Меркел: Споразумение за бежанци, но с африкански страни!

Трябва да се отделят повече пари за развитие, смята германският канцлер
Обновена: 26 сеп 2016 21:52 | 26 сеп 2016 21:45,
57
Меркел: Споразумение за бежанци, но с африкански страни!
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ЕС трябва да сключи мигрантски споразумения с африкански страни като Египет и Тунис по подобие на вече сключеното споразумение с Турция, предаде Ройтерс.

Меркел добави, че трябва да се отделят повече средства в помощ на развитието, за да се решат причините за миграцията. По думите й е критично важно "да се избегне повтаряне на ситуацията от миналото лято". Тогавашното пристигане на стотици хиляди души, бягащи от война и мизерия в Близкия изток и други страни, доведе до най-голямата мигрантска криза в Европа след Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

"Важно е да дадем на африканските страни перспективи за бъдещето. Или трябва да допуснем хората да дойдат при нас, или трябва да се борим с причините за миграцията, за да могат хората да видят перспективи да останат там, близо до домовете си", заяви Меркел на конференция за туризма, предава БТА.

Меркел не даде подробности за такива евентуални споразумения между ЕС и африкански страни, които за разлика от Турция не са кандидати за членство в ЕС. Тя обаче многократно е повдигала този въпрос, включително на състоялата се неотдавна в Китай среща на върха на Г-20.
През март ЕС и Турция се договориха Анкара да спре потока от незаконни мигранти към Европа в замяна на финансова помощ и обещанието за безвизови пътувания.

Днес в Берлин германският вътрешен министър Томас де Мезиер се срещна с тунизийския си колега Хеди Маждуб, с когото обсъди въпроси на сигурността, организираната престъпност и незаконната миграция.

Двамата министри са се споразумели да съставят германско-тунизийска работна група за разширено сътрудничество в областта на сигурността и да работят по пряк обмен на данни, експертни умения и ноу-хау, се казва в изявление на германското вътрешно министерство. Те също така са подписали споразумение за двустранно сътрудничество по въпросите на сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
5
 
! Отговори
гешев преди 7 години
Никой от управляващите не се интересува от вашето мнение бе!Затова , че нищо не правите, скоро ще сте народ без държава, скъпи българи!група кан Телериг
16
1
 
9
 
! Отговори
каймак АМ преди 7 години
Много ненаситна тая Меркел бре !За цвят ли ги иска тия от Африка ?
15
19
 
5
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ами аз не се срамувам че съм етнически българин но и не се гордея особено от това...едно нещо трябва да знаете национализма е последното убежище на мерзавците
14
0
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
Надявам се да ги ПРОУЧВАТ РЕДОВНОима какво да Научят
13
2
 
8
 
! Отговори
* преди 7 години
До гешевКой ти каза, че само седим и пишем?Може и да има някои такива, но иначе всеки прави каквото е по силите му.Писането по сайтовете също не е излишно, защото те се проучват от различни институции - така мнението на редовия гражданин се чува надалече.
12
0
 
12
 
! Отговори
! преди 7 години
Не се карайте, бе.Имаме една задача - да опазим България от странните неидентифицирани субекти, които съвсем не желаят да живеят тук, а искат в Германия. Въпросът е защо тогава приемат да бъдат заселени у нас?Каква задача изпълняват и защо тя се премълчава?Това е проблемът, който в момента засяга и българи, и турци, и останалите граждани на България.
11
3
 
6
 
! Отговори
Божидар преди 7 години
Ние си имаме истински индиици и някакви авганистанци , сомалиици и още десетина националности не ни смущават , защото с индииците ни никой на глава не излиза . Меркел като чуе за нашите и е готова за още милион сириици само да не им ходят по улиците с рикшите.
10
0
 
13
 
! Отговори
гешев преди 7 години
Стойте над клавиатурата и пишете, пишете........В това време нашата родина бавно, но сигурно, се превръща в МЮСЮЛМАНСКО ГЕТО!А ако така продължава, след някоя и друга годинка за Вас "скъпи писатели" няма да има място в собствената ви страна!е няма кой да ви пази от тия фанатизирани орди!група кан Телериг
9
4
 
4
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Абе ти други думички не знаеш ли....имаш тревожна фиксация към хомосексуализма...хора като тебе са обратни който се бирят неистово с влечението си..признай си и се освобиди от това страдание..
8
5
 
3
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
А ти си по анонимно от тъмната материя.
7
6
 
19
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Има логика ..същото важи и за България ако ни помогнат и българите ще си стоят в България...световното богатство трябва да се разпределя по равномерно и ще има по малко кинфликти за съжаление самата същност на капитализма е да концентрира ресурс....
6
0
 
7
 
! Отговори
ovca преди 7 години
Kogato italia i ispania(navremeto) poiskaha pomosht GI ignorirashe sega se seti.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брюксел краде нашите пари
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквайте бежанци ескимоси от Антарктидасамо такива още няма
3
3
 
28
 
! Отговори
Ванюшката преди 7 години
Ууууу!Бабе, изчезвай от политическата сцена и стига си се опитвала да имитираш наш Андрешко в немски или полско-еврейски вариант.Не го можеш!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Malko Kasno triabvashe da se odeliat odavna pari za Afrika- a ne idvat tuka v evropa
1
2
 
28
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Демек, да аргументираме и подкрепим с официален документ нахлуването в Европа и на африкански пълчища, не само на близкоизточни!Бабето се опитва да хитрува!