 21:20,
316
Русия анексирала Крим? Напротив – Крим се присъедини!
Снимка: архив, Ройтерс

Причина за присъединяването на Крим към Русия са действията на Киев. Русия не е анексирала тази територия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, в отговор на реплика на украинския посланик в Киргизстан на срещата на върха на ОНД.

Русия нищо не е анексирала. Всичко, което се случи с Крим е в резултат на противоправните действия на определени политически сили в Украйна, довели нещата до държавен преврат, каза Путин.

"Крим се присъедини към Русия чрез волеизявлението на хората, живеещи на тази територия. Тези действие са в пълно съответствие с международното право и Устава на ООН, с решенията на съдилищата на ООН по аналогични въпроси", напомни президентът.

На срещата на ОНД в киргизстанската столица Бишкек извънредният и пълномощен посланик на Украйна в Киргизстан, представляващ страната си на форума, отправи забележки към два пункта от дневния ред. Той възрази срещу предаването на председателството на ОНД на Русия, "тъй като тя е нарушила нормите на международното право и е анексирала част от територията на Украйна.

Владимир Путин категорично отхвърли възраженията на Украйна и не разреши на украинския представител да внесе промени в документите на срещата. Той заяви, че представителят на Украйна юридически няма това право.
Украйна не е ратифицирала устава на ОНД, затова няма правомощия да внася промени в организацията на работа на срещата на върха, каза той.

Участниците в срещата одобриха пакет от документи, включително за поемането на председателството от Русия, и утвърдиха всички точки от дневния ред.

Следващото заседание на Съвета на държавните ръководители на страните от ОНД ще се състои на 11 октомври 2017 г. в Москва, съобщи Путин. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Такива конфликти стават защото нещата не са си намясто,защото дечурлигата са се отделили и не знаят какво правят.Докъдето с Български букви се пише Е България! България да си поема кръста и ред да наложи!
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен ми е ясно пък Бубарекин си го знаем, че ***.
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименDo 243Така работят техните агенти, като не могат да спорят когато не са прави почват да увъртат, да сменят темата, директно да лъжат
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боби пак лъжеш като дърт руфосил. Масовите гробове в Косово са много добре изследвани с каквото се сетиш. Доказано е без никакво съмнение кои са погребани в тях. Изказваш се пак неподготвен.
185
0
 
1
 
! Отговори
некомунист преди 7 години
До Срам и позорРусия не анексира Крим , а Крим ПОЖЕЛА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РУСИЯ! Не ви ли е ясно? 68896
184
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До До дежурния БобиМожеш ли да ги покажеш - днк вече лесно се взема и лесно (но бавно) се изследва. Копаеш. пробиваш черепа вземаш днк и броиш черепи и днк след това. Някой казва тука има масов гроб - ок има какви са вътре? Сърби, *** или албанци. След 6 месеца само кръстосана проба на днк може да каже. Правени ли са подобни? НЕ нали? Колко са гробовете? Не знаем само ориентировъчно ... Всеки скелет по отделно сглобен и после в собствен гроб погребан ? НЕЗначи Вярваме на КОЙ? Запада?
183
2
 
1
 
! Отговори
До дежурния Боби преди 7 години
До БобиНе може ама ни най малко да се сравняват косово с крим, сравнение няма, в крим руснаците живееха като бейове докато сърбите правиха етнически прочиствания и пълнеха масови гробове с жени и деца и то естествено Милошевич бе подкрепян от русия за това, е тези подкрепяните от русия не завършват добре както политици така и държавите им, милошевич, садамчо, кадафито, янукович, следва Асад династията а страните им са в пълна разруха, така е който се хване на руското хоро Боби защо отричаш ?
182
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Срам и позорПисна ми от ОПОРНО ТОЧКОВИМИНИМАЛНИ ИЗИСКВАНИЯ ПО КАЗУСА КОСОВО - отнася се за КРИМДекларацията за независимост трябва да е подкрепена от Член на СС на ООН с право на ВЕТО и тогава декларацията е с приоритет пред местното законодателствоОбластта получвава НЕЗАВИСИМОСТ
181
6
 
