Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!

Тя трябвало да е начело на ООН, защото вижда света в неговата сложност
28 сеп 2016 15:30, Елка Василева
205
Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

За мен е огромна чест да бъда номинирана от българското правителство за генерален секретар на Организацията на обединените нации. Това се посочва в изявление на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения, добавя тя.

Като следваща стъпка Георгиева възнамерява да представи кандидатурата и визията си за ролята на генералния секретар на ООН на страните от организацията, се допълва в изявлението, разпространено от пресслужбата на ЕК.

Пред изданието "Политико" Георгиева заявява, че трябва да бъде избрана за генерален секретар на ООН, защото "вижда целия свят в неговата сложност и има способността да вижда как нещата са свързани".

Още по темата

Георгиева твърди също така, че нейната цел ще бъде да адресира нарастващото недоволство по света за това, което предстои в бъдещето.

"Хората навсякъде са гневни, дори младите, образованите, богатите и хората в градовете са гневни", коментирала тя.

Според изданието Георгиева е най-добрата възможност за страните от Източна Европа да имат свои представител начело на ООН.

От Европейската комисия вече съобщиха, че Кристалина Георгиева излиза в неплатен отпуск като зам.-председател на Европейската комисия. Временно длъжността й ще бъде изпълнявана от еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

Самата Георгиева този следобед смени профилната си снимка във Facebook и ясно се нарече "кандидат за генерален секретар на ООН".

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН през следващите 5 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
24
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Сталинке, даже и да се провали в най-лошия случай Ирина, пак няма да те огрее, нито боко, нито боковица нито меркелица ще ти помогнат . Г-жа Бокова се връща на стария си пост в ЮНЕСКО, и никой няма да позволи две българки да са на висши световни позиции, За това не викай хоп преди да си скочила и си свали розовите очила !
66
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък мисля, че на Боко Тиквата нямаше да му стигне акъл и смелост да направи тази подмяна, тук се обслужва нечий чужд интерес..
65
2
 
20
 
! Отговори
Калина до 60 преди 7 години
Принципно си прав. Но това се знаеше още преди да номиниране Бокова. А и ако тръгнем да ровим в миналото на който и да е от сегашния политически "елит", все излязат някакви червени нишки. (Пример ултрасиния Костов).Не това е важен факт. Важното е, че ние нямаме собствена политика, позиция. Просто това са наредили на Борисов. Това е вмешателство в политиката ни и трябва да следват оставки!
64
3
 
30
 
! Отговори
варненци преди 7 години
Всички, който бяха в кв. Аспарухово по време на голямото наводнение отнело човешки животи помнят Кристалина Георгиева как грабна лопата от ринещите тиня и кал хора, за да може пресата да направи няколко хубави снимки за вестниците и после дим да я няма. Това е една найстина долна жена !!!!
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прилича със изслушването на Румяна Желева в европарламента
62
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си Курнелката как е поседнала на табуретка в кулоарите. Подпряла е десен лакет на ляво коляно, сгънала е китка в характерна поза и мирно е положила сърдита брадичка на нея. Сигурно гениалният Роден я е взел за прототип на прочутата си скулптура. След близо половинчасови родилни мъки другарката *** рязко скочила, щракнала с пръсти като дърта кючекчийка, плеснала се по челото и извикала"еврика"по начин за който и Архимед би и завидял. После прошепнала-вот на недоверие
61
1
 
8
 
! Отговори
suvi преди 7 години
за нас не е !
60
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
'Йес сър' тази госпожа няма как да стане шеф на ООН,при положение,че е долнопробен слуга на САЩ!Просто няма вече кой да излъже!
59
2
 
18
 
! Отговори
gtf преди 7 години
за мен пък е голям срам ...
58
1
 
19
 
! Отговори
до 60 преди 7 години
Я да те чуем каква беше Кристалина преди 89 г.Можеш да ни разкажеш и за Вожда си Тиквичко.Или викаш те се родиха и двамата през 1990 -та.
57
1
 
23
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Пак ГЕРБ си направиха интригата да си набутат техния човек на власт. Отвратителни интриги които ни излагат в световен мащаб.
56
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен е голяма чест и невероятно удоволствие да прецакам сънародничката си-нали така госпожо?Позор за България!
55
1
 
24
 
! Отговори
смях преди 7 години
Сталинка, тва го бях забравил. Българинът най-много мрази предателите ! Факт ! Ще си носят кръста наглеците !
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия бивши комунисти, първи евро-атлантици срам нямат ли?
53
19
 
5
 
! Отговори
Браво и успех преди 7 години
Преди 89г ако имаш роднина в капиталистическа страна или някой твой роднина е политически затворник те дамгосваха за цял живот" враг на народа" и търпиш негативи за изграждане на кариера,покупка на жилище и кола,изселваха те,нямаш право да учиш във ВУЗ или техникум....нямаш никакви привилегии даже и да си дете на 5г. Другарката Бокова обратно. Заради баща си е приета да учи в Москва на държавна издръжка и веднага е назначена в ООН. С какво другарката Бокова е по-кадърна от децата които прославят България със златни медали по математика например? Не трябва ли и тя да бъде обявена както нейния р
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, наша Сталинка, "всегда готов", бе! Да не се окаже, че даже е изпратила визията си за генсек, преди номинацията, а?
51
0
 
26
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Земята има ядро, океана има дъно, само глупостта е безгранична.
50
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво !---------БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПАза- Българския Народ- Българската Армия- Българския Президент- Българското Правителство- Европейския Съюз и НАТОХубав ден, Приятели миряни,ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО !аз съм тук и ви пазя------Goddess Rhea
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам чувство ,че и тази ще я крепят от двете страни докато и треперят крайниците като на Килъри.
48
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново недостижими висини на човешката глупост!Не знам кой е най-унизеният в този любовен триъгълник, прелъстената и изоставена Бокова, Боко-тъпоъгълника или Сталинка-амбициозната мишка-кариеристка, която през трупове минава за службици и власт!даже е противно да се обсъжда!