2
 
! Отговори
Срам и позор преди 7 години
Анексията на украинския полуостров е призната само от Афганистан, Куба, Никарагуа, Северна Корея, Сирия и Венецуела и изкукуригалите пенсионери в България заедно с рубладжийските организации у нас
180
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 236Анонимни СпейсХ само каза че знае нещо. Не каза какво, Не каза аз кое грешно нещо съм казал икривил недоразбрал или излъгал. Не ми каза по кой закон КРИМ или КОСОВО са или не лигитимни независими държави.
179
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До SpaceX 230 продНа 17 февруари 2008 г. Косово обявява едностранна независимост от Сърбия, която предизвиква различни реакции на международната сцена. На 9 април Парламентът на Косово приема конституция на страната, която влиза в сила на 15 юни 2008. Съгласно нея Косово е обявена за независима и суверенна държава с форма на държавно устройство парламентарна република. И ТАКА САЩ ЧЛЕН НА СС НА ООН ПРИЗНАВА КОСОВО ЗА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА и ИЗПЪЛНЯВА МИНИМАЛНОТО ИЗИСКВАНЕ ПО КАЗУСА КОСОВО
178
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиБоби, спри да спориш с SpaceX. Очевидно е че той е многократно по-добре подготвен от тебе и много точно и вярно обяснява събитията. Ако си мъжко момче, просто му кажи "евалла прав си" и/или просто си замълчи.
177
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До SpaceX 230 продНа 17 март 2004 г. сериозни безредици в Косово довеждат до смъртта на 19 души и до унищожението на 35 сръбски православни църкви и манастири в провинцията, след като албанците започват погроми срещу сърбите. Още няколко хиляди косовски сърби напускат домовете си, за да търсят убежище на сръбска земя или в доминираната от сърби северна част на Косово.През 2006 г. започват международни преговори за статута на Косово, в изпълнение на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН.
176
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До SpaceX 230 продВойната приключва на 10 юни 1999 г. с подписаното от сръбското правителство споразумение в Куманово, изразяващо съгласие управлението на провинцията да бъде предадено на ООН. След края на Косовската война международни сили под егидата на НАТО (КФОР) навлизат в провинцията, за да осигурят безопасност за мисията на ООН в Косово (ЮНМИК). Преди и по време на предаването на властта около 100 хиляди сърби и роми напускат провинцията поради страх от репресииПАК НАТО ЩО НЕ БЕШЕ КНР?
175
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До SpaceX продСлед провала на преговорите между сръбските и албанските представители под егидата на НАТО, на 24 март 1999 г. без да е упълномощена за това от ООН, НАТО се намесва в конфликта и започва масирани бомбардировки над югославски военни цели, след което продължава с широкомащабни бомбардировки (като тези над мостовете в Нови Сад)Ето ТУК е момента КОЙ Създаде Казуса КОСОВО - САЩ/НАТО без да е упълномощена от ООН решава и ...
174
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До SpaceX 230 продПрез следващите месеци хиляди мирни жители от албански произход са убити, а повече от 500 хиляди напускат своите домове. Много албански семейства са принудени да изоставят домовете си под смъртна заплаха, тъй като в резултат на сблъсъците между националните сили за сигурност и силите на АОК много хора, асоциирани с паравоенни формирования, са изселвани. Според изчисленията на 460 хил. души са били изгонени от своите домове от март 1998 г до началото на бомбардировките на НАТО
173
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До SpaceX 230През 1995 г. хиляди сръбски бежанци от Хърватия се заселват в Косово, което допълнително влошава отношенията между двете общности в провинцията. С нарастването на напрежението албанците изоставят първоначалната си политика на мирна съпротива и от 1996 година започват да организират Армията за освобождение на Косово. През март 1998 г. части на югославската армия се присъединяват към сръбската полиция, за да се противопоставят на сепаратистите с военна сила.
172
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До SpaceXАко нещо съм казал неточно или нещо съм изкривил кажи какво? Не казвам че Сърбите са Прави или Косоварите. Казвам че САЩ ползва Косово за да създаде МЕХАНИЗЪМ за ОТКЪСВАНЕ НА ОБЛАСТИ ОТ СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ - Обявяване на декларация за Независимост - подкрепа на декларацията от Член на СС на ООН с право на ВЕТО - Декларацията има преимущество пред местното законодателство.Точка на КазусаВлъхвите почнаха да ВИЯТ на УМРЯЛО когато друга страна ползва казуса в собствен интерес.
171
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са второ качество хора. След себе си оставят само празни бутилки, мръсотия и разруха. Единственият им талант е да живеят като скотове в най-богатата част на Земята.Точка.Платените и комплексирани слуги да духат супата.
170
2
 
5
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Към 215: Москва/ Сталин/ изсели и изтреби коренното население на Крим,на чждата земя се навряха руснаци.Сега правели "рефгерендум"! Кои? Окупаторите! То бива наглост ... Те така и с Кьонигсберг могат да напраеят!Един ден по този мода могат от нас да поискат референдум и за нашето черноморие наблъскано с техни! Не само са способни,а и ще го наптавят!Даваме ли си сметка на какви рискове излагаме държавата си с това допускане на тези тук!?